24η αγ.: "Χαστούκια" σε Μάντσεστερ Σίτι, Άρσεναλ, φουλ για τίτλο η Τσέλσι (VIDEOS)

Η Μάντσεστερ Σίτι γλίτωσε στο 92' την εντός έδρας ταπείνωση από τη Χαλ, όμως, έχασε δύο βαθμούς με το 1-1 και έμεινε στο -7 από την Τσέλσι, η οποία επιβλήθηκε 2-1 της Άστον Βίλα εκτός έδρας για την 24η αγωνιστική της Premier League. Με τον Χάρι Κέιν να σημειώνει δύο γκολ, η Τότεναμ πήρε με ανατροπή το ντέρμπι του βόρειου Λονδίνου απέναντι στην Άρσεναλ (2-1).

24η αγ.: "Χαστούκια" σε Μάντσεστερ Σίτι, Άρσεναλ, φουλ για τίτλο η Τσέλσι (VIDEOS)

Το τέρμα του Τζέιμς Μίλνερ στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων δεν ήταν αρκετό για να σώσει τα προσχήματα για τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία έμεινε στην ισοπαλία 1-1 με τη Χαλ στο "Ετιχάντ" και απομακρύνθηκε κι άλλο από την κορυφή της βαθμολογίας. Οι "πολίτες" προέρχονταν από σερί 4 αγώνων δίχως νίκη και δεν είχε πολλά περιθώρια. Απέναντι στην 18η ομάδα του πίνακα και μάλιστα εντός έδρας, η νίκη ήταν το ελάχιστο απαιτούμενο από τον Μανουέλ Πελεγκρίνι και τους ποδοσφαιριστές του. Όταν ο Ντέιβιντ Μέιλερ πήρε το ριμπάουντ στο δοκάρι του Αχμέντ Ελμοχαμαντί και άνοιξε το σκορ στο 35ο λεπτό έγινε σαφές ότι τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά από αυτό που θα ήθελαν οι φίλαθλοι των πρωταθλητών Αγγλίας.

24η αγ.: "Χαστούκια" σε Μάντσεστερ Σίτι, Άρσεναλ, φουλ για τίτλο η Τσέλσι (VIDEOS)

Η Σίτι πίεσε για την ισοφάριση κι έχασε ευκαιρίες με τους Σέρχιο Αγκουέρο και Έντιν Τζέκο. ο Άλαν Μακγκρέγκορ δεν νικήθηκε σε καμία από αυτές τις περιπτώσεις (ο Αργεντινός είχε και δοκάρι στα τελευταία λεπτά), ενώ δεν πτοήθηκε ούτε από την είσοδο του Στέβαν Γιόβετιτς στο 74ο λεπτό. Αυτός που θα τον νικούσε, εν τέλει, ήταν ο κρυφός επιθετικός της Σίτι στα τέλη του 2014, όταν αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμών στα φορ, ο Τζέιμς Μίλνερ που πέρασε ως αλλαγή στο 66ο λεπτό. Το τελικό 1-1 αποτύπωσε ξανά το κενό του Γιάγια Τουρέ (βρίσκεται στην Ισημερινή Γουινέα για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής), ο οποίος φέτος έχει απουσιάσει από 6 παιχνίδια της Σίτι στο πρωτάθλημα και η ομάδα του δεν έχει νίκη σε αυτούς του αγώνες.

Μάντσεστερ Σίτι (4-4-2): Χαρτ, Σαμπαλέτα, Κόμπανι, Ντεμιτσέλις, Κλισί, Νασρί, Φερνάντο (46' Νάβας), Φερναντίνιο, Σίλβα (74' Γιόβετιτς), Αγκουέρο, Τζέκο (66' Μίλνερ)

Χαλ (3-4-2-1): Μακγκρέγκορ, Ντόσον, Μπρους, Μακσέιν, Ελμοχαμαντί, Λίβερμορ, Χάντλστοουν, Μέιλερ, Ραμίρες (76' Εντόι), Μπρέιντι (90+1' Κουίν), Αλούκο (67' Ρόμπερτσον)

24η αγ.: "Χαστούκια" σε Μάντσεστερ Σίτι, Άρσεναλ, φουλ για τίτλο η Τσέλσι (VIDEOS)

Η Τσέλσι έπαιξε με τη φωτιά αλλά στο τέλος βγήκε κερδισμένη και με το 2-1 επί της Άστον Βίλα στο "Βίλα Παρκ", ξέφυγε με 7 βαθμούς από τη Μάντσεστερ Σίτι στη μάχη του τίτλου. Το γκολ του ασταμάτητου Εντέν Αζάρ μόλις στο 8ο λεπτό της συνάντησης έμοιαζε με το στοιχείο που θα καθόριζε τον αγώνα, αφού η ομάδα του Πολ Λάμπερτ είχε συμπληρώσει πάνω από 10 ώρες στην Premier League δίχως γκολ και... κυνηγούσε το ιστορικό ρεκόρ της Κρίσταλ Πάλας από το 1994. Παρ' όλα αυτά, οι "μπλε"... κατόρθωσαν να γίνουν η πρώτη ομάδα μετά από 659 λεπτά που δέχεται γκολ από την Άστον Βίλα και να ισοφαριστεί σε 1-1.

24η αγ.: "Χαστούκια" σε Μάντσεστερ Σίτι, Άρσεναλ, φουλ για τίτλο η Τσέλσι (VIDEOS)

Το τέρμα του Ζορ Οκορέ στο 48ο λεπτό έσπασε την "κατάρα" για τους γηπεδούχους, ωστόσο οι πανηγυρισμοί δεν κράτησαν πολύ. Στο 66ο λεπτό συνδυάστηκαν τα δύο ακραία μπακ της ομάδας του Ζοζέ Μουρίνιο και από την πάσα του Θέσαρ Αθπιλικουέτα, ο Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς έπιασε το βολέ και έκανε το 2-1. Το προβάδισμα έδωσε τη δυνατότητα στον Πορτογάλο τεχνικό να ρίξει στο παιχνίδι τον Χουάν Κουαδράδο για το ντεμπούτο του και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε την Τσέλσι ξανά με τον τίτλο του απόλυτου φαβορί για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

Άστον Βίλα (4-5-1): Γκουζάν, Χάτον, Οκορέ, Κλαρκ, Σισοκό, Χιλ, Κλέβερλι (74' Σινκλέρ), Γουέστγουντ, Ντελφ, Βάιμαν (80' Κόουλ), Αγκμπόνλαχορ (68' Μπεντέκε)

Τσέλσι (4-2-3-1): Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Ραμίρες, Μάτιτς, Γουίλιαν (80' Κουαδράδο), Οσκάρ (73' Μικέλ), Αζάρ, Ντρογκμπά (64' Ρεμί)

24η αγ.: "Χαστούκια" σε Μάντσεστερ Σίτι, Άρσεναλ, φουλ για τίτλο η Τσέλσι (VIDEOS)

Ο καλύτερος Άγγλος επιθετικός αυτήν τη στιγμή, ο Χάρι Κέιν, επιβεβαίωσε το στάτους του με δύο γκολ που έκαναν την ανατροπή στο λονδρέζικο ντέρμπι κι έδωσαν τη νίκη στην Τότεναμ επί της Άρσεναλ με 2-1 στο "Γουάιτ Χαρτ Λέιν" και συνάμα την 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η ομάδα του Μαουρίσιο Ποτσετίνο είχε τον έλεγχο του αγώνα, δοκίμασε αρκετές φορές τα αντανακλαστικά του Ντάβιντ Οσπίνα, ωστόσο ήταν αυτή που βρέθηκε πίσω στο σκορ. Η Άρσεναλ ήταν αρκετά κυνική και με κοντινή προσπάθεια του Μεσούτ Εζίλ από θέση οφσάιντ έκανε το 1-0 στο 11ο λεπτό. Το παιχνίδι ήταν καλό, με ρυθμό και ενέργεια από τις δύο ομάδες, αλλά η Άρσεναλ κράτησε το προβάδισμα μέχρι το 56', όταν πλήρωσε την επιλογή της να οπισθοχωρήσει.

