Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μάντσεστερ Σίτι 1-2

Χάρη στο σόλο του Αγουέρο στο 78' η Σίτι άλωσε το "Ολντ Τράφορντ" και με το 2-1 πήρε το ντέρμπι του Μάντσεστερ απέναντι στη Γιουνάιτεντ. Μίλνερ και... Κομπανί τα άλλα γκολ του παιχνιδιού.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μάντσεστερ Σίτι 1-2

Αν δεν ήταν η εκπληκτική ατομική προσπάθεια του Αργεντινού, ο οποίος εξέθεσε την άμυνα των "κόκκινων διαβόλων", θα επρόκειτο για ένα παιχνίδι που θα είχε ξεχαστεί ήδη. Λίγα πράγματα από τις δύο κορυφαίες ομάδες του Νησιού σε μια αναμέτρηση που είχε μαχητικότητα και ένταση, αλλά όχι πολλή ουσία.

Η Γιουνάιτεντ, που ήθελε να σφραγίσει ουσιαστικά την κατάκτηση του τίτλου μ' ένα τέτοιο "τρίποντο", είχε την πρωτοβουλία έναντι της Σίτι, η οποία προτίμησε να δώσει χώρο και να παίξει με αντεπιθέσεις. Ωστόσο Φαν Πέρσι στο 9' και Νασρί στο 26' δεν είχαν καλά τελειώματα, με αποτέλεσμα Χαρτ και Ντε Χέα να μην κινδυνεύσουν. Ακόμη και στο δοκάρι του Ραφαέλ στο 45' ήταν περισσότερο αποτέλεσμα μιας ημιτελούς προσπάθειας παρά οργανωμένης επίθεσης.

Υπό αυτές τις συνθήκες η τύχη έπαιξε καθοριστικό ρόλο προκειμένου να σημειωθούν γκολ. Αρχικά ήταν στο 51' το σουτ του Μίλνερ που κόντραρε, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Ντε Χέα, ενώ ακολούθησε η κεφαλιά του Τζόουνς στο 59' (από ανύπαρκτο φάουλ στον Ραφαέλ), η οποία κατέληγε... πλάγιο, αλλά βρήκε στην πλάτη του Κομπανί και έφερε το 1-1.

Το μόνο... κανονικό γκολ ήρθε από τα πόδια του Σέρχιο Αγουέρο. Και ήταν χαρακτηριστικό της κλάσης του Αργεντινού, καθώς άφησε πίσω δύο αντιπάλους και με σουτ στον ουρανό της εστίας του Ντε Χέα διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα χαρίζοντας στη Σίτι μια τεράστια νίκη. Άλλωστε η πίεση της Γιουνάιτεντ στο τελευταίο τέταρτο δεν έφερε αποτέλεσμα.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Ραφαέλ, Τζόουνς, Φέρντιναντ, Εβρά, Κάρικ, Γκιγκς, Γιανγκ (92' Καγκάβα), Ουέλμπεκ (80' Βαλένσια), Ρούνεϊ (85' Ερνάντες), Φαν Πέρσι

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Σαμπαλέτα, Κομπανί, Νάστασιτς, Κλισί, Τουρέ, Μπάρι, Μίλνερ, Νασρί (71' Αγουέρο), Σίλβα (89' Λέσκοτ), Τέβες (94' Χάβι Γκαρθία)

Διαβάστε τι συνέβη στα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής

News 24/7

24MEDIA NETWORK