10η αγ. Άνετη νίκη της Γιουνάιτεντ επί της Άρσεναλ, σκόνταψε στο φινάλε η Τσέλσι

H Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Άρσεναλ προέρχονταν από δύο εξοντωτικά παιχνίδια εντός της εβδομάδας, ωστόσο μόνο η πρώτη υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο του "Ολντ Τράφορντ". Παρά το γεγονός ότι οι παίκτες του Φέργκιουσον είχαν μία ημέρα ξεκούρασης λιγότερη επικράτησαν άνετα 2-1. Έχασε βαθμούς και κορυφή η Τσέλσι (1-1 με τη Σουόνσι).

10η αγ. Άνετη νίκη της Γιουνάιτεντ επί της Άρσεναλ, σκόνταψε στο φινάλε η Τσέλσι

Το πρόσωπο του αγώνα ήταν αναμφίβολα ο Ρόμπιν φαν Πέρσι, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε τη λάθος απομάκρυνση του Βερμάελεν (σε γύρισμα του Ράφαελ) και με μονοκόμματο, διαγώνιο σουτ έδωσε το προβάδισμα στους "κόκκινους διαβόλους". Εκείνη τη στιγμή, ενδεχομένως, ο Αρσέν Βενγκέρ θυμήθηκε τον περυσινό εφιάλτη που έζησε στο ίδιο γήπεδο... Από την πλευρά του ο "RVP" προτίμησε να μην πανηγυρίσει το πρώτο γκολ επί της πρώην ομάδας του.

10η αγ. Άνετη νίκη της Γιουνάιτεντ επί της Άρσεναλ, σκόνταψε στο φινάλε η Τσέλσι

Η ομάδα του σερ Άλεξ Φέργκιουσον είχε τον πλήρη έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο και λίγο πριν από το τέλος του θα μπορούσε να είχε πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων. Η σέντρα του Γιανγκ σταμάτησε στο απλωμένο χέρι του Καθόρλα και ο Μάικ Ντιν έδειξε το σημείο του πέναλτι, αλλά ο Ρούνεϊ δεν βρήκε στόχο, κρατώντας ζωντανή την Άρσεναλ.

Η μοναδική φορά που οι "κανονιέρηδες" έδειξαν ότι υπάρχουν στον αγωνιστικό χώρο καταγράφηκε στο 13ο λεπτό του δευτέρου μέρους. Έπειτα από (ακόμα) μία προσπάθεια από τα αριστερά, ο Καθόρλα βρήκε τον Ζιρού, ο οποίος παρότι ήταν περικυκλωμένος από ένα... γκρουπ αντιπάλων, κατάφερε να σουτάρει και να σημαδέψει την εξωτερική πλευρά του δοκαριού.

10η αγ. Άνετη νίκη της Γιουνάιτεντ επί της Άρσεναλ, σκόνταψε στο φινάλε η Τσέλσι

Η Άρσεναλ άρχισε να κερδίζει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά μέσα σε ένα τρίλεπτο οι ελπίδες της εξανεμίστηκαν. Στο 67ο λεπτό, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Ρούνεϊ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Εβρά με κεφαλιά έκανε το 2-0, ενώ στο 70ό αποβλήθηκε ο Τζακ Γουίλσιρ.

Το τελευταίο 20λεπτο κύλησε με τους γηπεδούχους να έχουν τον πλήρη έλεγχο. Μάλιστα, βρήκαν άλλες δύο φορές δίχτυα, αλλά ορθώς τα γκολ δεν μέτρησαν επειδή οι σκόρερ βρίσκονταν σε θέση οφσάιντ. Η ομάδα που βρήκε δίχτυα με... νόμιμο τρόπο ήταν η Άρσεναλ (με ωραίο, τεχνικό πλασέ του Καθόρλα), αλλά αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα.

