Βαριά τιμωρία σε οπαδούς της Τσέλσι για το ρατσιστικό επεισόδιο στο μετρό του Παρισιού

Βαριά ήταν η τιμωρία που επέβαλε το δικαστήριο στους τέσσερις οπαδούς της Τσέλσι για το ρατσιστικό επεισόδιο στο μετρό του Παρισιού τον περασμένο Μάρτιο. Διαβάστε αναλυτικά την ποινή που τους επιβλήθηκε.

Τρεις οπαδοί της Τσέλσι τιμωρήθηκαν με πενταετή αποκλεισμό από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα για τη συμμετοχή τους στο ρατσιστικό επεισόδιο στο μετρό του Παρισιού τον περασμένο Μάρτιο. Πρόκειται για τους Richard Barklie, Joshua Parsons και William Simpson.

Ακόμη ένας, ο Jordan Munday τιμωρήθηκε με αποκλεισμό τριών ετών. Κατά συνέπεια οι εν λόγω κύριοι δεν μπορούν να βρεθούν σε ποδοσφαιρικό γήπεδο τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας για αυτό το χρονικό διάστημα.

Όπως ανακοίνωσε η Scotland Yard, ένας ακόμη οπαδός της Τσέλσι, ο Dean Callis βρίσκεται αντιμέτωπος με ανάλογη ποινή, καθώς κατηγορείται για ρατσιστική συμπεριφορά τόσο στο Μετρό του Παρισού, όσο και σε άλλα παιχνίδια της ομάδας του.

Θυμίζουμε πως το περιστατικό συνέβη στις 6 Μαρτίου του 2015 πριν τον αγώνα της Παρί Σεν Ζερμέν με την Τσέλσι για το Champions League. Οπαδοί της Τσέλσι λοιπόν δεν επέτρεψαν σε έναν μαύρο άνδρα να μπει στο μετρό ενώ στη συνέχεια φώναζαν: "Είμαστε ρατσιστές, είμαστε ρατσιστές και μας αρέσει...", αφήνοντας άπαντες άναυδους από την προκλητική τους συμπεριφορά.

Το συμβάν καταγράφηκε σε VIDEO το οποίο συγκλόνισε την κοινή γνώμη:

 

Διαβάστε ακόμη:

Οπαδοί της Τσέλσι πέταξαν μαύρο επιβάτη έξω από το μετρό