Έτσι ο Κόντε έφερε την επανάσταση στην Τσέλσι

Πέντε νίκες σε ισάριθμους αγώνες μετράει η μεταμορφωμένη Τσέλσι του Αντόνιο Κόντε, έχοντας κάνει τον κόσμο του ποδοσφαίρου να ασχολείται με τις... μεθόδους του Ιταλού κόουτς. Εδώ που τα λέμε δεν είναι και λίγα αυτά που έχει καταφέρει να αλλάξει στην ομάδα.

Έτσι ο Κόντε έφερε την επανάσταση στην Τσέλσι
© CHELSEA FC VIA GETTY IMAGES

Στο ημίχρονο του αγώνα με την Άρσεναλ, όταν η Τσέλσι έχανε ήδη με 3-0, οι παίκτες των "μπλε" είδαν για πρώτη φορά των Αντόνιο Κόντε τόσο εξαγριωμένο με την εικόνα τους. Η απογοήτευση του Ιταλού φάνηκε και στις δηλώσεις του μετά το ματς. Μετά από εκείνο το ματς ο Ιταλός κάθισε ώρες στο γραφείο του και σκέφτηκε πώς μπορεί να αλλάξει την κατάσταση.

Είχε συζητήσεις με τα στελέχη της Τσέλσι καθώς φυσικά και με τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς. Ήταν αποφασισμένος να αλλάξει ρότα στο καράβι του. Και το έκανε!

Έτσι ο Κόντε έφερε την επανάσταση στην Τσέλσι
© GETTY IMAGES

ΕΦΕΡΕ ΤΟ 3-5-2

Mία από τις σημαντικότερες αλλαγές του ήταν η αλλαγή του συστήματος των "μπλε" σε 3-5-2. Ένα σύστημα που έχει δουλέψει στο παρελθόν και που εμπιστεύεται απεριόριστα.

Οι τραυματισμοί των Φάμπρεγας-Ιβάνοβιτς και Μίκελ περισσότερο τον βοήθησαν παρά τον προβλημάτισαν στο νέο σύστημα. Είχε δει άλλωστε πως οι Κέιχιλ και Ιβάνοβιτς δεν μπορούν να παίξουν ως δίδυμο πίσω. Ούτε οι Φάμπρεγας και Μίκελ είχαν τα πόδια και τις αντοχές για το κέντρο που ήθελε ο Κόντε.

ΑΠΕΥΘΕΡΩΣΕ ΑΖΑΡ ΚΑΙ ΚΟΣΤΑ

Οι δυο τους πέρυσι έκαναν μια τραγική χρονιά. Φέτος ήδη μετά από 11 αγωνιστικές έχουν καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με όλη την προηγούμενη σεζόν. Μαζι έχουν 16 γκολ φέτος στο πρωτάθλημα! Ο Βραζιλιάνος φαίνεται διψασμένος για γκολ, ενώ από την άλλη ο Αζάρ έχει αφοσιωθεί μόνο στο επιθετικό κομμάτι.

Έτσι ο Κόντε έφερε την επανάσταση στην Τσέλσι
© CHELSEA FC VIA GETTY IMAGES

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ Ο ΚΑΝΤΕ

Για να αφοσιωθούν όμως οι επιθετικοί στο κομμάτι τους, θα πρέπει να έχουν συμπαράσταση από τους μέσους. Και αυτό ο Κόντε το έχει βρει στους ακούραστους Μόζες, Καντέ, Μάτιτς και Αλόνσο.

Η αλλαγή αυτή του συστήματος έδωσε νέο αέρα στον Μάτιτς και φυσικά απελευθέρωσε και τον Καντέ που πλέον θυμίζει τον τρομερό παίκτη της Λέστερ.

ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Μπορεί ο Κόντε να ήθελε φυσικά η ομάδα του να αγωνίζεται σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση, όμως από την άλλη αυτή η απουσία του δίνει έξτρα χρόνο να προετοιμαστεί για την Premier League. Οι παίκτες του κάνουν διπλές προπονήσεις, επαναλαμβάνουν συνεχώς ασκήσεις, ενώ βλέπουν ατελείωτες ώρες videos.

Eίναι φαν άλλωστε της τεχνολογίας ο Ιταλός. Έτσι οι άνθρωποι που έχουν ίσως την περισσότερη δουλειά στην Τσέλσι είναι οι τεχνικοί που δουλεύουν στο τμήμα υπολογιστών. Είναι αρμόδιοι να "κόβουν" videos από κάθε φάση, κάθε αγώνα γιατί τους το ζητάει ο Κόντε.

Έτσι ο Κόντε έφερε την επανάσταση στην Τσέλσι
© CHELSEA FC VIA GETTY IMAGES

ΣΕ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΙΑ Η ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

Ο Κόντε στις προπονήσεις συνήθως "σπάει" την ομάδα σε δύο γκρουπ. Το ένα κάνει ασκήσεις στο γήπεδο, την ώρα που το άλλο μπαίνει στο γυμναστήριο.

Δίνει έμφαση σαφώς και στο κομμάτι της ψυχολογίας, έχοντας περάσει στους παίκτες του τη νοοτροπία του νικητή. Είναι προσιτός στους παίκτες του και δεν θέλει να τον βλέπουν σαν τον... αυστηρό καθηγητή. Δεν θα τους καλέσει κάθε τρεις και λίγο στο γραφείο του για να τους πει κάτι. Θα το κάνει κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Δεν θα στέλνει μηνύματα όπως έκανε ο Μουρίνιο. Προτιμάει την face to face επικοινωνία.

Παράλληλα, μπορεί και διαχειρίζεται προσωπικότητες όπως ο Τζον Τέρι. Η ανθρώπινη πλευρά του Κόντε άλλωστε φάνηκε και όταν έδωσε ειδική άδεια στους Όσκαρ και Γουίλιαν προκειμένου να ταξιδέψουν στη Βραζιλία μετά το θάνατο συγγενικών τους προσώπων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ

Αυτή η επικοινωνία που έχει με τους ποδοσφαιριστές τον έχουν κάνει αρκετά αγαπητό. Μπορεί να ζητάει πολλά από εκείνους, αλλά τους αναγνωρίζει και τους επιβραβεύει. Όπως έκανε και μετά τη νίκη με 4-0 ενάντια στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, βγάζοντάς τους για φαγητό σε εστιατόριο της πόλης.

Έτσι ο Κόντε έφερε την επανάσταση στην Τσέλσι

ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΡΜΟ

Επτά παίκτες της Τσέλσι δεν έχουν χάσει ούτε ένα ματς από την αρχή της σεζόν. Πρόκειται για τους Κουρτουά, Αθπιλικουέτα, Κέιχιλ, Καντέ, Μάτιτς, Αζάρ και Κόστα.

Οι παραπάνω αλλαγές που έχει φέρει ο Κόντε στην Τσέλσι έχουν φέρει αποτελέσματα. Την έκτη αγωνιστική η ομάδα ήταν όγδοη με οκτώ βαθμούς διαφορά από την Μάντσεστερ Σίτι. Πέντε παιχνίδια αργότερα, η Τσέλσι είναι δεύτερη με μόλις ένα βαθμό διαφορά από την πρώτη Λίβερπουλ. Τι έχει άραγε στο μυαλό του ο Κόντε για τη συνέχεια;

News 24/7

24MEDIA NETWORK