10η αγ. Άνετη νίκη της Γιουνάιτεντ επί της Άρσεναλ, σκόνταψε στο φινάλε η Τσέλσι

Μετά από πολλές εβδομάδες, η Τσέλσι εγκατέλειψε την κορυφή της Premier, αφού η Σουόνσι ισοφάρισε 1-1 στο 88ο λεπτό. Ο Μόουζες είχε δώσει το προβάδισμα στους "μπλε", αλλά οι γηπεδούχοι απάντησαν λίγο πριν από το τελικό σφύριγμα με τον Ερνάντες.

Οι μοναδικές αξιόλογες φάσεις του πρώτου μέρους ήταν η κεφαλιά του Τόρες στο 13ο λεπτό (απέκρουσε πάνω στη γραμμή ο Μπρίτον) και η ανατροπή του Αζάρ από τον Γουίλιαμς στο 43', φάση που ζήτησαν πέναλτι οι φιλοξενούμενοι.

Η ομάδα του Ρομπέρτο ντι Ματέο άνοιξε το σκορ στο 61ο λεπτό με κεφαλιά του Μόουζες, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Αζάρ και κεφαλιά του Κέιχιλ, στη συνέχεια όμως, η Σουόνσι κυριάρχησε και δίκαια έφτασε στην ισοφάριση. Ό,τι δεν κατάφεραν οι Ντε Γκουζμάν και Ντάιερ, το πέτυχε ο Ερνάντες στο 88ο λεπτό με ωραίο πλασέ στην αριστερή γωνία του Τσεχ.

10η αγ. Άνετη νίκη της Γιουνάιτεντ επί της Άρσεναλ, σκόνταψε στο φινάλε η Τσέλσι

Την ευκαιρία να ανέβει στην κορυφή της βαθμολογίας έχασε η Μάντσεστερ Σίτι που αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς γκολ με τη Γουέστ Χαμ. Στράφι πήγε η συντριπτική κατοχή των "πολιτών" στο "Άπτον Παρκ".

Οι γηπεδούχοι, πάντως, μπήκαν πιο δυνατά στο ματς, είχαν δοκάρι με τον Μπεναγιούν, ενώ από την πλευρά τους, οι πρωταθλητές απείλησαν με τον Μπαλοτέλι. Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Μαντσίνι ανέβασαν αισθητά την απόδοσή τους, αλλά οι προσπάθειες των Τέβες και Μπάρι δεν βρήκαν στόχο, με αποτέλεσμα το ματς να λήξει ισόπαλο.

10η αγ. Άνετη νίκη της Γιουνάιτεντ επί της Άρσεναλ, σκόνταψε στο φινάλε η Τσέλσι

Η Τότεναμ δεν σκόραρε για πρώτη φορά εφέτος σε αγώνα πρωταθλήματος και, μοιραία, ηττήθηκε από τη Γουίγκαν με 1-0. Οι φιλοξενούμενοι κοίταξαν στα μάτια τους γηπεδούχους και, δίκαια, έφυγαν νικητές από το "Γουάιτ Χαρτ Λέιν".

Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνες ήταν ελαφρώς καλύτερη και θα μπορούσε να είχε προηγηθεί είτε στο 30' με τον Κονέ είτε στο 35' με τον Μαλόνεϊ. Σε αμφότερες τις περιπτώσεις ο Φρίντελ επενέβη σωτήρια και κράτησε το μηδέν. Ο τελευταίος, πάντως, δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα στο 56ο λεπτό όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Κονέ τον απώθησε (ίσως αντικανονικά) και στην εξέλιξη της φάσης ο Γουότσον σκόραρε με κοντινή προσπάθεια.

Στο τελευταίο ημίωρο της αναμέτρησης η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Europa League άρχισε να ασκεί πίεση προς τα καρέ του Αλ Χαμπσί, ο οποίος φώναξε παρών όποτε χρειάστηκε (όπως και ο ΜακΚάρθι στην κεφαλιά του Κόκερ). Ως εκ τούτου η ομάδα του Βίλας Μπόας υπέστη τη δεύτερη σερί εντός έδρας ήττα της και με το τελευταίο σφύριγμα οι φίλοι της ξέσπασαν σε έντονες αποδοκιμασίες.

