Γιατί η Αρσεναλ έχασε τον Κριστιάνο Ρονάλντο

Ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον δεν ήταν φυσικά ο μοναδικός τεχνικός που είχε εντοπίσει το σπουδαίο ταλέντο του Κριστιάνο Ρονάλντο στην Πορτογαλία πριν από 15 χρόνια. Τα νέα τα είχαν μάθει και άλλοι και μέσα στους άλλους βρισκόταν και ο Αρσέν Βενγκέρ.

Real Madrid's Cristiano Ronaldo celebrates his goal during a Spanish La Liga soccer match against Getafe at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Sunday, Sept. 22, 2013. (AP Photo/Andres Kudacki)
Real Madrid's Cristiano Ronaldo celebrates his goal during a Spanish La Liga soccer match against Getafe at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Sunday, Sept. 22, 2013. (AP Photo/Andres Kudacki) ASSOCIATED PRESS

Ο αλσατός τεχνικός έβαλε τους ανθρώπους να ρωτήσουν για τη τιμή του θαυματουργού νεαρού και όταν την έμαθε την μετέφερε στη διοίκηση. Ομως, τα χρήματα θεωρήθηκαν πολλά, ειδικά από τη στιγμή που η Αρσεναλ είχε ήδη βάλει τα θεμέλια για το "Emirates", το νέο της σπίτι.

Αυτό αποκαλύπτει στο βιβλίο του που θα κυκλοφορήσει σύντομα στην Αγγλία ο Χόρχε Μέντες, ο χρυδάχτυλος Πορτογάλος μάνατζερ που έχει στο πελατολόγιό του τον Κριστιάνο, τον Ζοσέ Μουρίνιο και άλλους λαμπερούς αστέρες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Η ιστορία από εκεί και πέρα είναι γνωστή. Ο Ρονάλντο κατέληξε στη Γιουνάιτεντ και κάτω από τις οδηγίες του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον έγινε ο καλύτερος παίκτης του κόσμου κατακτώντας τίτλους, δόξα και χρήματα.

Λέει και άλλα ωραία ο Μέντες στο βιβλίο του (που έχει τον πιασάρικο τίτλο "The agent one"). Πχ, ότι ο Μουρίνιο υπέγραψε στη Ρεάλ λίγες ώρες μόνο μετά το θρίαμβό του με τηνΙντερ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2010 ή ότι ο Ντιέγκο Κόστα δεν είχε ιδέα ότι θα μεταγραφεί στην Ατλέτικο Μαδρίτης μέχρι που μπήκε στο αεροπλάνο για τη Μαδρίτη. Πραγματικά, θα είναι ένα ενδιαφέρον ανάγνωσμα το πόνημα του Πορτογάλου.

Δείτε εδώ το εξώφυλλο της πορτογαλικής έκδοσης

Γιατί η Αρσεναλ έχασε τον Κριστιάνο Ρονάλντο

News 24/7

24MEDIA NETWORK