Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι 3-2

Η Λίβερπουλ πραγματοποίησε το πιο αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος της Premier League, μετά από τη συγκλονιστική νίκη 3-2 επί της Μάντσεστερ Σίτι για την 34η αγωνιστική. Οι "κόκκινοι" προηγήθηκαν με 2 γκολ διαφορά, οι "πολίτες" ισοφάρισαν με ένα ξέσπασμα στο 2ο ημίχρονο, αλλά το λάθος του Βίνσεντ Κόμπανι και το γκολ του Φελίπε Κουτίνιο έδωσαν τη νίκη στην ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ.

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι 3-2

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Έξι λεπτά χρειάστηκε η καλύτερη επίθεση της Αγγλίας για να αυξήσει τη συγκομιδή της. Μία καταπληκτική ατομική ενέργεια του Ραχιμ Στέρλινγκ "άδειασε" όλη την άμυνα των φιλοξενουμένων και μαζί γενναίες δόσεις ψυχολογίας. Αυτή καταποντίστηκε ακόμα περισσότερο όταν στο 19ο λεπτό αποχώρησε (καταχειροκροτουμενος) λόγω τραυματισμού ο Γιάγια Τουρέ.

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι 3-2

Ο 3ος σκόρερ της Premier League έβλεπε τους δύο παίκτες που βρίσκονταν από πάνω του να κάνουν ό,τι θέλουν το δίδυμο των Βίνσεντ Κόμπανι και Μαρτίν Ντεμιτσέλις. Η αέναη κίνηση του Λουίς Σουάρες και το γέμισμα των χώρων από τον Ντάνιελ Στάριτζ, όμως, δεν έφεραν αποτέλεσμα. Αντιθέτως, ο Στίβεν Τζέραρντ αποδείχθηκε πιο καθοριστικός. Αρχικά είχε μία κεφαλιά από κοντινή απόσταση που έβγαλε ο Τζο Χαρτ και στο 27ο λεπτό έδωσε για 8η φορά φέτος ασίστ από στημένη φάση, για το 7ο τέρμα του Μάρτιν Σκέρτελ στη σεζόν.

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι 3-2

Η Σίτι βρέθηκε στο ναδίρ και από εκεί και πέρα υπήρχε μόνο ανοδική πορεία. Χωρίς να βελτιώσει ιδιαιτέρως την απόδοσή της και με εμφανή την απουσία του Τουρέ στο κέντρο, κατάφερε να δημιουργήσει μια πολύ καλή ευκαιρία, αλλά το σουτ του Φερναντίνιο εξουδετερώθηκε εντυπωσιακά από τον Σιμόν Μινιολέ. Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι εξέπληξε ρίχνοντας τον Τζέιμς Μίλνερ στη θέση του αρνητικού Χεσούς Νάβας, αλλά η αντικατάσταση δεν είχε ιδιαίτερη σημασία, αφού η δράση εντοπιζόταν στην αντίθετη πτέρυγα.

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι 3-2

Οι "πολίτες" έκαναν πάρτι από αριστερά, με τους Σαμίρ Νασρί και Νταβίδ Σίλβα να συνδυάζονται άψογα. Στο 57', μετά από όμορφη συνεργασία από δεξιά, ο Ισπανός μείωσε σε 2-1 και 6 λεπτά αργότερα ο Σίλβα προκάλεσε το αυτογκόλ του Γκλεν Τζονσον για την ισοφάριση και η πλάστιγγα πλέον είχε γείρει ολοκληρωτικά. Το μυαλό των γηπεδούχων δεν ήταν καθαρό, κάτι που φάνηκε και σε μία αντεπίθεση του Στάριτζ, όπου ο Άγγλος προτίμησε να την τελειώσει μόνος του και απέτυχε. Εν συνεχεία, αντικαταστάθηκε κουτσαίνοντας από τον Τζο Άλεν, σε μία προσπάθεια του Μπρένταν Ρότζερς να ελέγξει καλύτερα το κέντρο σε μία περίοδο που η Σίτι είχε επιβάλλει τον ρυθμό της.

