Η "απαγωγή" Μαυροπάνου πριν το μεγάλο deal με Άρσεναλ!

Οι μανατζερικές λεπτομέρειες και το χοντρό παρασκήνιο της μεταγραφικής βόμβας που ακούει στο όνομα Κωνσταντίνος Μαυροπάνος, αγγίζουν τα όρια του ελληνικού δημοσιογραφικού... κλισέ περί απαγωγής. Το Contra.gr ενημερώθηκε με ποιο τρόπο ο 20χρονος στόπερ άφησε τα Ιωάννινα όχι όμως, για τον Πειραιά και τον Ολυμπιακό, αλλά για την ομάδα του Βενγκέρ.

SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΑΕΚ (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / Eurokinissi Sports)
mavropanos EUROKINISSI

Τα μανατζερικά δρώμενα της υπόθεσης Μαυροπάνου ήταν μπερδεμένα, αλλά εν μία νυκτί ξεκαθάρισαν, με τον νεαρό στόπερ να συμφωνεί με την Άρσεναλ και τον Γιώργο Χριστοβασίλη να πιάνει το... πρωτοχρονιάτικο λαχείο, βάζοντας στα ταμεία του ΠΑΣ περίπου 2.1 εκατ. ευρώ.

Παρότι από τον Σεπτέμβριο διέρρεε, λεγόταν και γραφόταν ότι ο ποδοσφαιριστής ήταν έτοιμος για τον Ολυμπιακό, στο Contra.gr και συγκεκριμένα στη στήλη του "Ευαγγελίου" είχατε διαβάσει ότι ο Γιώργος Χριστοβασίλης και ο ίδιος, ο Μαυροπάνος, περίμεναν επίσημη πρόταση μέσα στις γιορτές από το εξωτερικό, γεγονός που επιβεβαιώθηκε περίτρανα.

Πώς όμως φτάσαμε από τον "ερυθρόλευκο Μαυροπάνο", την Τετάρτη (3/1) να γράφουμε εμείς και όλη η Ευρώπη για τον "Κανονιέρη Ντίνο";..

Τον Μαυροπάνο πήγε στα Γιάννινα από τον Απόλλωνα ο σκάουτ Βασίλης Στάχτιαρης, που συνεργάζεται με τον ΠΑΣ, αλλά και με το Γραφείο του FIFA Agent Νίκου Κλιτσίδη. Το συγκεκριμένο Γραφείο όμως, είχε κάνει το λάθος να μην τον "δέσει" με τα απαραίτητα έγραφα και έτσι στην πορεία της ιστορίας, στο πιο κρίσιμο σημείο της μάλιστα, ο ταλαντούχος αμυντικός αποδείχθηκε... βούτυρο στο ψωμί των πιο ψαγμένων - δικτυωμένων!

Συγκεκριμένα, ενώ - σύμφωνα τουλάχιστον με τον μανατζερικό μύθο - οι Κλιτσίδης, Στάχτιαρης ήταν σε ανοικτή γραμμή με τον...Πειραιά και ουσιαστικά είχαν συμφωνήσει με τους "ερυθρόλευκους", ο πρώην συνεργάτης του Κλιτσίδη, ο "γερμαναθρεμένος" Κωνσταντίνος Φάρρας, σε συνεργασία με την οικογένεια Χριστοβασίλη (πατέρα και γιο), δούλευαν το τεράστιο deal της μεταγραφής του Μαυροπάνου στην Αγγλία.

Να αποκαλύψουμε εδώ πως την επομένη του ματς ματς Λεβαδειακός - ΠΑΣ που έγινε στις 21 Οκτωβρίου - με τον τσιφ σκάουτερ της Ουντινέζε να πηγαίνει στην Λιβαδειά (στο ίδιο γήπεδο βρισκόταν για τον Μαυροπάνο και σκάουτερ της Βέρντερ) και να επιθυμεί μετά να καταθέσει πρόταση που θα έφτανε κοντά στα 1,3 εκ. ευρώ για τον 20χρονο στόπερ - ακολούθησε ταξίδι του Παναγιώτη Χριστοβασίλη στο Λονδίνο προκειμένου να διαπραγματευτεί με μικρομεσαία ομάδα της Premier League. Ο ίδιος έλεγε τότε πως θα πήγαινε να συζητήσει με την εν λόγω αγγλική ομάδα για πρόταση που συνολικά θα μπορούσε να αποφέρει στον ΠΑΣ 2,8 μύρια...

Από τότε πέρασαν δύο μήνες και στο... κόλπο προέκυψε αιφνιδιαστικά η Αρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ. Για χάρη της άλλωστε κρυφά, όχι μόνο από τους Κλιτσίδη, Στάχτιαρη αλλά ακόμη κι από τον πατέρα Μαυροπάνο - όπως τουλάχιστον διέρρευσε χθες βράδυ στην πιάτσα των ατζέντηδων - ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος, ο γιος του Γιώργου Χριστοβασίλη, Παναγιώτης (δικηγόρος στο επάγγελμα) και ο ατζέντης Κωνσταντίνος Φάρρας μπήκαν στο αεροπλάνο ανήμερα της Πρωτοχρονιάς με προορισμό το Λονδίνο, αποφασισμένοι να ολοκληρώσουν το deal!

Χαριτολογώντας οι άνθρωποι της πιάτσας λένε ότι έτσι όπως εξελίχθηκε η υπόθεση, εν μία νυκτί, ούτε η... οικογένεια του 20χρονου δεν ήξερε τι ακριβώς συμβαίνει, διότι κανείς από τους άμεσα εμπλεκόμενους δεν ήθελε επ' ουδενί να "σπάσει" το σούπερ θέμα πουθενά και μπει σε κίνδυνο το τεράστιο deal! Μπορεί βέβαια να υπήρξε ... διαρροή στα ελληνικά Μέσα μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης, πριν δηλαδή ο Μαυροπάνος περάσει από ιατρικές εξετάσεις στην Άρσεναλ αλλά αυτή τελικά δεν στάθηκε αρκετή για να ... χαλάσει η δουλειά.

ΜΕΣΩ... ΣΩΚΡΑΤΗ

Πάμε στο δια ταύτα: ο Κωνσταντίνος Φάρρας, που ζει μόνιμα στην Γερμανία και είναι ο εκπρόσωπος του Σωκράτη Παπασταθόπουλου (τον γνώρισε από την εποχή της Βέρντερ Βρέμης, όταν ο Σωκράτης είχε μάνατζερ τον Κλιτσίδη), φέρεται να είναι ο... ιθύνων νους πίσω από την συγκεκριμένη υπόθεση εξαιτίας των άριστων σχέσεων του με την Ντόρτμουντ. Και που... κολλάει η γερμανική ομάδα, θα αναρωτηθεί κάποιος. Και όμως, έχει άμεση σχέση...

Ο πρώην υπεύθυνος του τμήματος σκάουτινγκ της Ντόρτμουντ, Σβεν Μίσλιντατ, που πλέον δουλεύει στο ίδιο πόστο στην Άρσεναλ, διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Κωνσταντίνο Φάρρα. Άλλωστε το περασμένο καλοκαίρι μέσα από το συγκεκριμένο... κανάλι πήγε στην δεύτερη ομάδα της Μπορούσια ο 18χρονος φορ Αργύρης Καμπετσής, από τα μεγαλύτερα ταλέντα των Ακαδημιών του Ολυμπιακού, τον οποίο ουσιαστικά αρνήθηκε μην υπογράφοντας επαγγελματικό συμβόλαιο με τους "ερυθρόλευκους" και κυνηγώντας το... γερμανικό όνειρό του.

Λόγω Σβεν Μίσλιντατ, λοιπόν, ο Κωνσταντίνος Φάρρας κατάφερε να ανοίξει την πόρτα της Αρσεναλ, σημειώνοντας μια τεράστια επιτυχία, αν σκεφθούμε πως αποτελεί σπανιότατο φαινόμενο Έλληνας ποδοσφαιριστής και μάλιστα από μικρομεσαία ομάδα της Super League να πάει απευθείας σε κλαμπ του τοπ επιπέδου. Όπως είναι δηλαδή το μέγεθος της ομάδας του Βενγκέρ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο...

News 24/7

24MEDIA NETWORK