Σε ρυθμούς twitter

# Από τότε που ανέλαβε ο Βενγκέρ την Άρσεναλ έχουν καταλογιστεί 10 πέναλτι σε ματς πρωταθλήματος με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όλα στο "Ολντ Τράφορντ" και τα 6 εξ αυτών έχουν χαθεί!

# Η Άρσεναλ επιχείρησε την πρώτη της προσπάθεια προς την αντίπαλη εστία στο 92ο λεπτό.

# Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει σκοράρει στα τελευταία 54 εντός έδρας παιχνίδια πρωταθλήματος ( ρεκόρ).

# Ο Ρόμπιν φαν Πέρσι, πλέον, έχει σκοράρει εις βάρος όλων των ομάδων που αγωνίζονται στο εφετινό πρωτάθλημα. Ο μοναδικός παίκτης που πέτυχε κάτι ανάλογο στο παρελθόν ήταν ο Γιακούμπου.

# Η τελευταία νίκη της Άρσεναλ στο "Ολντ Τράφορντ" σημειώθηκε το 2006. Στα τελευταία 11 ματς ανεξαρτήτου διοργάνωσης, μετρά 9 ήττες.

# Ο Γουέιν Ρούνεϊ έχει χάσει τα 7 από τα τελευταία 20 πέναλτι που εκτέλεσε στην Premier.

# Η Μάντσεστερ Σίτι δεν βρήκε δίχτυα για πρώτη φορά εφέτος (είχε 15 στα 15 σε όλες τις διοργανώσεις).

# Ο Μπράιαν Ρουίς (με τη βοήθεια του Χάουαρντ) έβαλε το 500ό γκολ της Φούλαμ στην Premier.

# Ο Γκάμπι Αγκμπονλαχόρ έβαλε γκολ για πρώτη φορά μετά από 28 ματς πρωταθλήματος.

# Ο Μπεν Γουότσον έγινε ο πρώτος Άγγλος που σκόραρε εφέτος με τη φανέλα της Γουίγκαν. Οι ομάδες που δεν έχουν καταφέρει ακόμη κάτι ανάλογο είναι η Νιούκαστλ, η Σάντερλαντ και η Γουέστ Μπρόμιτς.

# Για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε ο Ρομπέρτο ντι Ματέο, η Τσέλσι δεν μπόρεσε να νικήσει σε 2 σερί ματς πρωταθλήματος.

# Από τις 25 Σεπτεμβρίου 2010 και το ματς με τη Φούλαμ έχει να μην δεχθεί γκολ στο Λονδίνο η Έβερτον.

Τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Άρσεναλ 2-1

(3' Φαν Πέρσι, 67' Εβρά / 95' Καθόρλα)

Φούλαμ - Έβερτον 2-2

(7' αυτ. Χάουαρντ, 90' Σίντγουελ / 55', 72' Φελαϊνί)

Νόριτς - Στόουκ 1-0

(44' Τζόνσον)

Σάντερλαντ - Άστον Βίλα 0-1

(57' Αγκμπονλαχόρ)

Σουόνσι - Τσέλσι 1-1

(88' Π. Ερνάντες / 61' Μόουζες)

Τότεναμ - Γουίγκαν 0-1

(56' Γουότσον)

Γουέστ Χαμ - Μάντσεστερ Σίτι 0-0

Κυριακή 04 Νοεμβρίου

ΚΠΡ - Ρέντινγκ (15:30)

Λίβερπουλ - Νιούκαστλ (18:00)

Δευτέρα 05 Νοεμβρίου

Γουέστ Μπρομ - Σαουθάμπτον (22:00)

Τα υπόλοιπα videos της αγωνιστικής

Φούλαμ - Έβερτον 2-2

Σάντερλαντ - Άστον Βίλα 0-1

Νόριτς - Στόουκ 1-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK