Τιμωρία 18 μηνών σε παίκτη της Premier League

Ο παράνομος στοιχηματισμός έχει κοστίσει στο ποδόσφαιρο. Τα φαινόμενα δεν μένουν μόνο στον ελλαδικό χώρο, αφού μέχρι και στην Αγγλία έχουν παρατηρηθεί έντονα κρούσματα, με αποτέλεσμα παίκτης να τιμωρείται με 18 μήνες αποκλεισμό από τα γήπεδα!

Τιμωρία 18 μηνών σε παίκτη της Premier League
© SIMON STACPOOLE / OFFSIDE

Δυστυχώς πολλές φορές στο σύγχρονο ποδόσφαιρο έχουμε γίνει μάρτυρες κυκλωμάτων παράνομου στοιχηματισμού. Ξεκινώντας από την Ιταλία, φτάνοντας μέχρι και την Ελλάδα, παράγοντες, ιδιοκτήτες ομάδων, ακόμα και παίκτες έχουν ξεγελαστεί από το... δέλεαρ των στοιχημάτων παίζοντας τα χρήματά τους σε αγώνα.

Τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε στην Αγγλία στην κορυφαία επαγγελματική κατηγορία. Ο Τζόι Μπάρτον δε θα ξαναπαίξει ή ξαναασχοληθεί με το ποδόσφαιρο για τους επόμενους 18 μήνες. Ο μέσος της Μπέρνλι αποδείχτηκε πως είχε στοιχηματίσει σε 1.260 αγώνες από το 2006 έως το 2016.

Ο 34χρονος παραδέχτηκε την πράξη του στην αγγλική ομοσπονδία, με την τιμωρία να περιλαμβάνει εκτός από 18μηνο αποκλεισμό και 30.000 λίρες πρόστιμο.

Η πλευρά της ομάδας λέγεται πως θα ασκήσει έφεση για τον βασικό της μέσο, ενώ αν ο παίκτης επιχειρήσει να πάρει μεταγραφή στο εξωτερικό, η FA θα φροντίσει η τιμωρία να έχει ισχύ παγκοσμίως!

Η τιμωρία αυτή σημαίνει και το άδοξο τέλος στην καριέρα του Τζόι Μπάρτον, όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος σε δήλωσή του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK