Σφύριξε κι έληξε ο Γουέμπ (VIDEOS)

Πέρασαν 25 χρόνια από την πρώτη φορά που ο Χάουαρντ Γουέμπ σφύριξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα. Μετά την παρουσία του σε ακόμη ένα Παγκόσμιο Κύπελλο και πριν από την έναρξη της σεζόν στην Αγγλία ο 43χρονος διαιτητής ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τη δράση.

Σφύριξε κι έληξε ο Γουέμπ (VIDEOS)

Ο Γουέμπ υπήρξε αδιαμφισβήτητα ένας από τους πλέον αναγνωρίσιμους ρέφερι της γενιάς του. Αφενός το παρουσιαστικό του αφετέρου οι διάφορες ιστορίες που συνόδευσαν την πολυετή καριέρα του τον μετέτρεψαν σ' έναν σταρ της διαιτησίας.

Κορυφαίες στιγμές της πορείας του στα γήπεδα ήταν αναμφίβολα οι δύο τελικοί του 2010: ο τελικός του Champions League μεταξύ Ίντερ - Μπάγερν στη Μαδρίτη και ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου μεταξύ Ισπανίας - Ολλανδίας στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Σφύριξε για πρώτη φορά διεθνές παιχνίδι το Νοέμβριο του 2005 (Β.Ιρλανδία-Πορτογαλία), ενώ στο Champions League έκανε ντεμπούτο στις 26 Σεπτεμβρίου του 2006 διευθύνοντας την αναμέτρηση της Στεάουα με τη Λιόν στο Βουκουρέστι.

Σφύριξε κι έληξε ο Γουέμπ (VIDEOS)

Για τελευταία φορά επιτέλεσε το έργο του στο νοκ άουτ παιχνίδι της φάσης των 16 του Μουντιάλ μεταξύ της Βραζιλίας και της Χιλής που οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Με σωστό ή λάθος τρόπο ήταν από τους διαιτητές που επιβαλλόταν στους ποδοσφαιριστές. Δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί του, αντιδρούσε πολλές φορές απότομα στις διαμαρτυρίες, ήθελε να είναι και αυτός κομμάτι του σόου.

Πλέον θα είναι στέλεχος της ένωσης διαιτητών αναλαμβάνοντας το πόστο του τεχνικού διευθυντή. " Είμαι πολύ ενθουσιασμένος με το νέο κεφάλαιο στην καριέρα μου. Η διαιτησία μου έδωσε τόσο πολλά και πιστεύω ότι είναι σημαντικό οι διαιτητές που διακρίθηκαν να παραμένουν για να μεταδώσουν τις γνώσεις τους", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Γουέμπ είχε ορισμένες χαρακτηριστικές σκηνές στην καριέρα του, όπως οι παρακάτω:

News 24/7

24MEDIA NETWORK