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι 3-2

Η είσοδος του Σέρχιο Αγκουέρο στο παιχνίδι δεν είχε ευεργετικά αποτελέσματα για τους φιλοξενούμενους, πλην μιας ευκαιρίας όπου ο Αργεντινός έβγαλε τον Σίλβα σε θέση τετ α τετ, αλλά ο Ισπανός δεν πρόλαβε καλά την μπάλα. Οι "κόκκινοι" τιμώρησαν αυτήν την αποτυχία, μετά από λάθος του αρχηγού των "πολιτών", Κόμπανι, το οποίο εκμεταλλεύτηκε στο 78ο λεπτό ο Φελίπε Κουτίνιο, γράφοντας το 3-2.

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι 3-2

Η Λίβερπουλ δεν κλείστηκε στην περιοχή της και επιβραβεύτηκε γι' αυτό, αφού η Σίτι κράτησε παίκτες στα μετόπισθεν και δεν επιτέθηκε με όλες τις δυνάμεις της. Παρά τα 5 λεπτά καθυστερήσεων (στα οποία ο Τζόρνταν Χέντερσον αποβλήθηκε για επικίνδυνο τάκλιν), οι παίκτες του Πελεγκρίνι δεν βρήκαν ακόμα ένα γκολ ισοφάρισης, όπως ο Σκέρτελ δεν βρήκε τον μπελά του για εμφανές χέρι στην περιοχή στις καθυστερήσεις. Η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ πλέον προβάλλει ως φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, έχοντας την τύχη στα χέρια της μέχρι το τέλος της σεζόν, παρότι μετράει 2 παιχνίδια περισσότερα από την αντίπαλό της.

Λίβερπουλ (4-3-3): Μινιολέ, Τζόνσον, Σκερτελ, Σακό, Φλάναγκαν, Χέντερσον, Τζέραρντ, Κουτίνιο (89' Μόουζες), Στέρλινγκ (90+3' Λούκας), Σουάρες, Στάριτζ (66' Άλεν)

Μάντσεστερ Σίτι (4-2-3-1): Χαρτ, Σαμπαλέτα, Κομπανί, Ντεμιτσέλις, Κλισί, Τουρέ (19' Γκαρθία), Φερναντίνιο, Νάβας (50' Μίλνερ), Σίλβα, Νασρί, Τζέκο (68' Αγκουέρο)

Σε ρυθμούς twitter

# Η μοναδική αλλαγή της Λίβερπουλ πριν από το 89', ο Τζο Άλεν, κόστισε 19.000.000 ευρω στους "κόκκινους". Οι αλλαγές της Μάντσεστερ Σίτι που άλλαξαν τα δεδομένα προσωρινά όμως, οι Χάβι Γκαρθία (20.200.000), Τζέιμς Μίλνερ (22.000.000) και Σέρχιο Αγκουέρο (45.000.000), κόστισαν συνολικά 87.200.000 ευρω.

# Η Λίβερπουλ έγινε η 4η ομάδα που πιανει τα 1.400 γκολ στην Premier League. Προηγήθηκαν Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1.683), Άρσεναλ (1.473) και Τσέλσι (1.422).

Διαβάστε ακόμη

Πώς υποδέχθηκαν τη Λίβερπουλ στο Άνφιλντ (PHOTOS - VIDEOS)

Το μυαλό του Ρέινα στο "Άνφιλντ"

Το Λίβερπουλ - Σίτι σε 30 κλικ (PHOTOS)

Ο λόγος του αρχηγού: τι είπε ο Τζέραρντ στους συμπαίκτες του (VIDEO με ήχο)

Τι γράφει ο αγγλικός Τύπος

34η αγ.: Ο Μπα κρατά "ζωντανή" την Τσέλσι

Με ποιους παίζουν Λίβερπουλ, Σίτι και Τσέλσι

Συγκλόνισαν με το τραγούδι τους οι φίλοι της Λίβερπουλ (VIDEO)

Δείτε την αντίδραση του Τζέραρντ (VIDEO)

News 24/7

24MEDIA NETWORK