Όταν ο Γιάγια Τουρέ έπαιξε ως επιθετικός με τη φανέλα της Άρσεναλ

Δεδομένο πρώτο: Ο Γιάγια Τουρέ αγωνίζεται ως κεντρικός χαφ. Δεδομένο δεύτερο: Ο Γιάγια Τουρέ δεν έχει παίξει στην Άρσεναλ. Κι όμως και τα δύο αυτά δεδομένα καταρρίφθηκαν σαν σήμερα το 2003, με τον Ιβοριανό να αγωνίζεται ως επιθετικός στους "κανονιέρηδες"!

Όταν ο Γιάγια Τουρέ έπαιξε ως επιθετικός με τη φανέλα της Άρσεναλ

Το 2005 ο Ολυμπιακός υπέγραψε τον τότε 22χρονο μέσο της Μέταλουργκ Ντόνετσκ, Γιάγια Τουρέ, ο οποίος είδε την καριέρα του να απογειώνεται από τη στιγμή που πάτησε το πόδι του στον Πειραιά. Δύο χρόνια νωρίτερα όμως, το 2003 και πριν ο Τουρέ αποφασίσει να παίξει στην Ουκρανία έφτασε μια "ανάσα" από την Άρσεναλ.

Ήταν μάλιστα 19 Ιουλίου του 2003 όταν φόρεσε για πρώτη και τελευταία φορά τη φανέλα της λονδρέζικης ομάδας σε φιλικό κόντρα στη Μπαρνέτ (0-0). Τον παίκτη φυσικά τον είχε προτείνει στον Αρσέν Βενγκέρ ο μεγαλύτερος αδερφός του, Κόλο, ο οποίος τότε ήταν βασικός στην άμυνα των "κανονιέρηδων".

Ο Γιάγια ήταν μόλις 20 ετών, όμως το κορμί του και οι ικανότητές του επαρκούσαν για να "κλείσει" στην ομάδα και να βελτιωθεί στη συνέχεια. Ο Βενγκέρ όμως δεν τον ξεκίνησε στην κανονική του θέση στο φιλικό με τη Μπαρνέτ με αποτέλεσμα να μη δείξει ό,τι είχε στο γήπεδο.

Φόρεσε τη φανέλα της Άρσεναλ και αγωνίστηκε αρχικά ως δεύτερος επιθετικός, ενώ στη συνέχεια πέρασε ως κεντρικός φορ! Μια θέση που όπως έχει παραδεχθεί και ο ίδιος "ήθελε να παίζει από μικρός". Βέβαια δεν κάνουν όλοι για όλες τις θέσεις...

Όπως ανέφερε ο Τύπος της εποχής μάλιστα, ο Τουρέ έχασε την μεγαλύτερη φάση του αγώνα, όταν ο πρώην "πράσινος" και τότε παίκτης της Άρσεναλ, Κουίνσι Οβούσι-Αμπέγιε του έδωσε μπαλιά "πάρε-βάλε" την οποία όμως δεν αξιοποίησε.

Ο ίδιος ο Βενγκέρ πάντως αποκάλυψε αρκετά χρόνια αργότερα πως το ότι δεν κράτησε τότε τον Γιάγια στην ομάδα δεν ήταν δικό του λάθος, αν και το μετανιώνει. Ήταν επιλογή του παίκτη ο οποίος δεν είχε διαβατήριο για να δουλέψει στην Αγγλία και δεν ήθελε να περιμένει, παίρνοντας την απόφαση να αγωνιστεί στην Ουκρανία...

News 24/7

24MEDIA NETWORK