Από 19η της Championship, "βούτηξε" στο χρυσάφι της Premier!

Απίστευτο και όμως... αγγλικό! Η Χάντερσφιλντ τερμάτισε 19η στη δεύτερη κατηγορία τη σεζόν 2015-16 αλλά έναν χρόνο μετά πανηγυρίζει την άνοδό της στην Premier League επικρατώντας της Ρέντινγκ στον τελικό των πλέι οφ της Championship (VIDEOS)

Από 19η της Championship, "βούτηξε" στο χρυσάφι της Premier!

Η Χάντερσφιλντ πρόσθεσε το απόγευμα της Δευτέρας το όνομά της στις σταχτοπούτες της ασπρόμαυρης στρογγυλής Θεάς αφού νίκησε στα πέναλτι την Ρέντινγκ στον τελικό των πλέι οφ της Championship και ανέβηκε για πρώτη φορά στη μεγάλα σαλόνια του αγγλικού ποδοσφαίρου μετά το 1972 και πρώτη επί εποχής Premier League (1992).

Η κανονική διάρκεια του αγώνα και η παράταση έληξε χωρίς σκορ και η Χάντερσφιλντ κατάφερε να πάρει το χρυσό εισιτήριο για την Premier League (αναμένεται να μπουν στα ταμεία της γύρω στις 185 εκ.λίρες!) επικρατώντας 4-3 στα πέναλτι, με τον γκολκίπερ Ντάνι Γουόρντ να αποκρούει το τελευταίο πέναλτι της Ρέντινγκ και τον Κρίστοφερ Σίντλερ να διαμορφώνει το τελικό σκορ για την ομάδα του.

Πέρα από το γεγονός ότι ανέβηκε φέτος στην Premier League ενώ την περασμένη σεζόν είχε τερματίσει στην 19η θέση της Championship, το εκπληκτικό με την Χάντερσφιλντ είναι πως έγινε η πρώτη ομάδα που το πετυχαίνει έχοντας αρνητική διαφορά τερμάτων (-2) και μόλις η δευτερη που πανηγυρίζει άνοδο μέσω πλέι οφ σε κάθε επαγγελματική κατηγορία!

Η περίπτωση μάλιστα της Χάντερσφιλντ μπορεί να αποτελέσει έναν εξαιρετικό "πιλότο" ενόψει της νέας σεζόν για την Νότιγχαμ Φόρεστ της οποίας ηγείται εδώ και λίγες ημέρες ο Βαγγέλης Μαρινάκης, με την ιστορική ομάδα να τερματίζει μεν φέτος 21η στην Championship και να αποφεύγει μόλις την τελευταία αγωνιστική τον υποβιβασμό αλλά να έχει κάθε δικαίωμα να ελπίζει πως τη νέα σεζόν θα κάνει άλματα στη βαθμολογία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK