Οι πραγματικές αιτίες πίσω από την καθαίρεση Καρνέιρο από Μουρίνιο

Ο Ζοζέ Μουρίνιο βρήκε ευκαιρία να διώξει την Έβα Καρνέιρο από τα αποδυτήρια της Τσέλσι. Οι αληθινοί λόγοι και το νέο βίντεο από το ξέσπασμα του Πορτογάλου.

Οι πραγματικές αιτίες πίσω από την καθαίρεση Καρνέιρο από Μουρίνιο

Η Έβα Καρνέιρο έπαψε να απασχολείται με την καθημερινότητα της πρώτης ομάδας της Τσέλσι μετά από τη ρήξη στις σχέσεις της με τον Ζοζέ Μουρίνιο, ωστόσο το περιστατικό του αγώνα με την Στόουκ ήταν η αφορμή και όχι η αιτία.

Η γιατρός αγώνα των πρωταθλητών Αγγλίας έχασε πολλά προνόμια και πλέον δεν θα παρευρίσκεται στις εκδηλώσεις της ομάδας τόσο στα παιχνίδια, όσο και στις προπονήσεις, αν και θα παραμένει μέλος του ιατρικού επιτελείου των "μπλε".

Η είσοδός της στον αγωνιστικό χώρο, μαζί με τον φυσιοθεραπευτή αγώνα Τζον Φερν (ο οποίος παραμένει στη θέση του) για να παράσχουν πρώτες βοήθειες στον τραυματία Εντέν Αζάρ, προκάλεσαν την έκρηξη του Πορτογάλου τεχνικού.

Όπως δήλωσε δημοσίως και ο ίδιος ο Μουρίνιο, αυτό συνέβη διότι η ομάδα του είχε μείνει ούτως ή άλλως με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Τιμπό Κουρτουά και εφόσον ο Βέλγος άσος δέχθηκε ιατρική βοήθεια εντός γηπέδου, έπρεπε να βγει εκτός και να αφήσει για λίγο διάστημα την Τσέλσι με 9 παίκτες.

Οι πραγματικές αιτίες πίσω από την καθαίρεση Καρνέιρο από Μουρίνιο

Η εντολή του διαιτητή

Από την πρώτη στιγμή, η 41χρονη γιατρός είχε αντιδράσει στην απόφαση του έμπειρου τεχνικού, μέσω ενός ποστ στο facebook. Την Τετάρτη έγινε γνωστό, μάλιστα, ότι η είσοδος των γιατρών στον αγωνιστικό χώρο ήταν εντολή του διαιτητή Μάικλ Όλιβερ, με συνέπεια να μην μπορεί να αρνηθεί κάτι τέτοιο.

Βάσει των οδηγιών του Ιατρικού Συλλόγου της Μεγάλης Βρετανίας, η Καρνέιρο ήταν υποχρεωμένη να παράσχει ιατρική βοήθεια και εάν αγνοούσε την εντολή του διαιτητή, θα παραβίαζε τους κανονισμούς.

Εξάλλου, τόσο πρώην γιατρός της Λίβερπουλ, η Ένωση Γιατρών Ποδοσφαίρου, όσο και η Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών της χώρας υποστήριξαν ανοιχτά την Καρνέιρο στη διαμάχη της με τον Μουρίνιο.

Οι πραγματικές αιτίες πίσω από την καθαίρεση Καρνέιρο από Μουρίνιο

Την... βρήκε εκεί

Η Έβα Καρνέιρο προήχθη σε γιατρό της πρώτης ομάδας το 2011, κατόπιν εισήγησης του επί χρόνια "δεξιού χεριού" του Ρόμαν Αμπράμοβιτς και συμβούλου της Τσέλσι, Μαρίνα Γκρανόφσκαγια. Αρχικά, η Καρνέιρο ήταν η προσωρινή αντικαταστάτης του Μπράιαν Ίνγκλις, την απομάκρυνση του οποίου από τον ρόλο του Επικεφαλής Ιατρικού Τμήματος είχε ζητήσει ο τότε τεχνικός της ομάδας, Αντρέ Βίλας Μπόας.

Ο Πορτογάλος προσπαθούσε να τοποθετήσει σε αυτήν τη θέση τον Ισπανό ειδικό Πάκο Μπιόσκα, ωστόσο κάποια γραφειοκρατικά προβλήματα καθυστερούσαν την αναπλήρωση του κενού του Ίνγκλις, και γι' αυτό ενεργοποιήθηκε η Καρνέιρο.

Όταν ανέλαβε ο Μπιόσκα, εκείνη παρέμεινε στην πρώτη ομάδα, παρότι ήταν προγραμματισμένο να επιστρέψει στις ρεζέρβες. Αποτέλεσε την ιατρική βοήθεια της ομάδας τις ημέρες του αγώνα, ήταν παρούσα στις προπονήσεις σε περίπτωση που παρουσιαστεί κάποιο ιατρικό περιστατικό, αλλά και στα ξενοδοχεία όπου κατέλυε η ομάδα και συνέχισε σε αυτόν τον ρόλο επί Ρομπέρτο ντι Ματέο, Ράφα Μπενίτεθ και Μουρίνιο. Τον Ιανουάριο του 2014, μάλιστα, προήχθη σε βοηθό του Μπιόσκα, ο οποίος παραμένει και επί Μουρίνιο στο ίδιο πόστο.

Enterprise News and Pictures                                                              12/8/15
Pic shows: Chelsea football team doctor Eva Carneiro, who has broken her silence on her Facebook page, after angering Chelsea boss Joe Mourinho who has demoted her from attending first team games. Carneiro, born in Gibraltar to a Spanish father and English mother, joined Chelsea in 2009 and became first-team doctor in 2011. She infuriated Jose when she ran onto the pitch to attend to Eden Hazard near the end of their opening match against Swansea which ended 2-2 because Mourinho claims he knew Hazard didn't need treatment and was just tired. Her decision meant Chelsea were temporarily down to nine men. The doctor, who has been generally quiet on social media, posted a thank you to the general public for supporting her decision on Facebook. It now  appears she will not been seen again on TV at matches as the relationship with her boss has deteriorated badly over the last few days. She is pictured here on horseback in a photo she posted on her "open" Facebook page.
See story...
Enterprise News and Pictures 12/8/15 Pic shows: Chelsea football team doctor Eva Carneiro, who has broken her silence on her Facebook page, after angering Chelsea boss Joe Mourinho who has demoted her from attending first team games. Carneiro, born in Gibraltar to a Spanish father and English mother, joined Chelsea in 2009 and became first-team doctor in 2011. She infuriated Jose when she ran onto the pitch to attend to Eden Hazard near the end of their opening match against Swansea which ended 2-2 because Mourinho claims he knew Hazard didn't need treatment and was just tired. Her decision meant Chelsea were temporarily down to nine men. The doctor, who has been generally quiet on social media, posted a thank you to the general public for supporting her decision on Facebook. It now appears she will not been seen again on TV at matches as the relationship with her boss has deteriorated badly over the last few days. She is pictured here on horseback in a photo she posted on her "open" Facebook page. See story... ENTERPRISE NEWS AND PICTURES

Οι αιτίες της ρήξης

"Δεν ήμουν πολύ χαρούμενος με το ιατρικό επιτελείο μου επειδή πρέπει να αντιλαμβάνεται το παιχνίδι", είχε δηλώσει μετά τον αγώνα ο Μουρίνιο, ωστόσο η πραγματικότητα βρίσκεται αλλού.

Τα λόγια του ήταν απλώς προπέτασμα καπνού για να υλοποιήσει την επιθυμία του, που ήταν συνάμα επιθυμία και αρκετών παικτών του συλλόγου. Σύμφωνα ρεπορτάζ στο " One World Sports" από τον δημοσιογράφο Ντάνκαν Καστλς, ο οποίος διατηρεί αρκετές διασυνδέσεις με τον Μουρίνιο, η παρουσία της Καρνέιρο στα αποδυτήρια προκαλούσε αμηχανία στους ποδοσφαιριστές.

Η θηλυκή παρουσία ανάμεσα σε ένα σύνολο αντρών, σε στιγμές, μάλιστα, που θα χρειάζεται να είναι γυμνοί ή να αλλάξουν, δημιουργούσε εμπόδια και δυσκολίες που θα είχαν αποφευχθεί με έναν άντρα γιατρό.

Ως γνωστόν, ο Μουρίνιο είναι τελειομανής και προσέχει την παραμικρή λεπτομέρεια στις δουλειές που έχει αναλάβει. Μία ακόμα ιδιότητα που τον χαρακτηρίζει είναι η επιθυμία του να έχει καλές σχέσεις με τους ποδοσφαιριστές και να τους κάνει όλα τα χατίρια εφόσον αυτό είναι δυνατόν και στην προκειμένη περίπτωση βρήκε την ευκαιρία.

Οι πραγματικές αιτίες πίσω από την καθαίρεση Καρνέιρο από Μουρίνιο

Το... αμαρτωλό ποστάρισμα

Συν τοις άλλοις, η άμεση αντίδραση της Καρνέιρο στις δηλώσεις του Μουρίνιο, το ποστάρισμα στο facebook με τη δήλωση ευχαριστίας για τη δημόσια στήριξη που δέχθηκε από πολλούς φιλάθλους, δεν άρεσε στον τεχνικό των "μπλε".

"Ευχαριστώ το κοινό για την τεράστια υποστήριξη, την οποία εκτιμώ πάρα πολύ", έγραψε η γεννημένη στο Γιβραλτάρ από Ισπανό πατέρα και Αγγλίδα μητέρα, προκαλώντας περισσότερες δυσμενείς συζητήσεις εντός του συλλόγου.

Ο Μουρίνιο απαιτεί πλήρη αφοσίωση από όλους τους ανθρώπους που έχει στο πλευρό του και η αναγνώριση... πολέμου εναντίον της από την Καρνέιρο μέσω των ευχαριστηρίων στο facebook αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Επιπλέον, κατόπιν εντολής του, κανείς συνεργάτης του δεν πρέπει να... ακούγεται ή να προβάλλεται με οιονδήποτε τρόπο, στο πλαίσιο της ιδιωτικότητας που ευαγγελίζεται για τη δουλειά του. Μόνο ο ίδιος ή μερικές φορές οι βοηθοί του, οι διευθυντές και οι παίκτες μιλούν δημοσίως, ενώ ο σύλλογος έχει σαφείς οδηγίες για τη χρήση των social media, όπως αναφέρει στο αναλυτικό ρεπορτάζ του στον " Guardian" ο Ντέιβιντ Χάιτνερ.

"Οι υπάλληλοι μπορούν να έχουν λογαριασμούς στο facebook και στο twitter, αλλά δεν πρέπει, για παράδειγμα, να ποστάρουν κριτική για τον σύλλογο ή τις διοργανώτριες αρχές του αθλήματος. Το ποστάρισμα της Καρνέιρο δεν παρέβη αυτές τις οδηγίες, ωστόσο κατάφερε να προκαλέσει ρήγμα με τον Μουρίνιο", υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμη

Επίθεση Μουρίνιο στην Έβα Καρνέιρο

O Μουρίνιο καθαίρεσε την Καρνέιρο

News 24/7

24MEDIA NETWORK