Ο Σαμπέρ, ο Μπενζεμά και οι εναλλακτικές για την Άρσεναλ

Στο κυνήγι του 20χρονου χαφ της Μπαρτσελόνα, Σέρχι Σαμπέρ βρίσκεται η Άρσεναλ η οποία θέλει να ενισχύσει τη γραμμή του κέντρου. Στενό μαρκάρισμα κάνουν οι "κανονιέρηδες" και στη Ρεάλ για τον Μπενζεμά. Διαβάστε όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο στρατόπεδο της ομάδας του Λονδίνου.

Ο Σαμπέρ, ο Μπενζεμά και οι εναλλακτικές για την Άρσεναλ

Η απόκτηση του Πετρ Τσεχ από την Τσέλσι για περίπου 14.000.000 ευρώ είναι μέχρι αυτή τη στιγμή η μοναδική κίνηση της Άρσεναλ στο μεταγραφικό παζάρι. Ο Αρσέν Βενγκέρ όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ελέγχει όλους τους πιθανούς στόχους εξονυχιστικά πριν προχωρήσει σε κάποια μεταγραφή. Με την υπογραφή του Τσέχου τερματοφύλακα, οι "κανονιέρηδες" προσθέτουν ποιότητα και ψυχραιμία κάτω από τα δοκάρια τους που πολλές φορές τους έλειψε κατά το παρελθόν.

Ο Σαμπέρ, ο Μπενζεμά και οι εναλλακτικές για την Άρσεναλ
© ARSENAL FC VIA GETTY IMAGES

Η μεταγραφή αυτή βέβαια ανοίγει το δρόμο στην αποχώρηση του Βόιτσεχ Σέσνι. Ήδη στο ρόστερ υπάρχουν τρεις πρωτοκλασσάτοι τερματοφύλακες, ο Τσεχ, ο Σέσνι και ο Οσπίνα, οπότε κάποιος θα πρέπει να αποχαιρετήσει. Ο πιθανότερος λοιπόν είναι ο 25χρονος Πολωνός διεθνής για τον οποίο η Ρόμα φέρεται να έχει ήδη καταθέσει πρόταση δανεισμού. Οι Ρωμαίοι προτείνουν δανεισμό ενός έτους με αποζημίωση 500.000 ευρώ και οψιόν αγοράς για το επόμενο καλοκαίρι που να φτάνει τα 5.000.000 ευρώ. Πρόταση που φαντάζει καλή για την αγγλική ομάδα.

Και μιας και μιλάμε για αποχωρήσεις, ένας ακόμη παίκτης που αναμένεται να πει "αντίο" σύντομα στο "Έμιρεϊτς" είναι και ο Ματιέ Φλαμινί για τον οποίοι η Γαλατάσαραϊ έχει ήδη κάνει πρόταση περίπου 5.500.000 ευρώ ( η οποία φέρεται να έχει γίνει αποδεκτή.

Παρελθόν επίσης από το σύλλογο αποτελούν οι Λ ούκας Ποντόλσκι και Αμπού Ντιαμπί, ενώ δόθηκαν δανεικοί οι Γιαγιά Σανόγκο και Καρλ Τζένκινσον. Μετά από αυτά λοιπόν η Άρσεναλ χρειάζεται οπωσδήποτε ενίσχυση, στην ουσία σε κάθε θέση, σε άμυνα, κέντρο και επίθεση!

Σέρχι Σαμπέρ ο στόχος για το κέντρο

Ο μεγάλος στόχος του Αρσέν Βενγκέρ για το χώρο της μεσαίας γραμμής ακούει στο όνομα Σέρχι Σαμπέρ. Ο Αλσατός τεχνικός βλέπει στο πρόσωπο του 20χρονου Ισπανού χαφ τον διάδοχο του Μίκελ Αρτέτα και αν χρειαστεί είναι έτοιμος να πληρώσει και τα 12.000.000 ευρώ της ρήτρας του συμβολαίου του για τον τον φέρει στο Λονδίνο.

Ο Σαμπέρ, ο Μπενζεμά και οι εναλλακτικές για την Άρσεναλ

Πρόκειται για εξαιρετικό ταλέντο που αγωνίζεται στη δεύτερη ομάδα των Καταλανών και ήδη έχει τραβήξει πολλά βλέμματα μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων.

Στην Μπαρτσελόνα έχει περιορισμένο χρόνο συμμετοχής μιας και έχει μπροστά του του, Σέρχιο Μπουσκέτς, Σέρχι Ρομπέρτο, Χαβιέ Μαστσεράνο, όμως στην Άρσεναλ θα μπορούσε να αρπάξει την ευκαιρία. Να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Βενγκέρ θέλει τον Σαμπέρ. Ουσιαστικά είναι η τρίτη! Αρχικά το 2011 η Άρσεναλ ήθελε να τον πάρει πακέτο μαζί με τους Χον Τοράλ και Έκτορ Μπεγερίν, όμως ενώ πήρε τους άλλους δύο, τον Σαμπέρ δεν τα κατάφερε να τον πάρει.

Η δεύτερη φορά ήταν πέρυσι το καλοκαίρι, όμως τότε ο Σαμπέρ ζήτησε να μείνει ένα χρόνο ακόμα στη Βαρκελώνη. Φέτος είναι η τρίτη φορά και όλοι στο στρατόπεδο των "κανονιέρηδων" θέλουν να είναι και η... φαρμακερή.

Ο Μπενζεμά και οι άλλοι

Στη γραμμή κρούσης αυτή τη στιγμή η Άρσεναλ διαθέτει μόνο τους Ολιβιέ Ζιρού και Ντάνι Γουέλμπεκ. Ωστόσο μόνο με δύο επιθετικούς είναι πολύ δύσκολο να βγει όλη η χρονιά. Υπάρχει βέβαια και ο νεαρός Τσούπα Άκμπομ που θεωρείται ως πολύ μεγάλο ταλέντο από όλους στο σύλλογο. Παρ' όλα αυτά, στο μυαλό όλων βρίσκεται η απόκτηση ενός ακόμη φορ.

Πρώτος στη λίστα είναι ο Καρίμ Μπενζεμά της Ρεάλ Μαδρίτης με το κόστος που απαιτείται όμως για μια τέτοια μεταγραφή πιθανότατα να ξεπερνάει τα 57.000.000 ευρώ. Μένει να δούμε αν ο Βενγκέρ πειστεί και βάλει τόσο βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να πραγματοποιήσει το μεγάλο "μπαμ" και φυσικά το κατά πόσο η Ρεάλ θα είναι σε θέση να πει το "ναι".

Ο Σαμπέρ, ο Μπενζεμά και οι εναλλακτικές για την Άρσεναλ

Οι άλλοι τρεις που ακολουθούν στη λίστα της "επίθεσης" είναι οι Πιερ Ομπαμεγιάνγκ της Ντόρτμουντ, Γκονσάλο Ιγκουαΐν της Νάπολι και Αλεξάντρ Λακαζέτ της Λιόν.

Η ενίσχυση στα μετόπισθεν

Τελευταίο και σημαντικότερο κομμάτι που χρειάζεται ενίσχυση η Άρσεναλ είναι η αμυντική της γραμμή. Αυτή τη στιγμή στο ρόστερ υπάρχουν τρία μόλις καθαρά σέντερ μπακ, οι Λοράν Κοσιελνί, ο Περ Μέρτεσακερ και ο Γκάμπριελ Παουλίστα. Από εκεί και πέρα τη θέση μπορούν να την καλύψουν οι Τσέιμπερς και Κοκελέν, όμως όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, ο Βενγκέρ ψάχνει τον παίκτη που θα ηγηθεί στην άμυνα τον "κανονιέρηδων".

Προ ολίγων ημερών είχε δηλώσει ενδιαφέρον για τον διεθνή Έλληνα αμυντικό της Ρόμα, Κώστα Μανωλά, χωρίς όμως να έχει προχωρήσει η περίπτωση αυτή. Σε περίπτωση βέβαια που φύγει και ο Νάτσο Μονρεάλ, οι Λονδρέζοι θα χρειαστούν και παίκτη για τα μπακ. Αυτή τη στιγμή το όνομα που ακούγεται περισσότερο από τα υπόλοιπα είναι αυτό του 22χρονου μπακ της Σάλκε, Σιντ Κολάσινατς. Περισσότερες εξελίξεις αναμένουμε εντός των προσεχών ημερών.

Ο Σαμπέρ, ο Μπενζεμά και οι εναλλακτικές για την Άρσεναλ

Τέλος και μια θετική είδηση για την ομάδα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδουν τα βρετανικά μέσα, ο Ολιβιέ Ζιρού έβαλε την υπογραφή του σε νέο τριετές συμβόλαιο με τους "κανονιέρηδες" με εβδομαδιαίες απολαβές που φτάνουν τα 185.000 ευρώ!

Διαβάστε ακόμη:

Τα δίνει όλα για Μπενζεμά η Άρσεναλ

Η Άρσεναλ κατέκτησε το Asian Trophy

News 24/7

24MEDIA NETWORK