Όταν ο Γκουαρδιόλα έδιωξε τον Τουρέ από την Μπαρτσελόνα

Η σχέση του Πεπ Γκουαρδιόλα με τον Γιαγιά Τουρέ έχει παρελθόν και παρόν. Μέλλον όχι τόσο...

Όταν ο Γκουαρδιόλα έδιωξε τον Τουρέ από την Μπαρτσελόνα

Ο αποκλεισμός του Γιαγιά Τουρέ από την ευρωπαϊκή λίστα της Μάντσεστερ Σίτι για τους αγώνες των ομίλων του Champions League ήταν η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων. Ουδείς έπεσε από τα σύννεφα όταν στην ιστοσελίδα των "πολιτών" αναρτήθηκε το κείμενο με τους δηλωθέντες.

Για όποιον δεν θυμάται ο Ιβοριανός χαφ είχε φύγει από την Μπαρτσελόνα επί των ημερών του Καταλανού προπονητή και να που τώρα η ιστορία επαναλαμβάνεται (σαν φάρσα) στην αγγλική ομάδα. Η ζωή κύκλους κάνει και πολύ σύντομα μάλιστα.

Ο Γκουαρδιόλα ανέλαβε τα ηνία των "μπλαουγκράνα" το καλοκαίρι του 2008, βρήκε τον Τουρέ στο "Καμ Νόου" (ήταν ήδη ένα χρόνο) και συνεργάστηκαν για δύο γεμάτες σεζόν. Σε αυτά τα δύο χρόνια ο 25χρονος τότε άσος έπαιξε σε 80 ματς όλων των διοργανώσεων. Καθόλου λίγα, έστω κι αν σε κάποιες περιπτώσεις χρειάστηκε να παίξει ακόμη και κεντρικός αμυντικός - όπως στον τελικό του Champions League του 2009!

ΜΑΖΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ

Ουδέποτε όμως τα χνώτα τους ταίριαξαν. Ο Γκουαρδιόλα είχε και έχει μεγάλη ανάγκη από ποδοσφαιριστές που να υπηρετούν το πλάνο του για να νιώθει σίγουρος και ο απείθαρχος Τουρέ έβγαινε πολλές φορές από το καλούπι.

Του άρεσε να παίρνει πρωτοβουλίες, ν' ανεβαίνει μέτρα, ν' ανατρέπει όσα είχε στο μυαλό του ο Πεπ. Με αποτέλεσμα, κάπως ξαφνικά είναι η αλήθεια, το καλοκαίρι του 2010, όταν και προέκυψε η πρόταση της Μάντσεστερ Σίτι, ο τότε προπονητής της Μπαρτσενόνα να μην προβάλει αντιρρήσεις.

"ΔΕΝ ΜΟΥ ΜΙΛΟΥΣΕ"

Σε συνέντευξή του αρκετούς μήνες αργότερα ο Τουρέ θέλησε να ξεκαθαρίσει τι είχε μεσολαβήσει εκείνο το καλοκαιρινό δίμηνο (Ιούνιος-Ιούλιος), τουλάχιστον από τη δική του θέση. Έλεγε τότε πως "όποτε τον ρωτούσα κάτι, πάντα μού έδινε περίεργες απαντήσεις. Σχεδόν με αγνοούσε έως ότου ήρθε η πρόταση της Σίτι. Γι' αυτό και δέχθηκα να φύγω. Μαζί του δεν μίλησα για σχεδόν ένα χρόνο. Αν μου είχε μιλήσει, θα μπορούσα να είχα μείνει στην Μπαρτσελόνα. Προσωπικά δεν ήθελα να φύγω, ήθελα εκεί να κλείσω την καριέρα μου. Δεν όμως πίστη σ' εμένα".

"ΑΝΟΙΚΤΗ Η ΠΟΡΤΑ"

Ο Γκουαρδιόλα, σε δική του τοποθέτηση επί του θέματος, είχε διαψεύσει κομψά τον παίκτη του υποστηρίζοντας πως "η πόρτα μου ήταν ανοικτή για τον καθέναν", ωστόσο από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η πρόσληψή του στη Μάντσεστερ Σίτι άπαντες κατάλαβαν πως το μέλλον του Τουρέ είναι προδιαγεγραμμένο.

Αρχικά ο Καταλανός δήλωσε ότι τον υπολογίζει όπως και όλους τους υπόλοιπους, μετά εξήγησε ότι τον άφησε εκτός πρεμιέρας γιατί "χρειαζόμασταν ένα σύνολο με περισσότερη ένταση" και στο τέλος, ενώ είχε ενημερώσει για την παραμονή του στο ρόστερ, τον έκοψε από την ευρωπαϊκή λίστα! Κρατούσε χρόνια αυτή η κολόνια...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο Γκουαρδιόλα "τέλειωσε" τον Τουρέ

News 24/7

24MEDIA NETWORK