24η αγ.: "Χαστούκια" σε Μάντσεστερ Σίτι, Άρσεναλ, φουλ για τίτλο η Τσέλσι (VIDEOS)

Μετά από αναμπουμπούλα στα μετόπισθεν, ο Κέιν πήρε το ριμπάουντ και από κοντά ισοφάρισε σε 1-1 με το 21ο τέρμα του στη σεζόν. Το μομέντουμ ήταν υπέρ των "σπιρουνιών" πλέον και ως η ομάδα με τις περισσότερες ανατροπές φέτος και τα περισσότερα τέρματα στο τελευταίο 5λεπτο των αγώνων, η εξέλιξη ήταν προδιαγεγραμμένη. Και ο σκόρερ επίσης, αφού ο Κέιν ήταν ασταμάτητος και με κεφαλιά στο 86ο λεπτό έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

Τότεναμ (4-2-3-1): Λορίς, Γουόκερ, Ντάιερ, Βερτόνγκεν, Ρόουζ, Μέισον, Μπενταλέμπ, Λαμέλα (90' Σταμπουλί), Ντεμπέλε (75' Σαντλί), Έρικσεν, Κέιν

Άρσεναλ (4-3-3): Οσπίνα, Μπεγερίν, Μέρτεζακερ, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Ράμσεϊ, Κοκλέν (89' Άκπομ), Καθόρλα (68' Ροσίτσκι), Γουέλμπεκ (78' Γουόλκοτ), Ζιρού, Εζίλ

Σε ρυθμούς twitter

# Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος δέχθηκε γκολ για πρώτη φορά μετά από 3 παιχνίδια, ωστόσο η Μίντλεσμπρο επικράτησε 3-1 της Τσάρλτον για την Championship και παρέμεινε σε τροχιά ανόδου.

# Ο Κώστας Σταφυλίδης αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά της εντός έδρας ισοπαλίας της Φούλαμ με την Μπέρμπιγχαμ.

Τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

14:45 Τότεναμ - Άρσεναλ 2-1

(56', 86' Κέιν - 11' Εζίλ)

17:00 Άστον Βίλα - Τσέλσι 1-2

(48' Οκορέ - 8' Αζάρ, 66' Ιβάνοβιτς)

17:00 Λέστερ - Κρίσταλ Πάλας 0-1

(55' Λέντλεϊ)

17:00 Μάντσεστερ Σίτι - Χαλ 1-1

(90+2' Μίλνερ - 35' Μέιλερ)

17:00 ΚΠΡ - Σαουθάμπτον 0-1

(90+3' Μανέ)

17:00 Σουόνσι - Σάντερλαντ 1-1

(66' Κι - 42' Ντεφό)

19:30 Έβερτον - Λίβερπουλ 0-0

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

14:00 Μπέρνλι - Γουέστ Μπρομ

16:05 Νιούκαστλ - Στόουκ

18:15 Γουέστ Χαμ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Οι συνθέσεις και τα videos των υπολοίπων αγώνων

Λέστερ (4-4-2): Σβάρτσερ, Σίμπσον (79' Βάρντι), Βασιλέβσκι, Μόργκαν, Κοντσέσκι, Μαχρέζ, Καμπιάσο, Τζέιμς Σλουπ (66' Ολμπράιτον), Νούτζεντ (71' Κράμαριτς), Ουγιόα

Κρίσταλ Πάλας (4-2-3-1): Σπερόνι, Γουόρντ, Νταν (46' Χάνγκελαντ), Ντιλέινι, Κέλι, Μακάρθουρ, Λέντλεϊ, Πάντσεον, Ματς (46' Σανογκό), Ζαχά, Γκέιλ (78' Γκεντιουρά)

ΚΠΡ (4-4-1-1): Γκριν, Ονουοχά, Νταν (83' Βάργκας), Κόκερ, Χιλ, Φίλιπς, Φερ, Μπάρτον, Τραορέ (73' Ίσλα), Τααράμπτ (63' Σάρατε), Όστιν

Σαουθάμπτον (4-2-3-1): Φόρστερ, Κλάιν, Φόντε, Γιοσίντα, Τάργκετ (26' Γκάρντος), Γουανιάμα (61' Σνεντερλέν), Ντέιβις, Γουόρντ Πρόουζ, Μανέ, Ελία (80' Τάντιτς), Πελέ

Σουόνσι (4-2-3-1): Φαμπιάνσκι, Νότον, Φερνάντες, Γουίλιαμς, Τέιλορ (67' Ράνχελ), Κι, Κορκ, Μπάροου (46' Μοντέρο), Σέλβεϊ (79' Ολιβέιρα), Ντάιερ, Γκομίς

Σάντερλαντ (4-4-1-1): Παντιλιμόν, Ρεβεγέ, Βερχίνι, Ο' Σέι, Φαν Άανχολτ, Άλβαρες (65' Τζόνσον), Λάρσον, Μπρίντκατ, Γκόμεθ, Γκράχαμ (76' Φλέτσερ), Ντεφό

News 24/7

24MEDIA NETWORK