Στην Τσέλσι και επίσημα ο Κόντε

Και επίσημα προπονητής της Τσέλσι είναι ο Αντόνιο Κόντε, με τους "μπλε" να ανακοινώνουν το μεσημέρι της Δευτέρας τη συμφωνία τους με τον Ιταλό προπονητή.

Στην Τσέλσι και επίσημα ο Κόντε

Ο Κόντε που είναι αυτή τη στιγμή ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ιταλίας και θα οδηγήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του στο Euro της Γαλλίας, ήρθε σε συμφωνία με τη διοίκηση της Τσέλσι για συμβόλαιο τριετούς διάρκειας, πιάνοντας αμέσως μετά το τέλος των υποχρεώσεων των "ατζούρι".

H ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Τσέλσι

Στην Τσέλσι και επίσημα ο Κόντε

Στις πρώτες δηλώσεις του μετά τη συμφωνία του με τους "μπλε", ο 46χρονος τεχνικός υποστήριξε: " Είναι ενθουσιασμένος με την προοπτική να δουλέψω στην Τσέλσι. Είμαι υπερήφανος που είμαι προπονητής της Εθνικής Ιταλίας και μόνο ένας ρόλος σαν και αυτό του προπονητή της Τσέλσι θα μπορούσε να είναι η συνέχεια της καριέρας μου.

Πλέον ανυπομονώ να γνωρίσω όλους τους ανθρώπους της ομάδας και να δουλέψουμε για τη νέα σεζόν. Η Τσέλσι και το αγγλικό ποδόσφαιρο είναι παντού, όπου κι αν πας, οι φίλαθλοι είναι παθιασμένοι και στόχος μου είναι να έχω περισσότερες επιτυχίες και νίκες από αυτές που απήλαυσα ως προπονητής της Ιταλίας", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αντόνιο Κόντε.

Σημειώνεται πως ο Κόντε είναι ο 5ος Ιταλός προπονητής που θα καθίσει στον πάγκο της Τσέλσι, μετά τους Τζιανλούκα Βιάλι, Κλαούντιο Ρανιέρ, Κάρλο Αντσελότι και Ρομπέρτο Ντι Ματέο.

Η διευθύντρια της Τσέλσι, Μαρίνα Γκρανόβσκαγια μιλώντας εκ μέρους της διοίκησης της αγγλικής ομάδας, τόνισε: "Είμαστε ευτυχείς για την επίτευξη συνεργασίας με έναν από τους πλέον σεβαστούς προπονητές στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον Γκους Χίντινγκ για την προσφορά του στην ομάδα από το Δεκέμβριο που ανέλαβε".

Ο πρόεδρος της Τσέλσι, Μπρους Μπακ, πρόσθεσε: "Ο Αντόνιο Κόντε έχει πολλές επιτυχίες ως προπονητής και ως παίκτης στην καριέρα του. Αναμένουμε να τον καλωσορίσουμε στο Στάμφορντ Μπριτζ...".

Οι επιτυχίες του Κόντε ως προπονητής

Ως προπονητής ο Κόντε έχει κατακτήσει 3 πρωταθλήματα Ιταλίας με τη Γιουβέντους, τις σεζόν 2011-12, 2012-13, 2013-14. Τις ίδιες σεζόν αναδείχτηκε και προπονητής της χρονιάς στην Ιταλία. Έχει κατακτήσει επίσης το ιταλικό κύπελλο με τη Γιουβέντους τη σεζόν 2011-2012.

Από τη Γιουβέντους αποχώρησε το 2014 προκειμένου να αναλάβει τις τύχες της Εθνικής Ιταλίας, αντικαθιστώντας τον Τσέζαρε Πραντέλι μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Ως ομοσπονδιακός τεχνικός ο Κόντε κατάφερε να οδηγήσει τους "ατζούρι" στα τελικά του Euro 2016 και στην προσεχή διοργάνωση της Γαλλίας θα κλείσει τον κύκλο αυτό στην καριέρα του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK