Premier League: 15+1 λόγοι που αξίζει να παρακολουθήσεις το εφετινό πρωτάθλημα

Η Premier League αρχίζει το μεσημέρι του Σαββάτου (08/08, 14:45) και το Contra.gr σας παραθέτει 15+1 λόγους που αξίζει να παρακολουθήσετε το εφετινό πρωτάθλημα. Από την "αναγεννημένη" Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τον "Special One" Ζοζέ Μουρίνιο μέχρι την "σταχτοπούτα" Μπόρνμουθ και την επιστροφή του Ραχίμ Στέρλινγκ στο Άνφιλντ.

Premier League: 15+1 λόγοι που αξίζει να παρακολουθήσεις το εφετινό πρωτάθλημα

Ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου, η Premier League, ανοίγει την αυλαία το μεσημέρι του Σαββάτου (08/08, 14:45). Για ακόμα μία σεζόν στο αγγλικό πρωτάθλημα αγωνίζονται οι μεγαλύτεροι αστέρες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, γεμίζοντας με ποιότητα και θέαμα τα Σαββατοκύριακά μας.

To Contra.gr, με αφορμή την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου, παρουσιάζει τους 15+1 λόγους που αξίζει να παρακολουθήσεις (και) το εφετινό πρωτάθλημα.

Ο κλασσικός αγώνας του Σαββάτου

NOVEMBER 3:  Everton goalkeeper Tim Howard and spectators shield their eyes from the sun during their English Premier League soccer match against Tottenham Hotspur at Goodison Park in Liverpool, England. (Phil Noble/Reuters)
NOVEMBER 3: Everton goalkeeper Tim Howard and spectators shield their eyes from the sun during their English Premier League soccer match against Tottenham Hotspur at Goodison Park in Liverpool, England. (Phil Noble/Reuters) REUTERS

Όσοι παρακολουθούν φανατικά την Premier League γνωρίζουν πολύ καλά τι θέλει να πει ο... ποιητής. Ο αγώνας των 14:45 είναι ιεροτελεστία. Βρίσκεσαι μεταξύ φαγητού και ύπνου, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να χάσεις τον αγώνα, ακόμα κι αν παίζει η Γουέστ Χαμ με την Γουότφορντ. Άλλωστε το αγγλικό πρωτάθλημα μας έχει αποδείξει πως οι καλύτερες αναμετρήσεις κρύβονται στα πιο... αδιάφορα ματς. Για τους φίλους του αγγλικού ποδοσφαίρου, η συγκεκριμένη ώρα και ημέρα ισοδυναμεί, χωρίς υπερβολή, με τα βραδιά της Τετάρτης στο Champions League!

Η Λίβερπουλ στη -μετά Τζέραρντ- εποχή

Premier League: 15+1 λόγοι που αξίζει να παρακολουθήσεις το εφετινό πρωτάθλημα

Η εφετινή σεζόν έχει ξεχωριστή σημασία για τη Λίβερπουλ, αλλά και γενικότερα για το πρωτάθλημα της Premier League. O Στίβεν Τζέραρντ, ύστερα από 17 χρόνια στους "κόκκινους", πήρε τη μεγάλη απόφαση να κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι για χάρη των Λος Άντζελες Γκάλαξι. Η Λίβερπουλ μπαίνει σε μία νέα εποχή και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως θα ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα, από την στιγμή που δεν θα έχει τον εμβληματικό αρχηγό της.

Η "αναγεννημένη" Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν ιδιαίτερα δύσκολα αλλά και διδακτικά για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Λουίς Φαν Χάαλ κατάφερε -έστω και την ύστατη ώρα- να βγάλει τους "Κόκκινους Διαβόλους" στο Champions League (μέσω των προκριματικών), σώζοντας την παρτίδα. Παράλληλα, η συμφωνία-μαμούθ με την Adidas για τη φανέλα γέμισε τα ταμεία του συλλόγου. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ήταν ο Ολλανδός τεχνικός να πάρει το "οκ" για να ξοδέψει ένα πακτωλό χρημάτων προκειμένου να προσθέσει ποιοτικές λύσεις σε όλες τις γραμμές, με μοναδικό στόχο την επιστροφή της ομάδας στην κορυφή της Premier League. Οι μεταγραφές των Μέμφις Ντεπάι, Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ, Μόργκαν Σναϊντερλέν και Ματέο Νταρμιάν αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Η πρόκληση της Άρσεναλ

Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια η Άρσεναλ δείχνει ικανή να διεκδικήσει τον τίτλο μέχρι το τέλος. Οι κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι σε συνάρτηση με την εξαιρετική φουρνιά νέων ποδοσφαιριστών δίνουν στους "κανονιέρηδες" το δικαίωμα να ονειρεύονται κάτι περισσότερο από ένα απλό πλασάρισμα στην πρώτη τετράδα. Η απόκτηση του Πετρ Τσεχ αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στην πορεία της ομάδας, καθώς πρόκειται για έναν τερματοφύλακας που μπορεί να αλλάξει το ρου της ιστορίας. Ήδη οι παίκτες του Αρσέν Βενγκέρ πανηγύρισαν την κατάκτηση του "Community Shield" κόντρα στην Τσέλσι και το μέλλον προβλέπεται... λαμπρό! Αρκεί να επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες.

Ο "Special" Ζοζέ Μουρίνιο

Δεν είναι τυχαίος ο χαρακτηρισμός "Special One". Ο Πορτογάλος δεν είναι ένας απλός προπονητής. Έχει κάτι το ξεχωριστό και το έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στην ελίτ των ευρωπαϊκών συλλόγων. Ο Μουρίνιο, πέρα από τις επιτυχίες, προσφέρει μία άλλη αίγλη στην Premier League. Ο τρόπος συμπεριφοράς του, που αρκετές φορές είναι εριστικός, άλλες ειρωνικός κι άλλες... ξεκαρδιστικός έχει γοητεύσει τους Άγγλους, οι οποίοι "πίνουν νερό στο όνομά του". Όσον αφορά την εφετινή σεζόν, είναι σίγουρο πως θα προσφέρει αξέχαστες στιγμές. Ήδη έδωσε τα διαπιστευτήριά του στον αγώνα του "Community Shield" μεταξύ της Τσέλσι και της Άρσεναλ, όταν ύστερα από μία χαμένη ευκαιρία του Ραμίρες, είχε την εκπληκτική αντίδραση που θα δείτε παρακάτω.

Η επιστροφή του Μπίλιτς στη Γουέστ Χαμ

Premier League: 15+1 λόγοι που αξίζει να παρακολουθήσεις το εφετινό πρωτάθλημα
© WEST HAM UNITED VIA GETTY IMAGES

Ένα πρότζεκτ με μεγάλο ενδιαφέρον ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου είναι αυτό της Γουέστ Χαμ. Οι διοικούντες τη λονδρέζικη ομάδα έδωσαν τα ηνία στον παλιό γνώριμο, Σλάβεν Μπίλιτς, θέτοντας ως στόχο -σε βάθος χρόνου- την επιστροφή της στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Ο 46χρονος τεχνικός είχε αγωνιστεί στο "Μπόλεϊν Γκράουντ" τη σεζόν 1996-97, το οποίο σημαίνει πως γνωρίζει τα "θέλω" της ομάδας. Παράλληλα, είναι μία ευκαιρία για τον ίδιο να αποδείξει πως έχει όλα τα εχέγγυα να πραγματοποιήσει μία αξιόλογη καριέρα, αφού ύστερα από το επιτυχημένο πέρασμα από τον πάγκο της εθνικής Κροατίας, δεν έχει καταφέρει να κάνει το μεγάλο "μπαμ" σε συλλογικό επίπεδο.

Η... άσημη Μπόρνμουθ

Premier League: 15+1 λόγοι που αξίζει να παρακολουθήσεις το εφετινό πρωτάθλημα
SEEKER.UK.COM 2011

Πρόκειται για την "σταχτοπούτα" της Premier League, αφού αγωνίζεται για πρώτη φορά στα μεγάλα σαλόνια του αγγλικού ποδοσφαίρου. Η ομάδα-θαύμα του Νησιού κατόρθωσε να κερδίσει τρεις ανόδους σε μια εξαετία, πάντοτε υπό την καθοδήγηση του 37χρονου Έντι Χάου, που παλαιότερα την υπηρετούσε ως ποδοσφαιριστής, αλλά το 2007 αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το άθλημα σε ηλικία μόλις 29 ετών, λόγω τραυματισμού. Ήδη έχει κερδίσει το προσωνύμιο "Άγγλος Μουρίνιο" εξαιτίας των κατορθωμάτων του. Η Μπόρνμουθ χρησιμοποιεί για γήπεδο το "Ντιν Κορτ", που κατασκευάστηκε το 1910, ανακαινίστηκε το 2001 και είναι χωρητικότητας 11.700 θεατών, δηλαδή πολύ μικρό για να καλύψει τις αυξημένες απαιτήσεις της Premier League. Παρόλα αυτά, το ταξίδι στο όνειρο ξεκινά για την Μπόρνμουθ, η οποία αναμένεται να αποδειχθεί "σκληρό καρύδι" για τις υπόλοιπες ομάδες της μεγάλης κατηγορίας.

Το επόμενο "Golden Boy" της Σαουθάμπτον

Premier League: 15+1 λόγοι που αξίζει να παρακολουθήσεις το εφετινό πρωτάθλημα

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως "η συνήθεια που έγινε λατρεία". Αναφερόμαστε φυσικά στον τρόπο λειτουργίας της Σαουθάμπτον, η οποία έχει μετατραπεί στο καλύτερο "selling club" της Αγγλίας, έχοντας εισπράξει την τελευταία διετία το ιλιγγιώδες ποσό των 175.000.000 ευρώ(!) από παραχωρήσεις παικτών. Φετινός... υπερτυχερός ο Μόργκαν Σναϊντερλέν, που πωλήθηκε έναντι 35.000.000 ευρώ στην Μάνστσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι "Άγιοι" βγάζουν διαρκώς νέους πρωταγωνιστές και αποτελεί πρόκληση για κάθε φίλαθλο η παρακολούθηση των αγώνων της συγκεκριμένης ομάδας, ώστε να ανακαλυφθεί ο ποδοσφαιριστής που θα τινάξει την μπάνκα!

Ο Έλληνας και οι... Έλληνες της Premier League

KINGSTON UPON THAMES, ENGLAND - JULY 11:  Jose Holebas of Watford in action during the Pre Season Friendly match between AFC Wimbledon and Watford at The Cherry Red Records Stadium on July 11, 2015 in Kingston upon Thames, England.  (Photo by Richard Heathcote/Getty Images)
KINGSTON UPON THAMES, ENGLAND - JULY 11: Jose Holebas of Watford in action during the Pre Season Friendly match between AFC Wimbledon and Watford at The Cherry Red Records Stadium on July 11, 2015 in Kingston upon Thames, England. (Photo by Richard Heathcote/Getty Images) GETTY IMAGES

Η "ελληνική" παροικία στο αγγλικό πρωτάθλημα μεγάλωσε την εφετινή σεζόν. Ο Χοσέ Χολέμπας αποχώρησε από τη Ρόμα για χάρη της Γουότφορντ, ενώ στο Νησί θα συνεχίσει την καριέρα του και ο πρώην "ερυθρόλευκους" Ιμπραΐμ Αφελάι. Αυτή την στιγμή στην Premier League αγωνίζονται τέσσερις ποδοσφαιριστές με ελληνικό... παρελθόν, καθώς εκτός των δύο προαναφερθέντων, στη λίστα βρίσκονται κι οι Γιάγια Τουρέ και Κέβιν Μιραλάς, οι οποίοι αγωνίζονται σε Μάνστεστερ Σίτι και Έβερτον αντίστοιχα. Επομένως, κυρίως για τους φίλους του Ολυμπιακού, υπάρχει ακόμα ένας λόγος που αξίζει να καθίσουν μπροστά από τις τηλεοράσεις και να παρακολουθήσουν τις αγγλικές αναμετρήσεις.

Tα γεμάτα γήπεδα

Premier League: 15+1 λόγοι που αξίζει να παρακολουθήσεις το εφετινό πρωτάθλημα

Είναι μία εικόνα που δυστυχώς συναντάμε σπάνια στα ελληνικά γήπεδα. Στην Αγγλία όμως δεν είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας. Οι φίλαθλοι γεμίζουν κάθε εβδομάδα τα γήπεδα, δημιουργώντας μία εξαιρετική ατμόσφαιρα που δεν ξεφεύγει από τα στενά αθλητικά πλαίσια. Την περυσινή σεζόν ο μέσος όρος εισιτηρίων στο αγγλικό πρωτάθλημα ήταν 36.176, ενώ η Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ, παρά την μέτρια σεζόν που πραγματοποίησε είχε την υψηλότερη προσέλευση με 75.335 θεατές ανά ματς.

Tα τοπικά ντέρμπι

Premier League: 15+1 λόγοι που αξίζει να παρακολουθήσεις το εφετινό πρωτάθλημα

Οι αγώνες των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Τσέλσι Άρσεναλ και Μάνστσεστερ Σίτι είναι σίγουρο πως μαγνητίζουν το ενδιαφέρον, καθώς αποτελούν τις αναμετρήσεις που κρίνουν, σε μεγάλο βαθμό, τον πρωταθλητή στην Αγγλία. Παρόλα αυτά, τα τοπικά ντέρμπι έχουν τη δικιά τους, ξεχωριστή ιστορία στο Νησί. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στο ντέρμπι του Λίβερπουλ, μεταξύ της ομώνυμης ομάδας και της Έβερτον, στο ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου ανάμεσα στην Άρσεναλ και την Τότεναμ, στο ντέρμπι του Μάντσεστερ, καθώς κι σ' αυτό μεταξύ της Σάντερλαντ και της Νιούκαστλ, που θεωρείται ένα από τα πιο... μισητά.

Η επιστροφή του Στέρλινγκ στο "Άνφιλντ"

Premier League: 15+1 λόγοι που αξίζει να παρακολουθήσεις το εφετινό πρωτάθλημα

Είναι, χωρίς δεύτερη σκέψη, μία από τις πιο ενδιαφέρουσες... συναντήσεις του νέου πρωταθλήματος. Η επιθυμία του Ραχίμ Στέρλινγκ έγινε πραγματικότητα, έστω και με επεισοδιακό τρόπο, αφού εδώ και λίγες εβδομάδες φοράει τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι. Το κλίμα μεταξύ του 21χρονου και των οπαδών των "Reds" ήταν ιδιαίτερα τεταμένο, καθώς οι φίλοι της Λίβερπουλ δεν μπορούσαν να του συγχωρέσουν την απροθυμία να υπογράψει νέο συμβόλαιο αλλά και τα... τερτίπια που έκανε, ως μορφή πίεσης για να μεταγραφεί στους "πολίτες". Το σίγουρο είναι πως ο Στέρλινγκ δεν θα περάσει και το καλύτερο απόγευμα της καριέρας του στην επιστροφή του στο "Άνφιλντ".

Η κόντρα Μουρίνιο-Βενγκέρ

Η αναμέτρηση του Super Cup Αγγλίας έδωσε μία πρόγευση για το τι θα ακολουθήσει κατά τη διάρκεια της σεζόν. Η κόντρα του Αρσέν Βενγκέρ με τον Ζοζέ Μουρίνιο κρατάει χρόνια, με τους δύο άνδρες να έχουν ανταλλάξει κατά καιρούς βαριές εκφράσεις. Αποκορύφωμα η περυσινή "κοκορομαχία", όταν κόντεψαν να πιαστούν στα χέρια, εξαιτίας ενός σκληρού μαρκαρίσματος του Γκάρι Κέιχιλ στον Αλέξις Σάντσες. Τελικά με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, όμως δεν θα υπάρχουν πάντα... ψυχραιμότεροι να μπαίνουν ανάμεσά τους. Το σίγουρο είναι πως αναμένουμε ακόμα μία επεισοδιακή χρονιά, με αρκετές προκλήσεις, αλληλομαχαιρώματα και μπόλικη... ειρωνική διάθεση.

Γκολ παγκόσμιας κλάσης

Μπορεί να μην θεωρείται το πιο τεχνικό ή θεαματικό πρωτάθλημα, αλλά είναι δεδομένο πως για ακόμα μία χρονιά θα προσφέρει μερικά ανεπανάληπτα γκολ σε δημιουργία και εκτέλεση. Ας θυμηθούμε λοιπόν τα καλύτερα της περυσινής περιόδου για να μπούμε στο κλίμα!

Ο σχολιαστής Τιερί Ανρί

Ο θρύλος της Άρσεναλ, μετά το φινάλε της ποδοσφαιρικής του καριέρας, αποφάσισε να εμφανιστεί στο γυαλί και συμφώνησε με το δημοφιλές τηλεοπτικό δίκτυο "SkySports" να σχολιάζει τις αναμετρήσεις της Premier League. Πλέον, από τη μικρή οθόνη θα παραθέτει τη δική του οπτική για τα τεκταινόμενα στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Το εντυπωσιακό τρέιλερ που είδε το φως της δημοσιότητας πριν από λίγο διάστημα μας αναγκάζει να είμαστε αισιόδοξοι για το τι πρόκειται να ακολουθήσει.

BONUS: Ο Κλαούντιο Ρανιέρι

Premier League: 15+1 λόγοι που αξίζει να παρακολουθήσεις το εφετινό πρωτάθλημα
INTIME SPORTS

Last but not least, που λένε και οι Άγγλοι, ο Κλαούντιο Ρανιέρι. Ας πούμε την αλήθεια, μετά την πανωλεθρία της Εθνικής μας, όλοι έχουμε μία περιέργεια να δούμε αν θα καταφέρει να... διαλύσει ακόμα μία ομάδα. Πάντως, ήδη οι στοιχηματικές εταιρίες στο Νησί έχουν την Λέστερ μεταξύ των φαβορί για... υποβιβασμό. Τυχαίο; Ο χρόνος θα δείξει...

Για ενστάσεις, σχόλια, παρατηρήσεις τα λέμε και στο twitter:

News 24/7

24MEDIA NETWORK