7η αγ.: Η νίκη ήρθε από την άμυνα για τη Γιουνάιτεντ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σημείωσε μία εμφαντική νίκη στο "Σεντ Τζέιμς Παρκ" (3-0 τη Νιούκαστλ), εκμεταλλευόμενη τα γρήγορα γκολ που σημείωσαν οι αμυντικοί της. Βρήκε... δοκάρι η Λίβερπουλ στη "λευκή" ισοπαλία με τη Στόουκ.

7η αγ.: Η νίκη ήρθε από την άμυνα για τη Γιουνάιτεντ

Για πρώτη φορά στο εφετινό πρωτάθλημα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πέρασε ένα εύκολο απόγευμα μακριά από το "Ολντ Τράφορντ" και, μάλιστα, στην απόρθητη, μέχρι σήμερα, έδρα της Νιούκαστλ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Φαν Πέρσι στο 8', ο Έβανς άνοιξε το σκορ με κεφαλιά, ενώ οκτώ λεπτά αργότερα, ένας άλλος αμυντικός (Εβρά) έκανε το 2-0 μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ρούνεϊ. Η φάση του αγώνα έγινε στο 50ό λεπτό, όπου αρχικά ο Ντεμπά Μπα σημάδεψε το δοκάρι του Ντε Χέα, στην επαναφορά ο τελευταίος απέκρουσε πάνω στη γραμμή την προσπάθεια του επερχόμενου Σισέ και η μπάλα ξαναβρήκε στο δοκάρι! Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος στο 71' με εκπληκτικό, ψηλοκρεμαστό σουτ του Κλέβερλι.

7η αγ.: Η νίκη ήρθε από την άμυνα για τη Γιουνάιτεντ

Η υποδειγματική ανασταλτική αλληλοκάλυψη της Στόουκ χρειάστηκε και τη βοήθεια των δοκαριών, ώστε η Λίβερπουλ να αποτύχει για ακόμα ένα ματς στο "Άνφιλντ" να φτάσει στη νίκη. Το τελικό 0-0 προέκυψε ως "μαγική εικόνα", αφού οι "κόκκινοι" επιτέθηκαν για 80 λεπτά, είχαν 3 δοκάρια με τους Ραχίμ Στέρλινγκ, Λουίς Σουάρες και Μάρτιν Σκέρτελ, αλλά το πολυπόθητο γκολ δεν ήρθε. Η ομάδα του Τόνι Πιούλις, μάλιστα, θα μπορούσε να "παγώσει" πλήρως την κόκκινη μεριά του Μέρσεϊσαϊντ, όταν σε ορισμένες αντεπιθέσεις, ο πρώην μέσος των γηπεδούχων Τσάρλι Άνταμ και ο Μάικλ Νάιτλι, είχαν 2 καλές στιγμές.

7η αγ.: Η νίκη ήρθε από την άμυνα για τη Γιουνάιτεντ
PHOTOGRAPH: SHAUN BOTTERILL/GETT

Η ανάκαμψη της Τότεναμ συνεχίζεται, αφού η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Europa League έφτασε στην 4η σερί νίκη στο πρωτάθλημα και πλασαρίστηκε σε θέσεις που προσφέρουν ευρωπαϊκά "εισιτήρια". Η Άστον Βίλα παρουσιάστηκε κάκιστη για ακόμα ένα ματς και υποτάχθηκε 2-0 στο "Γουάιτ Χαρτ Λέιν". Άντεξε, πάντως, για ένα ημίχρονο και είχε μία καλή στιγμή με το διεθνή Βέλγο φορ Κρίστιαν Μπεντέκε, για να πάρει προβάδισμα.

7η αγ.: Η νίκη ήρθε από την άμυνα για τη Γιουνάιτεντ

Στο 2ο ημίχρονο, οι "πετεινοί" ανέβασαν στροφές και στο 58', μία κόντρα του Στίβεν Κόλκερ σε σουτ του Τζερμέιν Ντεφό έγραψε το 1-0. Τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για την ομάδα του Αντρέ Βίλας Μπόας όταν στο 67' ο Άαρον Λένον έκανε το 2-0 με ατομική ενέργεια. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αδύνατο να απαντήσουν και ο Γκάρεθ Μπέιλ έχασε σπουδαία ευκαιρία για να αυξήσει το δείκτη του σκορ λίγο πριν το τέλος (δοκάρι). Το παιχνίδι έκλεισε με άσχημο τρόπο, αφού ο Τζο Μπένετ τραυματίστηκε σοβαρά σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Μπέιλ και άφησε την ομάδα του Πολ Λάμπερτ με 10 παίκτες, αφού είχαν γίνει ήδη όλες οι αλλαγές.

Σε ρυθμούς twitter

# Το αρνητικό σερί της Στόουκ στο "Άνφιλντ" διατηρήθηκε. Η ομάδα του Τόνι Πιούλις έφτασε τα 50 ματς δίχως νίκη στην έδρα της Λίβερπουλ, επίδοση που συνιστά ρεκόρ στην ιστορία της μεγάλης κατηγορίας του αγγλικού πρωταθλήματος.

# Ο Μάικλ Όουεν έμεινε εκτός αποστολής της Στόουκ για το ματς με τη Λίβερπουλ λόγω ενός "μικροτραυματισμού", σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση.

# Το ρεκόρ σερί συμμετοχών στην Premier League του Μπραντ Φρίντελ διεκόπη στα 310 παιχνίδια (από το 2004), αφού ο Αντρέ Βίλας Μπόας προτίμησε τον Ουγκό Λορίς αντί του Αμερικανού τερματοφύλακα στη νίκη της Τότεναμ επί της Άστον Βίλα.

# Οι φίλοι της Άστον Βίλα έκαναν αρκετό θόρυβο στο "Γουάιτ Χαρτ Λέιν" της Τότεναμ και ειδικά στο 1ο ημίχρονο με το αποτέλεσμα στο 0-0. "Υπάρχει μόνο ένας Στιλιάν Πετρόφ", ήταν ένα από τα συνθήματα (το οποίο χειροκρότησαν κι οι γηπεδούχοι) για τον άσο των "χωριατών", που ταλαιπωρείται από λευχαιμία.

Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής

Μάντσεστερ Σίτι - Σάντερλαντ 3-0

(5' Κολάροφ, 60' Αγουέρο, 89' Μίλνερ)

Τσέλσι - Νόριτς 4-1

(14' Τόρες, 22' Λάμπαρντ, 31' Αζάρ, 76' Ιβάνοβιτς / 11' Χολτ)

Σουόνσι - Ρέντινγκ 2-2

(71' Μίτσου, 78' Ρούτλετζ / 31' Πογκρέμπνιακ, 66' Χουντ)

Γουέστ Μπρομ - ΚΠΡ 3-2

(5' Μόρισον, 23' Γκέρα, 85' Μουλούμπου / 35' Τααράμπτ, 92' Γκρανέρο)

Γουίγκαν - Έβερτον 2-2

(10' Α. Κονέ, 23' Ντι Σάντο / 11' Γέλαβιτς, 87' πέν. Μπέινς)

Γουέστ Χαμ - Άρσεναλ 1-3

(21' Ντιάμε / 41' Ζιρού, 77' Γουόλκοτ, 83' Καθόρλα)

Σαουθάμπτον - Φούλαμ 2-2

(4', 90' Φόντε - 70' αυτ. Χούιφελντ, 88' Ρίτσαρντσον)

Λίβερπουλ - Στόουκ 0-0

Τότεναμ - Άστον Βίλα 2-0

(58' Κόλκερ, 67' Λένον)

Νιούκαστλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-3

(8' Έβανς, 16' Εβρά, 71' Κλέβερλι)

Διαβάστε εδώ τι έγινε στα παιχνίδια του Σαββάτου.

Τα υπόλοιπα videos της 7ης αγωνιστικής

Σαουθάμπτον - Φούλαμ 2-2

News 24/7

24MEDIA NETWORK