Ποσό-ρεκόρ για Λουκάκου

Ο Ρομέλου Λουκάκου πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Έβερτον, η οποία ξόδεψε 33.000.000 ευρώ, ποσό ρεκόρ στην ιστορία της.

Ποσό-ρεκόρ για Λουκάκου

"Είμαι τρισευτυχισμένος που ξανάρθα στην Έβερτον. Είχα μια εξαιρετική εμπειρία πέρυσι και μια θαυμάσια σχέση με τον προπονητή μου, τον πρόεδρο, τους συμπαίκτες μου και τους οπαδούς της ομάδας", δήλωσε ο Ρομέλου Λουκάκου.

Την περυσινή σεζόν ο 21χρονος Βέλγος επιθετικός αγωνίστηκε ως δανεικός στην Έβερτον, αλλά όλα κύλησαν ομαλά κι από την Τετάρτη (30/7) θα ανήκει στο δυναμικό της.

Ποσό-ρεκόρ για Λουκάκου

Κάποια βελγικά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι τα "ζαχαρωτά" θα καταβάλλουν το ποσό των 48.000.000 ευρώ για να εντάξουν στο δυναμικό τους το νεαρό διεθνή, ωστόσο η ομάδα του Λίβερπουλ ξόδεψε τελικά 33.000.000.

Η Τσέλσι είχε αποκτήσει τον Ρομέλου Λουκάκου από την Άντερλεχτ το καλοκαίρι του 2011 έναντι του ποσού των 13.900.000 ευρώ, αλλά ο παίκτης αγωνίστηκε μόλις τέσσερις φορές ως βασικός με τη φανέλα της, ενώ τις τελευταίες δύο σεζόν παραχωρήθηκε δανεικός σε Γουέστ Μπρομ κι Έβερτον αντίστοιχα.

Το κόστος της μεταγραφής θα ανερχόταν στα 22.740.000 ευρώ σε περίπτωση που ο υψηλόσωμος στράικερ συμπλήρωνε συγκεκριμένο αριθμό συμμετοχών και γκολ, αλλά θεωρείται απίθανο να συνέβη κάτι τέτοιο από τη στιγμή που έπαιξε τόσο λίγες φορές με τα χρώματα της ομάδας του Λονδίνου.

Η άφιξη του Ντιέγκο Κόστα και η επιστροφή του Ντιντιέ Ντρογκμπά οδήγησαν τον Βέλγο, που πέρυσι έβαλε 15 γκολ σε 29 συμμετοχές στην Premier, να ζητήσει μεταγραφή.

News 24/7

24MEDIA NETWORK