Λίβερπουλ - Άρσεναλ 5-1

Η Λίβερπουλ "εκτέλεσε" την Άρσεναλ στα πρώτα 20 λεπτά αγώνα και έφτασε σε μία ιστορική νίκη με 5-1 επί της πρωτοπόρου της Premier League για την 25η αγωνιστική. Καταιγιστική η εικόνα των "κόκκινων" απέναντι στους Λονδρέζους που έχασαν την πρωτοπορία στη βαθμολογία.

Λίβερπουλ - Άρσεναλ 5-1

Μόλις 53 δευτερόλεπτα χρειάστηκαν για να δοθεί ο τόνος της αναμέτρησης. Ο Μάρτιν Σκέρτελ έγινε ο πιο γρήγορος σκόρερ του συλλόγου από τον Δεκέμβριο του 1996 και τον Ρόμπι Φάουλερ απέναντι στην Μίντλεσμπρο. Μόνο που οι "κόκκινοι" βρήκαν κι άλλο γκολ από τον Σλοβάκο αμυντικό. Μόλις στο 10ο λεπτό. Και αυτό ήταν αρκετά βαρύ για οποιαδήποτε πρωτοπόρο της Premier League και δη την Άρσεναλ που διατηρούσε τη δεύτερη καλύτερη άμυνα της κατηγορίας (21), με μόλις ένα τέρμα περισσότερο από την Τσέλσι.

Λίβερπουλ - Άρσεναλ 5-1

Οι "κανονιέρηδες" είχαν μείνει στα αποδυτήρια. Δοκάρι ο Λουίς Σουάρες, τετ α τετ ο Τζον Φλάναγκαν, γκολ οι Ραχίμ Στέρλινγκ και Ντάνιελ Στάριτζ (ο πρώτος παίκτης της Λίβερπουλ μετά από τον Μάικλ Όουεν που σκοράρει σε 6 σερί παιχνίδια Premier League). Το κέντρο άμυνας των φιλοξενούμενων πάντοτε στο κυνήγι ενός "κόκκινου". Οι αμυντικοί μέσοι πάντοτε σε λάθος θέση, με τον Τζακ Γουίλσιερ να μην αναπληρώνει το κενό των τραυματιών Ματιέ Φλαμινί, Κιμ Σέλστρεμ, Άαρον Ράμσεϊ στη θέση μπροστά από την άμυνα.

Λίβερπουλ - Άρσεναλ 5-1

Ακόμα και μετά τη χιονοστιβάδα του πρώτου 20λέπτου, οι γηπεδούχοι είχαν τον πρώτο λόγο σε κάθε φάση. Το κοινό του "Άνφιλντ" δεν σταμάτησε να περιμένειι και 5ο γκολ. Δικαιώθηκε στο 52' με τον Στέρλινγκ. Από τον Δεκέμβριο του 2001 μία πρωτοπόρος της Premier League είχε να ηττηθεί με τουλάχιστον 4 γκολ διαφορά. Ήταν η Λίβερπουλ που συνετρίβη από την Τσέλσι, αλλά τώρα έδινε ένα αντίστοιχο μάθημα σε μία άλλη ομάδα του Λονδίνου.

Λίβερπουλ - Άρσεναλ 5-1

Ο Αρσέν Βενγκέρ παρέδωσε τα "όπλα" με τη συμπλήρωση μιας ώρας. Έξω οι Μεσούτ Εζίλ, Σάντι Καθόρλα και Νάτσο Μονρεάλ, για να προφυλαχθούν ενόψει εξίσου δύσκολης συνέχειας στο πρόγραμμα. Οι παίκτες του Μπρένταν Ρότζερς έκοψαν ρυθμό, αλλά φαίνονταν σαν να κρατούν το πόδι στο γκάζι, λόγω της ανικανότητας των φιλοξενουμένων να... παραστούν στον αγωνιστικό χώρο. Ο Σουάρες ήταν ο... αδικημένος της συνάντησης και προσπαθούσε με κάθε τρόπο να βρει το γκολ που θα τον διατηρούσε επικεφαλής στη μάχη για το "Χρυσό Παπούτσι". Δεν το βρήκε, αλλά αποθεώθηκε όταν έγινε αλλαγή, όπως και ο Στίβεν Τζέραρντ που δεν χρειαζόταν παραπάνω από 66 λεπτά στο γήπεδο.

Λίβερπουλ - Άρσεναλ 5-1

Η Λίβερπουλ απέτυχε να σκοράρει ξανά, αν και έχασε ευκαιρίες. "Περιορίστηκε" στα 5 τέρματα και στα 63 συνολικά, γράφοντας ιστορίας, αφού είναι η πρώτη σεζόν του συλλόγου που σε αυτό το στάδιο της Premier League έχει τόσα πολλά τέρματα. Και για πρώτη φορά σημείωσε 5 γκολ στο πρωτάθλημα κατά της Άρσεναλ από τον Απρίλιο του 1964, βάζοντας πλώρη για ακόμα περισσότερα πράγματα.

Λίβερπουλ - Άρσεναλ 5-1

Λίβερπουλ (4-2-3-1): Μινιολέ, Φλάναγκαν, Σκέρτελ, Τουρέ, Σισοκό, Χέντερσον, Τζέραρντ (76' Ίμπε), Στέρλινγκ, Κουτίνιο, Στάριτζ (66' Άλεν), Σουάρες (86' Άσπας)

Άρσεναλ (4-2-3-1): Στσέσνι, Σανιά, Μέρτεζακερ, Κοσιελνί, Μονρεάλ (61' Γκιμπς), Αρτέτα, Γουίλσιερ, Όξλεϊντ Τσάμπερλεϊν, Εζίλ (61' Ροσίτσκι), Καθόρλα, Ζιρού (61' Ποντόλσκι)

Διαβάστε ακόμη

Το live της αναμέτρησης

25η αγ.: Κορυφή με Αζάρ για Τσέλσι, πάλι στο μηδέν η Μάντσεστερ Σίτι

News 24/7

24MEDIA NETWORK