Σεξιστικές επιθέσεις κατά της Κανέιρο (VIDEO)

Οι σεξιστικές επιθέσεις που αντιμετωπίζει σχεδόν σε κάθε ματς η όμορφη γιατρός της Τσέλσι, Έβα Κανέιρο, έχουν ήδη γίνει θέμα στο Νησί, με το Υπουργείο Αθλητισμού της Αγγλίας να ξεκινά καμπάνια κατά του σεξισμού.

Σεξιστικές επιθέσεις κατά της Κανέιρο (VIDEO)

Τόσο οι οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Σίτι, αλλά και αυτοί της Άρσεναλ έχουν "στολίσει" με αρκετά κοσμητικά επίθετα την γιατρό της Τσέλσι, Έβα Κανέιρο.

"Βγάλε τα β@@@ά σου έξω να τα δουν οι παίκτες", "Δείξε μας το μ@@@ί σου", "σε έχει π@@@@@ι ποτέ κανονιέρης;" είναι μόνο λίγες από τις χυδαίες εκφράσεις που έχουν φωνάξει οι φίλαθλοι στις κερκίδες.

Δείτε το VIDEO όπως το δημοσίευσε το "BBC":

Ήδη, η Υπουργός Αθλητισμού της χώρας πήρε θέση για τα συγκεκριμένα γεγονότα και ξεκίνησε καμπάνια κατά των σεξιστικών επιθέσεων.

" Είναι απολύτως σωστό να υπερασπιζόμαστε και να γιορτάζουμε για τις γυναίκες που εργάζονται στη βιομηχανία του ποδοσφαίρου και παίζουν ζωτικό ρόλο στην παραγωγή του παιχνιδιού. Θέλω περισσότερες γυναίκες να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο σε όλους τους τομείς. Ο σεξισμός, σε οποιοδήποτε μορφή, δεν πρέπει να γίνεται ανεκτός. Επικροτώ την προσπάθεια να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να αναφέρουν τυχόν περιστατικά σεξιστικής κακοποίησης" ήταν το σχετικό της σχόλιο.

Άλλες γυναίκες οι οποίες έχουν στο παρελθόν δεχθεί σεξιστική επίθεση όπως η αντιπρόεδρος της Γουέστ Χαμ, Κάρεν Μπράντι και η βοηθός διαιτητή Έλεν Μπιρν έχουν επίσης πάρει το μέρος της Κανέιρο.

Στο πλευρό της βοηθού της Τσέλσι στέκεται και ο οργανισμός "Women in Football" που προωθεί σχετική καμπάνια στα social media. Ήδη μάλιστα έχει δημιουργηθεί στο twiiter, hashtag #shebelongs, το οποιο έχει στόχο να κάνει το θέμα γνωστό, ούτως ώστε να εξαλειφθεί ο σεξισμός από τα γήπεδα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK