Ιδού η καλύτερη αλλά και η... χειρότερη ενδεκάδα του Βενγκέρ!

Με τον Αρσέν Βενγκέρ να ρίχνει αυλαία στο φινάλε της σεζόν, η "Daily Mail" έφτιαξε την Dream Τeam του Αλσατού αλλά και την ενδεκάδα με τους... χειρότερους, μεταξύ των οποίων υπάρχει και παίκτης που έπαιξε στην ΑΕΚ.

Arsenal's manager Arsene Wenger looks on before the English Premier League soccer match between Tottenham Hotspur and Arsenal at Wembley Stadium, London, Saturday, Feb. 10, 2018. (AP Photo/Tim Ireland)
Arsenal's manager Arsene Wenger looks on before the English Premier League soccer match between Tottenham Hotspur and Arsenal at Wembley Stadium, London, Saturday, Feb. 10, 2018. (AP Photo/Tim Ireland) AP

Ο Αρσέν Βενγκέρ θα συμπλήρωνε, τον Οκτώβριο του 2018, 22 ολόκληρα χρόνια στον πάγκο της Άρσεναλ, όμως δεν θα προλάβει να σβήσει αυτά τα κεράκια αφού λίγους μήνες νωρίτερα και συγκεκριμένα τον Ιούνιο, θα αποχωρήσει από τους Λονδρέζους.

Την απόφαση αυτή τη γνωστοποίησε την Παρασκευή (20/4) σοκάροντας τον πλανήτη, με τον Αλσατό των 3 πρωταθλημάτων και των 7 Κυπέλλων Αγγλίας με τους "κανονιέρηδες" να αφήνει μία σπουδαία ιστορία πίσω του, με πολλούς παίκτες που επέλεξε ο ίδιος να έχουν προσφέρει μαγικές στιγμές στην Άρσεναλ αλλά και στο αγγλικό ποδόσφαιρο στο σύνολό του.

Επειδή μάλιστα είναι πολλοί οι άσοι που πέρασαν από τα χέρια του και τους ανέδειξε, η "Daily Mail" θέλησε να ξεχωρίσει κάποιους και να φτιάξει την ενδεκάδα με τους 11 καλύτερους παίκτες της εποχής Βενγκέρ σε σύστημα 4-4-2, με τους "Invincibles" (έτσι βαφτίστηκε η ομάδα της σεζόν 2003-04 που πήρε αήττητη το πρωτάθλημα) να έχουν τη μερίδα του λέοντος στις προτιμήσεις του εν λόγω μέσου.

Ιδού η καλύτερη αλλά και η... χειρότερη ενδεκάδα του Βενγκέρ!

Συγκεκριμένα, για τη θέση του γκολκίπερ επιλέχτηκε ο Ντέιβιντ Σίμαν, στα άκρα της άμυνας τοποθετήθηκαν οι Λι Ντίξον και Άσλεϊ Κόουλ ενώ θέση στο κέντρο της άμυνας πήραν οι Τόνι Άνταμς και Σολ Κάμπελ.

Σεσκ Φάμπρεγας και Πατρίκ Βιεϊρά πήραν το χρίσμα στον άξονα, οι Φρέντρικ Λιούνγκμπεργκ και Ρομπέρτ Πιρές κέρδισαν την μάχη για τα άκρα, ενώ Τιερί Ανρί και Ντένις Μπέργκαμ επιλέχτηκαν δικαιωματικά από την "Daily Mail" ως οι δύο κορυφαίοι επιθετικοί της Άρσεναλ στα χρόνια της δυναστείας του Αρσέν Βενγκέρ στον σύλλογο.

Soccer field green paper; Shutterstock ID 191820185
Soccer field green paper; Shutterstock ID 191820185 SHUTTERSTOCK / DKART

Όσο για τον πάγκο, οι επτά παίκτες που επιλέχτηκαν είναι οι: Γενς Λέμαν, Μάρτιν Κίον, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Εμανουέλ Πετίτ, Ρέι Πάρλουρ, Αλέξις Σάντσες και Νικολά Ανελκά ενώ το εν λόγω μέσο κάνει τιμητική αναφορά και στους: Μαρκ Όφερμαρς, Κολό Τουρέ και Λαουρέν.

Φυσικά, οι Άγγλοι δεν θα μπορούσαν να μην αναφέρουν και τους 11... χειρότερους που βρήκαν θέση στην Άρσεναλ επί εποχής Βενγκέρ , με την "Daily Mail" να τους συμπεριλαμβάνει σε σύστημα 4-3-3.

Όσο για τους "τυχερούς" που βρήκαν θέση στους χειρότερους "κανονιέρηδες" του Βενγκέρ, αυτοί είναι οι: Ρίτσαρντ Ράιτ, Όλεγκ Λούζνι, Ίγκορς Στεπάνοφς, Σεμπαστιάν Σκιλασί, Αντρέ Σάντος, Αμάουρι Μπίσοφ, Κιμ Κάλστρομ, Γιουνίτσι Ιναμότο, Κρίστοφερ Ρε, Γιαγιά Σανογκό, Φράνσις Τζέφερς.

Από αυτούς τους 11, οι Έλληνες φίλαθλοι σίγουρα θα θυμούνται τον Κρίστοφερ Ρε που αγωνίστηκε με τη φανέλα της ΑΕΛ ως δανεικός από την Άρσεναλ το 1999 (11 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 4 γκολ) ενώ ο Κάλστρομ για αρκετές μεταγραφικές περιόδους ήταν στόχος του Ολυμπιακού την περασμένη δεκαετία.

Ποιος θα είναι ο επόμενος προπονητής της Άρσεναλ;

News 24/7

24MEDIA NETWORK