Φουλ επίθεση της Τσέλσι για Σιμεόνε

Ο αντι Μουρίνιο έχει εντοπιστεί στο πρόσωπο του Ντιέγκο Σιμεόνε και ο Ρομάν Αμπράμοβιτς κάνει ό,τι μπορεί για να τον πάρει στην Τσέλσι, τινάζοντας την "μπάνκα".

Φουλ επίθεση της Τσέλσι για Σιμεόνε

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε αποτελεί τη νούμερο 1 προτεραιότητα της Τσέλσι για να διαδεχθεί τον Ζοζέ Μουρίνιο στην τεχνική ηγεσία και ο Ρομάν Αμπράμοβιτς είναι διατεθειμένος να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να προσλάβει το next big thing της παγκόσμιας προπονητικής.

Ο Αργεντινός αναμορφωτής της Ατλέτικο Μαδρίτης αποτελεί ήδη μία top προπονητική επιλογή, παρότι μετράει μόλις πέντε χρόνια προϋπηρεσίας σε αυτό το επίπεδο. Όπως εξηγεί η ισπανική εφημερίδα " Confidencial", ο Ρώσος μεγιστάνας έχει βάλει στο στόχαστρο τον Σιμεόνε αρκετούς μήνες νωρίτερα.

Σε ένα από τα διοικητικά συμβούλια των "μπλε", η ερώτηση που είχε θέσει στους συνεργάτες του ήταν απλή: "Εάν φύγει ο Ζοζέ, ποιος προπονητής μπορεί να είναι το ίδιο ανταγωνιστικός όπως αυτός;" Η απάντηση που πήρε ήταν ομόφωνη: "Σιμεόνε".

Μετά από το πέρας της συνεδρίασης, ένας αξιωματούχος του συλλόγου επιστρατεύθηκε για να αξιολογήσει την περίπτωση του Σιμεόνε και μακροπρόθεσμα να προσπαθήσει να τον υπογράψει. Εν τω μεταξύ, ο Μουρίνιο απολύθηκε, ο 69χρονος Γκους Χίντινκ προσελήφθη σε προσωρινή βάση και το καλοκαίρι η θέση του προπονητή θα είναι κενή.

Τα δύο προβλήματα

Οι δυσκολίες μιας τέτοιας επιχείρησης δεν είναι αμελητέες. Ο 45χρονος προπονητής υπέγραψε πρόσφατα συμβόλαιο με την αγαπημένη ομάδα του, το οποίο τον "δεσμεύει" μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2020, παρότι το προηγούμενο έληγε το καλοκαίρι του 2017.

Μεταξύ των όρων του συμβολαίου, μάλιστα, αναλύεται ρητά η υποχρέωση των δύο πλευρών να κάθονται στο ίδιο τραπέζι μετά από το τέλος κάθε αγωνιστικής περιόδου και να συζητούν για τη συνέχιση της συνεργασίας τους.

Μισθολογικά, ο Σιμεόνε βρίσκεται στο ανώτερο σκαλί των προπονητών της Primera Division τούτη τη στιγμή, αφού εισπράττει 6.000.000 ευρώ ετησίως, πάνω τόσο από τον Λουίς Ενρίκε, όσο και από τον Ζινεντίν Ζιντάν.

Μία πιθανή μετάβασή του στο πιο πλούσιο πρωτάθλημα του κόσμου, όπου προσφάτως ανακοινώθηκε η πρόσληψη του Πεπ Γκουαρδιόλα από τη Μάντσεστερ Σίτι με 25.000.000 ευρώ ετήσιες απολαβές σε τριετές συμβόλαιο, όπου ο Ζοζέ Μουρίνιο αναμένεται να υπογράψει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με ετήσιες απολαβές 20.000.000 ευρώ μέχρι το 2019 και όπου ο Γίργκεν Κλοπ υπέγραψε στη Λίβερπουλ με ετήσιες απολαβές 14.200.000 ευρώ, δεδομένα θα ανεβάσει το κασέ και του Σιμεόνε.

Επιπροσθέτως, ένα ακόμα πρόβλημα αλλά με μικρότερες προεκτάσεις είναι αυτό της γλώσσας. Στα 19 χρόνια ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και στα 11 ως επαγγελματίας προπονητής, ο Σιμεόνε είχε εργαστεί είτε σε χώρες που μιλούν τη μητρική του γλώσσα, την ισπανική, είτε στην Ιταλία, όπου η τοπική γλώσσα είναι παρεμφερής.

Για πρώτη φορά θα κληθεί να εργαστεί σε ένα τελείως διαφορετικό περιβάλλον από τις λατινογενείς χώρες, τόσο από πλευράς κουλτούρας όσο και από πλευράς γλώσσας. Οι πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, ότι ο Σιμεόνε έχει κάνει ήδη ιδιωτικά μαθήματα αγγλικών, παρακολουθεί ταινίες με αγγλικούς υπότιτλους και το επίπεδο της γνώσης του είναι επαρκές για να λειτουργήσει μέσα στα αποδυτήρια ενός συλλόγου της Premier League και να παραχωρεί συνεντεύξεις Τύπου.

Η αγάπη για την Ατλέτικο

Τον Δεκέμβριο του 2011 επέστρεψε ως "Μεσσίας" στους "ροχιμπλάνκος" και πολύ γρήγορα επιβεβαίωσε αυτήν την... ιδιότητα. Ολοκλήρωσε εκείνη τη σεζόν με αξιοσημείωτη βαθμολογική άνοδο και το Europa League, ακολούθησε το ιστορικό πρωτάθλημα του 2014 και η πορεία μέχρι τον τελικό του Champions League (και η απώλεια του τροπαίου κυριολεκτικά στο τελευταίο λεπτό), καθώς και τα κύπελλα Ισπανίας του 2013 και τα σούπερ καπ Ευρώπης και Ισπανίας.

Η Ατλέτικο ανέβηκε αρκετά "σκαλοπάτια" στην ιεραρχία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου χάρη στον Σιμεόνε, ωστόσο δεν έπαψε ποτέ να λειτουργεί ως selling club, χάνοντας ορισμένες φορές τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της όπως ο Ρανταμέλ Φαλκάο και ο Ντιέγκο Κόστα.

Όταν ήρθε η ώρα του Σιμεόνε, όμως, ο σύλλογος έκανε τα πάντα για να τον κρατήσει και μεταξύ αυτών ήταν το να προσφέρει νέα, πλουσιοπάροχα συμβόλαια σε ορισμένους παίκτες "κλειδιά" όπως ο Ντιέγκο Γκοδίν.

Μετά από μία τέτοια εξέλιξη, όμως, "Σειρήνες" όπως η Τσέλσι ίσως οδηγήσουν σε ένα "βελούδινο" διαζύγιο μεταξύ δύο πλευρών που πιθανότατα να ξανασυναντηθούν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK