8η αγ.: Πήρε το ντέρμπι η Τσέλσι, βροχή τα γκολ στο "Ολντ Τράφορντ", λυτρωτής για τη Σίτι ο Τζέκο

Το χορταστικό πρώτο 25λεπτο του δευτέρου ημιχρόνου και οι ανατροπές σημάδεψαν το ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής μεταξύ της Τότεναμ και της Τσέλσι που βρήκε νικητές τους "μπλε" με 4-2. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Χουάν Μάτα. Με το ίδιο σκορ (4-2) η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεπέρασε το εμπόδιο της Στόουκ, ο Τζέκο λύτρωσε τη Σίτι στο 91' (2-1 τη Γουέστ Μπρομ).

8η αγ.: Πήρε το ντέρμπι η Τσέλσι, βροχή τα γκολ στο "Ολντ Τράφορντ", λυτρωτής για τη Σίτι ο Τζέκο

Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στους ομίλους του Europa League είχε καλές στιγμές στο πρώτο ημίχρονο, όμως, η ομάδα του Ντι Ματέο ήταν καλύτερη, προηγήθηκε με ένα μονοκόμματο βολέ του Κέιχιλ στο 17' και έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Μάτα.

Εκ διαμέτρου αντίθετη ήταν η εικόνα του αγώνα στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους. Η Τότεναμ ανέτρεψε τα δεδομένα με τα γκολ των Γκαλάς (στο 47' με εξ επαφής προσπάθεια) και Ντεφό (στο 54' με δυνατό σουτ), αλλά ο Μάτα είχε αντίθετη άποψη.

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός σκόραρε δύο φορές μέσα σε ένα τρίλεπτο (66'-69') και έβγαλε την ασίστ για το τέταρτο γκολ που σημείωσε ο Στάριτζ στο 91', πληγώνοντας τον πρώην προπονητή του, Αντρέ Βίλας Μπόας.

8η αγ.: Πήρε το ντέρμπι η Τσέλσι, βροχή τα γκολ στο "Ολντ Τράφορντ", λυτρωτής για τη Σίτι ο Τζέκο

Ο Γουέιν Ρούνεϊ μπορεί άθελά του να έβαλε σε μπελάδες τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στη συνέχεια όμως, την οδήγησε στη χορταστική νίκη επί της Στόουκ. Ως εκ τούτου η ομάδα του σερ Άλεξ Φέργκιουσον παρέμεινε στο -4 από την πρωτοπόρο Τσέλσι.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα με αυτογκόλ του Ρούνεϊ στο 11', αλλά ένα τέταρτο αργότερα, ο ίδιος παίκτης ισοφάρισε με κοντινή κεφαλιά και στην εκπνοή του πρώτου μέρους ο Φαν Πέρσι έδωσε το προβάδισμα στους "κόκκινους διαβόλους" με κοντινή προβολή.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο. Μία ακόμη υποδειγματική σέντρα από τα πλάγια έδωσε την ευκαιρία στον Γουέλμπεκ να κάνει το 3-1 με κοντινή κεφαλιά, προτού ο Κάιτλι μειώσει με παλικαρίσια ενέργεια. Η αξιέπαινη αντίσταση των παικτών της Στόουκ κάμφθηκε στο 65ο λεπτό, όταν ο Ρούνεϊ εκμεταλλεύθηκε τις κόντρες, μετά από κόρνερ του Φαν Πέρσι και έγραψε το τελικό αποτέλεσμα.

8η αγ.: Πήρε το ντέρμπι η Τσέλσι, βροχή τα γκολ στο "Ολντ Τράφορντ", λυτρωτής για τη Σίτι ο Τζέκο

Με ήρωα της τελευταίας στιγμής τον νεοεισελθόντα Έντιν Τζέκο, ο οποίος σκόραρε δύο φορές στο τελευταίο τέταρτο, η Μάντσεστερ Σίτι ξεπέρασε το εμπόδιο της Γουέστ Μπρομ παρά το γεγονός ότι έμεινε με 10 παίκτες από το 23ο λεπτό λόγω αποβολής του Μίλνερ.

Η υπολογίσιμη εφέτος ομάδα του Στιβ Κλαρκ έχασε κατά κράτος τη μάχη του κέντρου, αλλά η αποβολή του Μίλνερ στο 23' (ανέτρεψε τον Λονγκ που βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ) και το τέρμα του τελευταίου (στο 67' μετά από ασίστ του Οντεμβίγκι), την έφεραν αγκαλιά με τη νίκη.

Παρόλα αυτά λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο. Και όπου ξενοδόχος βάλτε Τζέκο... Ο Βόσνιος άσος πέρασε ως αλλαγή στο 79', στην πρώτη επαφή του με την μπάλα ισοφάρισε (με κεφαλιά έπειτα από φάουλ του Τέβες) και στο 92' χάρισε τη νίκη στη Σίτι με υποδειγματικό πλασέ. Έτσι απλά...

8η αγ.: Πήρε το ντέρμπι η Τσέλσι, βροχή τα γκολ στο "Ολντ Τράφορντ", λυτρωτής για τη Σίτι ο Τζέκο

Η Λίβερπουλ σημείωσε την πρώτη εντός έδρας νίκη της στο πρωτάθλημα και μόλις την τρίτη μέσα στο 2012 (!) ξεπερνώντας το εμπόδιο της Ρέντινγκ, με γκολ του 17χρονου Ράχιμ Στέρλινγκ, ο οποίος αποθεώθηκε όταν αντικαταστάθηκε στο 84'.

Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς κυριάρχησε στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και θα μπορούσε να είχε πάρει τους τρεις βαθμούς πολύ πιο εύκολα, αφού σπατάλησε ουκ ολίγες κλασικές ευκαιρίες.

Στο δεύτερο ημίχρονο, πάντως, ο Μπραντ Τζόουνς επενέβη σωτήρια σε δύο περιπτώσεις, αντικαθιστώντας επάξια τον τραυματία Πέπε Ρέινα, ο οποίος δεν αγωνίστηκε σε ματς πρωταθλήματος μετά από έξι και πλέον χρόνια.

8η αγ.: Πήρε το ντέρμπι η Τσέλσι, βροχή τα γκολ στο "Ολντ Τράφορντ", λυτρωτής για τη Σίτι ο Τζέκο

Η προβληματική εμφάνιση της Άρσεναλ δεν πέρασε ανεκμετάλλευτη από τη Νόριτς, η οποία επικράτησε 1-0 και σημείωσε την πρώτη εφετινή της νίκη. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε στο 19' από τον Χολτ, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε την κακή αντίδραση του Μανόνε στο δυνατό σουτ του Τετέι. Ως εκ τούτου, η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Champions League έμεινε 10 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Τσέλσι.

Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ υστέρησε στο δημιουργικό κομμάτι, ενώ η συγκροτημένη αμυντική λειτουργία των "καναρινιών" έσβησε όλα τα ατού της. Τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα γι' αυτήν όταν ο Χολτ άνοιξε το σκορ με πλασέ σε κενή εστία, ενώ ο Τέρνερ έχασε κλασική ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα των γηπεδούχων.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Γάλλος τεχνικός πέρασε στον αγώνα τον Τσάμπερλεϊν για να φρεσκάρει τη μεσοεπιθετική του γραμμή, αλλά ατύχησε αφού ο νεαρός τραυματίστηκε εννέα λεπτά αργότερα μετά από μαρκάρισμα του Μπασόνγκ. Ως εκ τούτου, το ντεμπούτο του Γκναμπρί με τη φανέλα της Άρσεναλ κάθε άλλο παρά ιδανικό ήταν.

Σε ρυθμούς twitter

# Η Τότεναμ γνώρισε την πρώτη της εντός έδρας ήττα σε λονδρέζικο ντέρμπι από το Σεπτέμβριο του 2007. Σε 21 ματς από τότε, μετράει 13 νίκες, 7 ισοπαλίες και 1 ήττα.

# Ο Χουάν Μάτα έχει βάλει 3 γκολ και έχει ετοιμάσει άλλα 5 στα τελευταία 4 ματς πρωταθλήματος της Τσέλσι.

# Για πρώτη φορά την εφετινή σεζόν, η Τσέλσι δέχθηκε γκολ στο δεύτερο ημίχρονο.

# Η Στόουκ δεν έχει πανηγυρίσει νίκη στο "Ολντ Τράφορντ" από το 1976.

# Ο Γουέιν Ρούνεϊ έγινε ο πρώτος παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που σκοράρει και στις δύο εστίες σε αγώνα πρωταθλήματος μετά τον Ντέιβιντ Μπέκαμ. Ο άσος των Γκάλαξι το είχε πράξει στις 22 Αυγούστου 2001 (2-2 με την Μπλάκμπερν).

* Για πρώτη φορά στην ιστορία, οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ νικούν την ίδια ημέρα σε ματς που βρίσκονταν πίσω στο σκορ.

# Η Λίβερπουλ σημείωσε την πρώτη εφετινή εντός έδρας νίκη της, μετά από 4 αποτυχημένες προσπάθειες.

# Ο Μπρένταν Ρότζερς συνέχισε την παράδοση που τον θέλει να μην ηττάται από προηγούμενες ομάδες του (5 νίκες - 2 ισοπαλίες)

# Σε ηλικία 17 ετών και 317 ημερών, ο Ράχιμ Στέρλινγκ έγινε ο 2ος νεότερος σκόρερ της Λίβερπουλ στο πρωτάθλημα. Πρώτος παραμένει ο Μάικλ Όουεν, ο οποίος είχε βρει δίχτυα σε ηλικία 17 ετών και 143 ημερών.

# Η Άρσεναλ ηττήθηκε για πρώτη φορά στο "Κάροου Ρόουντ" από το Δεκέμβριο του 1984.

# Σε ηλικία 17 ετών και 98 ημερών, ο Σέργκε Γκνάμπρι έγινε ο 2ος νεότερος παίκτης που αγωνίζεται σε αγώνα πρωταθλήματος με τη φανέλα της Άρσεναλ. Πρώτος ήταν ο Τζακ Γουίλσιρ (16 ετών και 256 ημερών).

Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής

Τότεναμ - Τσέλσι 2-4

(47' Γκαλάς, 54' Ντεφό / 17' Κέιχιλ, 66', 69' Μάτα, 91' Στάριτζ)

Φούλαμ - Άστον Βίλα 1-0

(84' Μπέιρντ)

Λίβερπουλ - Ρέντινγκ 1-0

(29' Στέρλινγκ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Στόουκ 4-2

(27', 65' Ρούνεϊ, 44' Φαν Πέρσι, 46' Γουέλμπεκ / 11' αυτ. Ρούνεϊ, 59' Κάιτλι)

Σουόνσι - Γουίγκαν 2-1

(65' Ερνάντεθ, 67' Μίτσου / 69' Μπόις)

Γουέστ Μπρομ - Μάντσεστερ Σίτι 1-2

(67' Λονγκ / 80', 92' Τζέκο)

Γουέστ Χαμ - Σαουθάμπτον 4-1

(46', 72' πέν. Νομπλ, 48' Νόλαν, 87' Μαϊγκά / 63' Λαλάνα)

Νόριτς - Άρσεναλ 1-0

(19' Χολτ)

Σάντερλαντ - Νιούκαστλ 1-1

(85' αυτ. Μπα - 3' Καμπάιγ)

ΚΠΡ - Έβερτον 1-1

(3' Χόιλετ - 32' αυτ. Σέζαρ)

Τα υπόλοιπα videos της αγωνιστικής

Σουόνσι - Γουίγκαν 2-1

Φούλαμ - Άστον Βίλα 1-0

Γουέστ Χαμ - Σαουθάμπτον 4-1

Σάντερλαντ - Νιούκαστλ 1-1

ΚΠΡ - Έβερτον 1-1

News 24/7

24MEDIA NETWORK