Το... ξεπούλημα της Άρσεναλ συνεχίζεται

Η Άρσεναλ δύσκολα θα προκριθεί στο Champions League και μόνο η κατάκτηση του Europa League θα την οδηγήσει σε αυτό. Ωστόσο, οι συνεχείς πωλήσεις και αυτές που θα επακολουθήσουν, δυσχεραίνουν το έργο των "κανονιέρηδων".

Arsenal manager Arsene Wenger gestures during the English Premier League soccer match between Brighton and Arsenal at the AMEX Stadium, in Brighton, England, Sunday March 4, 2018. (Gareth Fuller/PA via AP)
Βενγκέρ AP IMAGE

Δέκα αποχωρήσεις παικτών μέσα σε ένα χρόνο έχει... καταφέρει ήδη η Άρσεναλ. "Ξεπουλώντας" μάλιστα ποδοσφαιριστές που αποτελούσαν κατά καιρούς βασικά γρανάζια της ομάδας.

Από το καλοκαίρι του 2017 μέχρι και τη μεταγραφική περίοδο του περασμένου Ιανουαρίου, οι "κανονιέρηδες" έχουν χάσει παίκτες από όλες τις γραμμές. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί είναι οι εξής:

Βόιτσεχ Σέζνι στη Γιουβέντους, Όξλεϊντ Τσάμπερλεϊν στη Λίβερπουλ, Γιάγια Σανόγκο στη Τουλούζ, Ματιέ Ντεμπουσί στη Σεντ Ετιέν, Κίεραν Γκιμπς στη Γουέστ Μπρομ, Ολιβιέ Ζιρού στη Τσέλσι, Θίο Γουόλκοτ στην Έβερτον, Φράνσις Κοκλέν στη Βαλένθια, Αλέξις Σάντσες στη Γιουνάιτεντ και Γκάμπριελ Παουλίστα στη Βαλένθια.

Οι συγκεκριμένες πωλήσεις έχουν ως αποτέλεσμα η Άρσεναλ να διαθέτει 23 παίκτες αυτή τη στιγμή στο ρόστερ της, με τις αναχωρήσεις όμως να συνεχίζονται και το προσεχές καλοκαίρι. Ο Περ Μερτεζάκερ έχει ανακοινώσει ότι θα αποσυρθεί με τη λήξη της τρέχουσας σεζόν, το συμβόλαιο του Τζακ Γουίλσιρ λήγει τέλη Ιουνίου, χωρίς να υπάρχει πρόθεση ανανέωσης από τη πλευρά της διοίκησης.

Στο στόχαστρο των αντίζηλων αγγλικών ομάδων βρίσκεται επίσης ο Άαρον Ράμσεϊ, ο οποίος δεν προτίθεται να ανανεώσει το συμβόλαιό του που λήγει το 2019 και μοιάζει ήδη να "ψάχνεται".

Όπως είχε γίνει γνωστό, η Τσέλσι εξετάζει τη μεταγραφή του Ράμσεϊ το ερχόμενο καλοκαίρι, ωστόσο έρχεται να μπει "σφήνα" και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην αγορά του Ουαλού, μια και οι Μάικλ Κάρικ, Μαρουάν Φελαϊνί και κατά πάσα πιθανότητα Άντερ Χερέρα θα αποτελέσουν παρελθόν από τους "κόκκινους διαβόλους".

Η νέα μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού αναμένεται ενδιαφέρουσα για την Άρσεναλ, καθώς μένει να δούμε με ποιους παίκτες θα αντικαταστήσει τις επιπρόσθετες απώλειες που πρόκειται να έχει από το ρόστερ της. Βέβαια, σημαντικό κριτήριο σε όλα αυτά θα παίξει η ευρωπαϊκή διοργάνωση στην οποία θα αγωνίζονται του χρόνου οι Λονδρέζοι, ενώ μένει να φανεί αν ο Αρσέν Βενγκέρ θα συνεχίσει να βρίσκεται και του χρόνου στο "τιμόνι" των "κανονιέρηδων".

News 24/7

24MEDIA NETWORK