9η αγ.: "Σπρώχτηκε" η Γιουνάιτεντ στη νίκη επί της Τσέλσι

Η διαιτησία καθόρισε το ντέρμπι του "Στάμφορντ Μπριτζ" μεταξύ της Τσέλσι και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που βρήκε νικητές τους "κόκκινους διαβόλους" με 3-2. Από θέση οφσάιντ προήλθε το νικητήριο γκολ τους, με 9 παίκτες τελείωσαν το ματς οι γηπεδούχοι.

9η αγ.: "Σπρώχτηκε" η Γιουνάιτεντ στη νίκη επί της Τσέλσι

Το ξεκίνημα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν εκρηκτικό. Μόλις στο 4ο λεπτό οι "μπλε" έκαναν λάθος και άργησαν να επιστρέψουν, με αποτέλεσμα ο Φαν Πέρσι να κάνει το σουτ, η μπάλα να βρει στο δοκάρι και τον Λουίς, προτού καταλήξει στα δίχτυα του Τσεχ. Οκτώ λεπτά αργότερα ο RVP εκμεταλλεύθηκε το γύρισμα του Βαλέντσια και το γεγονός ότι ο Άσλεϊ Κόουλ βρισκόταν εκτός θέσης, κάνοντας το 2-0 σαν σε προπόνηση.

Με δύο γκολ παρακαταθήκη, η ομάδα του σερ Άλεξ Φέργκιουσον ήλεγχε την αναμέτρηση ώσπου ο Τόρες έστειλε την προειδοποιητική βολή στο 43' (ο Ντε Χέα απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του) και ένα λεπτό αργότερα ο Μάτα μείωσε με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ.

Το δεύτερο μέρος μετατράπηκε σε ροντέο. Καταρχάς η Τσέλσι ισοφάρισε στο 53ο λεπτό με κεφαλιά του Ραμίρες, έπειτα από σέντρα του Όσκαρ και αμέσως μετά ο Αζάρ έχασε καλή ευκαιρία για να κάνει την ολική ανατροπή. Στο 63' ο Κλάτενμπεργκ απέβαλε δίκαια τον Ιβάνοβιτς επειδή ανέτρεψε τον Γιανγκ που βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ και στο 68' απέβαλε άδικα τον Τόρες επειδή θεώρησε ότι έκανε "θέατρο" (τον βρήκε από πίσω ο Έβανς). Τα σοβαρά διαιτητικά λάθη δεν σταμάτησαν εκεί όμως...

Ένα τέταρτο πριν από το τέλος της αναμέτρησης, ο Τσεχ απέκρουσε με υπερένταση το σουτ του Φαν Πέρσι, αλλά η μπάλα δεν απομακρύνθηκε από τα καρέ της Τσέλσι. Ο Ράφαελ την επανέφερε και ο ευρισκόμενος σε θέση οφσάιντ Ερνάντες την έσπρωξε στα δίχτυα των γηπεδούχων, χαρίζοντας την πρώτη νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο "Στάμφορντ Μπριτζ" μετά από 10 χρόνια. Υπενθυμίζεται ότι οι δύο μονομάχοι θα αναμετρηθούν στο ίδιο γήπεδο την προσεχή Τετάρτη (31/10, 21:45) στο πλαίσιο του 4ου γύρου του League Cup.

Αγωνιζόμενη με 9 παίκτες, η ομάδα του Ρομπέρτο ντι Ματέο δεν μπόρεσε να σώσει κάτι από αυτό το ματς και, μοιραία, υπέστη την πρώτη εφετινή της ήττα στο πρωτάθλημα. Η τελευταία ευκαιρία του αγώνα ανήκε στους "κόκκινους διαβόλους", με τον Βαλέντσια να στέλνει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Τσεχ.

9η αγ.: "Σπρώχτηκε" η Γιουνάιτεντ στη νίκη επί της Τσέλσι

Στο χορταστικό πρώτο ημίχρονο γράφτηκε η ιστορία του ντέρμπι μεταξύ της Έβερτον και της Λίβερπουλ (2-2). Οι "κόκκινοι" προηγήθηκαν 2-0, αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν άμεσα και έσωσαν το βαθμό.

Η Έβερτον ήταν πιο δραστήρια στα πρώτα λεπτά και στο 9ο λεπτό ο Μιραλάς έκανε άνω-κάτω την άμυνα της Λίβερπουλ, ωστόσο το μόνο που κατάφερε ήταν να κερδίσει ένα κόρνερ. Η συνέχεια, πάντως, ανήκε στους "κόκκινους", οι οποίοι προηγήθηκαν με αυτογκόλ του Μπέινς (βρήκε την μπάλα μετά από σουτ του Σουάρες) και διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 20' με κεφαλιά του τελευταίου, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Τζέραρντ.

Τα γρήγορα γκολ των "κόκκινων" δεν πτόησαν, πάντως, τους γηπεδούχους. Δύο μόλις λεπτά μετά το τέρμα του Σουάρες, ο Όσμαν με διαγώνιο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής μείωσε, ενώ στο 35ο λεπτό, μετά από γύρισμα του Φελαϊνί, ο Νέισμιθ έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα του Τζόουνς και ισοφάρισε σε 2-2.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Στέρλινγκ βγήκε τετ α τετ με τον Χάουαρντ, αλλά το σκαφτό πλασέ που επιχείρησε ήταν απελπιστικό. Ένα λεπτό αργότερα (στο 50') οι παίκτες της Έβερτον ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σκρτελ πάνω στον Μπέινς, ενώ στο 57' ο Τζαγκιέλκα τη γλίτωσε με κίτρινη κάρτα (γκρέμισε τον Στέρλινγκ αψηφώντας το γεγονός ότι ήταν ο τελευταίος παίκτης).

Η φάση του αγώνα καταγράφηκε στο 94ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Κοάτες βρήκε με το κεφάλι τον Σουάρες κι εκείνος απλά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα του Χάουαρντ. Το γκολ ακυρώθηκε λανθασμένα επειδή ο βοηθός θεώρησε ότι ο επιθετικός της Λίβερπουλ βρισκόταν σε θέση οφσάιντ, ωστόσο είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ του συμπατριώτη του.

9η αγ.: "Σπρώχτηκε" η Γιουνάιτεντ στη νίκη επί της Τσέλσι

Η Τότεναμ άφησε πίσω της τη βαριά ήττα στο ντέρμπι με την Τσέλσι και την ισοπαλία στο Μάριμπορ, επικρατώντας 2-1 της Σαουθάμπτον στο "Σεντ Μέρις". Στην 4η θέση της βαθμολογίας η ομάδα του Λονδίνου.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν εξαιρετικοί στο πρώτο ημίχρονο και δίκαια πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων. Στο 16ο λεπτό ο Χάντλστοουν έκανε τη σέντρα και ο Μπέιλ με κεφαλιά άνοιξε το σκορ, ενώ στο 39' ο Ντέμπσεϊ ολοκλήρωσε τη δουλειά που... άφησε στη μέση ο Ντεφό. Νωρίτερα, ο Λένον εκμεταλλεύθηκε το αμυντικό λάθος για να κάνει το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Στο δεύτερο μέρος η Σαουθάμπτον ανέβασε ρυθμούς και στο 66ο λεπτό ο Ροντρίγκες μείωσε με κοντινή προσπάθεια. Εν συνεχεία τόσο ο Ροντρίγκες όσο και ο Λάμπερτ έχασαν καλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν, ωστόσο η ομάδα του Βίλας Μπόας έφυγε με τους τρεις βαθμούς.

Σε ρυθμούς twitter

# Mετά το τέλος του αγώνα η Τσέλσι προέβη σε επίσημη καταγγελία για το Μαρκ Κλάτενμπεργκ, ενημερώνοντας τον παρατηρητή διαιτησίας της Premier πως "ο διαιτητής απευθυνόμενος σε δύο παίκτες μας σε δύο διαφορετικές φάσεις, χρησιμοποίησε ανάρμοστη γλώσσα".

# Ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον πανηγύρισε σαν τρελός το δεύτερο γκολ της ομάδας του, με αποτέλεσμα να πέσει με ορμή πάνω σε μία διαφημιστική ταμπέλα.

# Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έχει ηττηθεί σε κανένα από τα 282 ματς πρωταθλήματος που προηγείτο 2-0.

# Αντίθετα, τελευταία φορά που η Τσέλσι νίκησε σε ματς που έχανε 2-0 ήταν στις 17 Αυγούστου του 2002 (Τσάρλτον - Τσέλσι 2-3).

# Ο Φερνάντο Τόρες έχει δεχθεί 2 κόκκινες σε 55 ματς με την Τσέλσι, ενώ με τη Λίβερπουλ δεν είχε αντικρίσει καμία σε 102 παιχνίδια.

# Ο αρνητικός πρωταγωνιστής του αγώνα Τσέλσι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Μαρκ Κλάτενμπεργκ) είχε διευθύνει το περυσινό ντέρμπι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μάντσεστερ Σίτι (1-6), όπου είχε αποβάλει τον Έβανς.

# Τελευταία φορά που η γηπεδούχος ομάδα έμεινε με 9 παίκτες ήταν το Φεβρουάριο του 2010. Και τότε "θύμα" ήταν η Τσέλσι με αντίπαλο, μάλιστα, την έτερη εκπρόσωπο του Μάντσεστερ στο πρωτάθλημα.

# Η Έβερτον είναι η ομάδα που έχει βάλει τα περισσότερα αυτογκόλ στην Premier (38), ενώ αντίθετα, η Λίβερπουλ έχει... πανηγυρίσει τα περισσότερα (43) μετά τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (53).

# Αυτό ήταν το 2ο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ που σημειώνονται 3 γκολ μέσα σε 25 λεπτά. Είχε ξαναγίνει τον Απρίλιο του 1999, όπου η Λίβερπουλ είχε επικρατήσει 3-2.

# Η Λίβερπουλ υπερέχει στα ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ. Σε 219 αναμετρήσεις μετρά 87 νίκες έναντι 66 της Έβερτον, ενώ 66 ματς έληξαν ισόπαλα.

Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής

Άστον Βίλα - Νόριτς 1-1

(27' Μπεντέκε / 79' Τέρνερ)

Άρσεναλ - ΚΠΡ 1-0

(84' Αρτέτα)

Ρέντινγκ - Φούλαμ 3-3

(26' Λάιγκερτγουντ, 85' Μακλίρι, 90' Ρόμπσον-Κανού / 61' Μ. Ρουίς, 77' Μπέιρντ, 88' Μπερμπάτοφ)

Στόουκ - Σάντερλαντ 0-0

Γουίγκαν - Γουέστ Χαμ 2-1

(8' Ραμίς, 47' Μακάρτουρ / 93' Τόμκινς)

Μάντσεστερ Σίτι - Σουόνσι 1-0

(61' Tέβες)

Έβερτον - Λίβερπουλ 2-2

(22' Όσμαν, 35' Νέισμιθ / 14' αυτ. Μπέινς, 20' Σουάρες)

Νιούκαστλ - Γουέστ Μπρομ 2-1

(35' Ν. Μπα, 93' Π. Σισέ / 55' Λουκάκου)

Σαουθάμπτον - Τότεναμ 1-2

(66' Ροντρίγκες / 16' Μπέιλ, 39' Ντέμπσεϊ)

Τσέλσι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-3

(44' Μάτα, 53' Ραμίρες / 4' αυτ. Ν. Λουίς, 12' Φαν Πέρσι, 75' Ερνάντες)

Διαβάστε εδώ τι έγινε στους αγώνες του Σαββάτου.

Τα υπόλοιπα videos της 9ης αγωνιστικής

Νιούκαστλ - Γουέστ Μπρομ 2-1

News 24/7

24MEDIA NETWORK