Μουρίνιο: "Ο Ντιέγκο Κόστα σας γεμίζει τα γήπεδα"

Ο Ζοζέ Μουρίνιο έδωσε νέο σόου στη συνέντευξη Τύπου μετά από τη νίκη της Τσέλσι επί της Άρσεναλ, στηρίζοντας Ντιέγκο Κόστα και επικρίνοντας τον Αρσέν Βενγκέρ και τη διαιτησία.

Μουρίνιο: "Ο Ντιέγκο Κόστα σας γεμίζει τα γήπεδα"
Μουρίνιο-Τσέλσι

Απόλυτη στήριξη στον Ντιέγκο Κόστα προσέφερε ο Ζοζέ Μουρίνιο στη συνέντευξη Τύπου μετά από τη νίκη της Τσέλσι με 2-0 επί της Άρσεναλ, σε ένα παιχνίδι όπου ο γεννημένος στη Βραζιλία επιθετικός πρωταγωνίστησε με τις προκλήσεις και το... ξύλο με αντιπάλους, που οδήγησαν στην αποβολή τους!

"Εάν θέλετε να μιλήσουμε για τον Ντιέγκο Κόστα, θα πω μόνο ότι έπαιξε όπως πρέπει να παίζει και γι' αυτόν τον λόγο έχετε γεμάτα γήπεδα και πουλάτε τηλεοπτικά δικαιώματα παγκοσμίως για εκατομμύρια, επειδή το παιχνίδι πρέπει να παίζεται έτσι", δήλωσε αρχικά ο Πορτογάλος προπονητής, ο οποίος πήγε και ένα βήμα παραπέρα.

"Γι' αυτόν τον λόγο θα πάω αύριο εκεί που θεωρώ ότι υπάρχει ίδια αφοσίωση καιπάθος, στο παιχνίδι της Νέας Ζηλανδίας με την Αργεντινή στο Παγκόσμιο Κύπελλο ράγκμπι. Θα πάω επειδή το λατρεύω. Ο Ντιέγκο Κόστα είναι φανταστικός".

Στη συνέχεια, δεν δίστασε να ρίξει λάδι στη φωτιά της κόντρας του με τον Αρσέν Βενγκέρ, παρότι πριν από το παιχνίδι τον περίμενε για αρκετή ώρα να βγει από τα αποδυτήρια για χειραψία.

"Νομίζω ότι έχω παίξει κόντρα στην Άρσεναλ 15, 16 φορές και μόνο μία φορά δεν γκρίνιαξε. Εκείνη τη ημέρα χάσαμε το παιχνίδι, χάσαμε το τρόπαιο (σ.σ. το φετινό Community Shield) . Δεν ήταν καλό αποτέλεσμα για εμάς αλλά συμπεριφερθήκαμε φανταστικά. Όχι δικαιολογίες, όχι κλάματα, όχι γκρίνια".

"Έπαιξα το πρώτο μου ντέρμπι τον Σεπτέμβριο του 2000, Μπενφίκα εναντίον Σπόρτινγκ. Είπα στους παίκτες μου πριν το παιχνίδι ότι θα πρέπει να ελέγχουν τα συναισθήματά τους. Έχω παίξει ντέρμπι σε Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Αγγλία και δεν νικάς σε ντέρμπι χωρίς να ελέγχεις τα συναισθήματά σου".

"Είναι βασικό πράγμα. Νομίζω ότι πρέπει να μιλήσετε για το λάθος του Γκαμπριέλ στην αποβολή του. Ο Ντιέγκο Κόστα έπαιξε όπως πρέπει να παίζει. Για αυτό το λόγο είναι γεμάτα τα στάδια και πουλάς το παιχνίδι σε όλο τον κόσμο για εκατομμύρια, επειδή το παιχνίδι πρέπει να παίζεται έτσι".

"Ο ίδιος διαιτητής για τον οποίο φωνάζουν δεν μας έδωσε δύο καθαρά πέναλτι. Ο Γκαμπριέλ είχε κάνει προηγουμένως κάτι στον Αζάρ που επιτρέπεται στο ράγκμπι αλλά όχι στο ποδόσφαιρο. Μέσα στην περιοχή είναι πέναλτι. Στο δεύτερο μέρος ένας άλλος παίκτης έκανε το ίδιο στον Ντιέγκο Κόστα".

"Αυτό είναι φανταστικό στο ράγκμπι, στο ποδόσφαιρο είναι πέναλτι. Ο Βενγκέρ είπε πριν από το παιχνίδι ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσω την ήττα μου, τώρα θα πρέπει εκείνος να αντιμετωπίσει τη δική του ήττα".

Όσο για την παραμονή του Τζον Τέρι στον πάγκο ξανά, ο Special One δεν δείχνει να ανησυχεί για κάποια αντίδραση του αρχηγού του συλλόγου: "Ο Τζον Τέρι δεν χρειάζεται εμένα να μιλήσω γι' αυτόν, επειδή γνωρίζει πώς αισθάνομαι, τι πιστεύω. Γνωρίζει ότι εάν χρειαστεί να επιλέξω έναν μεταξύ των 25 παικτών, θα είναι ο πρώτος μου. Γνωρίζει ότι νοιάζομαι για εκείνον, ως άνθρωπο, ως παίκτη. Γνωρίζει ότι δεν υπάρχει αμφιβολία, ρίσκο. Εάν θέλετε να βάψετε σκοτεινή την εικόνα, σας ζητάω παρακαλώ να μην το κάνετε, επειδή δεν είναι η πραγματικότητα. Είναι σε εξαιρετική κατάσταση και σε πολύ καλό κλίμα με τον προπονητή και την ομάδα".

Διαβάστε ακόμη

Τσέλσι - Άρσεναλ 2-0

Οργή στο twitter για τον Ντιέγκο Κόστα

Όλοι οι τσαμπουκάδες του Ντιέγκο Κόστα

Βενγκέρ: "Απαράδεκτος ο Ντιέγκο Κόστα"

News 24/7

24MEDIA NETWORK