Αστυνομικοί πυροβόλησαν με taser και σκότωσαν πρώην παίκτη της Άστον Βίλα

Σοκ στο αγγλικό ποδόσφαιρο προκάλεσε ο θάνατος του πρώην ποδοσφαιριστή της Άστον Βίλα, Ντάλιαν Άτκινσον από ανακοπή καρδιάς, ύστερα από χρήση taser όπλου αστυνομικού στη περιοχή Τέλφορντ του Σρόπφαϊρ.

Αστυνομικοί πυροβόλησαν με taser και σκότωσαν πρώην παίκτη της Άστον Βίλα

Τραγικό θάνατο βρήκε ο πρώην ποδοσφαιριστής της Άστον Βίλα, Ντάλιαν Άτκινσον. Ο παλαίμαχος άσος των "χωριατών" υπέστη ανακοπή καρδιάς, όταν χτυπήθηκε από taser όπλο αστυνομικού τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (15/08).

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, περίπου στη 1.30 το πρωί, η αστυνομία του Σρόπφαϊρ δέχθηκε μία κλήση εκτάκτου ανάγκης απ' ένα σπίτι στο Μίντοου Κλόουζ. Όταν έφθασαν στην περιοχή, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση του taser για λόγους "ασφαλείας ενός ατόμου", όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Ο Άτκινσον δέχθηκε άμεσα τις πρώτες βοήθειες, ενώ κλήθηκε κι ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο, όμως κατά τη μεταφορά του υπέστη καρδιακή προσβολή. Παρά τις προσπάθειες των ιατρών, περίπου 1,5 ώρα αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο Άτκινσον αγωνίστηκε, μεταξύ άλλων, στις Ίπσουιτς, Σέφιλντ Γουένσντεϊ, Ρεάλ Σοθιεδάδ, τη Φενέρμπαχτσε και Άστον Βίλα, με την οποία κατέκτησε το League Cup το 1994 κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον ίδιο να σημειώνει το "χρυσό" γκολ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK