Προάγγελος απόλυσης η "ψήφος εμπιστοσύνης" στον Μουρίνιο

Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Telegraph" η ανακοίνωση της Τσέλσι, όπου εξέφρασε την εμπιστοσύνη της στον... Ζοζέ Μουρίνιο είναι προάγγελος απόλυσης! Διαβάστε τι συνέβη σε ανάλογες περιπτώσεις κατά το παρελθόν, αλλά και την "καταληκτική" ημερομηνία για τον "Special One".

Προάγγελος απόλυσης η "ψήφος εμπιστοσύνης" στον Μουρίνιο

Τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα της Τσέλσι έχουν φέρει σε... οριακή κατάσταση την ομάδα, με τον Ζοζέ Μουρίνιο να βρίσκεται στο στόχαστρο τόσο των φιλάθλων όσο και των ΜΜΕ.

Παρόλα αυτά, η διοίκηση της αγγλικής ομάδας και κατ' επέκταση ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς εξέδωσαν ανακοίνωση τη Δευτέρα (06/10), μέσω της οποία εξέφραζαν την στήριξή τους στον Πορτογάλο τεχνικό, παρά το κάκιστο ξεκίνημα σε Αγγλία και Ευρώπη. Παράλληλα, τόνιζαν με σιγουριά πως ο "Μου" είναι ο ιδανικός να αντιστρέψει το κλίμα.

Προάγγελος απόλυσης η "ψήφος εμπιστοσύνης" στον Μουρίνιο

Όμως, σύμφωνα με δημοσίευμα της " Telegraph" η "ψήφος εμπιστοσύνης" των διοικούντων την Τσέλσι προς τον Μουρίνιο είναι... προάγγελος απόλυσης. Ο συντάκτης του άρθρου, Άλιστερ Τούιντεϊλ βασίζει την επιχειρηματολογία του στο τι έχει συμβεί σε ανάλογες περιπτώσεις κατά το παρελθόν.

Τον Νοέμβριο του 2011, ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς εξέφρασε την εμπιστοσύνη στον Αντρέ Βίλας Μπόας, όμως 100 ημέρες αργότερα αποφάσισε να τον απολύσει. Αυτό συμβαίνει γενικότερα στους προπονητές που δίδεται "ψήφος εμπιστοσύνης" δημοσίως. Συνήθως, φεύγουν λίγες εβδομάδες αργότερα.

Ο Τούιντεϊλ παρουσιάζει τον μέσο όρο παραμονής 16 προπονητών, για τους οποίους είχαν εκφράσει δημόσια την εμπιστοσύνη τους οι διοικήσεις των ομάδων. Σύμφωνα, με το "πόρισμα" ο σύλλογος απολύει τον τεχνικό 48.4 ημέρες μετά τη δημόσια στήριξη.

Προάγγελος απόλυσης η "ψήφος εμπιστοσύνης" στον Μουρίνιο

Τελευταίο παράδειγμα, ο Μπρένταν Ρότζερς, για τον οποίο το Διοικητικό Συμβούλιο της Λίβερπουλ είχε περιβάλει με εμπιστοσύνη τον Βορειοϊρλανδό τεχνικό. Μάλιστα, θεωρήθηκε πως μετά από το συγκεκριμένο συμβούλιο ο Ρότζερς είχε βγει "ενισχυμένος", καθώς οι "κόκκινοι" κινήθηκαν με βάση τις δικές του υποδείξεις στο "μεταγραφικό παζάρι". Όμως, 57 ημέρες αργότερα αποτέλεσε παρελθόν.

Όπως θα δείτε και στον παρακάτω πίνακα, ο Χουάντε Ράμος κατάφερε να "επιβιώσει" μόλις 8 ημέρες μετά την ανακοίνωση της Τότεναμ, ενώ ο μοναδικό που έδειξε ήταν ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, ο οποίος "άντεξε" 216 ημέρες, προτού πει το "αντίο" στην Κάρντιφ.

Αναλυτικά ο πίνακας

Προπονητής Ομάδα Ημέρες "επιβίωσης"
Ο. Γ. Σόλσκιερ Κάρντιφ 216
Ρόι Χόντσον Λίβερπουλ 84
Μάλκι Μακάι Γουίγκαν 77
Μπρένταν Ρότζερς Λίβερπουλ 57
Ρομπέρτο Μαντσίνι Σίτι 54
Κρις Χιούτον Νόριτς 49
Μάρτιν Γιολ Φούλαμ 48
Κένι Νταλγκλίς Λίβερπουλ 34
Μικ Μακάρθι Γουλβς 32
Μαρκ Χιούζ ΚΠΡ 25
Ντέιβιντ Μόγες Γιουναίτεντ 24
Φέλιξ Μάγκατ Φούλαμ 23
Άλεξ Μακλίς Μπέρμιγχαμ 19
Πολ Λάμπερτ Άστον Βίλα 14
Ίαν Χόλογουεϊ Μίλγουολ 11
Χουάντε Ράμος Τότεναμ 8
Μ.Ο. 48.4

Βέβαια, όπως πάντα, για κάθε κανόνα υπάρχουν κι οι εξαιρέσεις, στις οποίες μπορεί να ελπίζει ο "Special One". Το 2004, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον πήρε "ψήφο εμπιστοσύνης" από τη διοίκηση της Γιουνάιτεντ, με τα γνωστά αποτελέσματα, ενώ κάνει ανάλογο είχε συμβεί το 2011 με τον Αρσέν Βενγκέρ.

Σε περίπτωση που τα πράγματα δεν κυλήσουν ομάδα για τον Μουρίνιο, η πιθανότερη (με βάση τον μέσο όρο) ημερομηνία... απόλυσης είναι η 22α Νοεμβρίου, μία ημέρα μετά την αναμέτρηση της Τσέλσι με τη Νόριτς. Μία "γκέλα" κόντρα στα καναρίνια, θα σημάνει, κατά πάσα πιθανότητα, το τέλος του Πορτογάλου από τον πάγκο της αγγλικής ομάδας.

Διαβάστε ακόμα:

Η διοίκηση της Τσέλσι στηρίζει τον Μουρίνιο

Καπέλο: "Ο Μουρίνιο καίει τους παίκτες του"

News 24/7

24MEDIA NETWORK