Ο Μαρτίνεθ κι επίσημα στην Έβερτον

Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ ανακοινώθηκε κι επίσημα από την Έβερτον το μεσημέρι της Τετάρτης (05/06) ως ο διάδοχος του Ντέιβιντ Μόγες στον πάγκο του συλλόγου για τα επόμενα 4 χρόνια.

Ο Μαρτίνεθ κι επίσημα στην Έβερτον

Ο 39χρονος Ισπανός προέρχεται από 4 χρόνια παρουσίας στη Γουίγκαν, όπου η θητεία του στέφθηκε με επιτυχία, παρά τον υποβιβασμό της φετινής σεζόν. Τον Μάιο, μάλιστα, αναδείχθηκε κυπελλούχος Αγγλίας επικρατώντας στον τελικό του "Γουέμπλεϊ" με 1-0 της Μάντσεστερ Σίτι.

Λίγες εβδομάδες αργότερα ζήτησε από τη διοίκηση να τον αποδεσμεύσει, ώστε να συνεχίσει στην Έβερτον. Τα "ζαχαρωτά" αναζητούσαν διάδοχο του Μόγες, ο οποίος μετά από 11 χρόνια, συνεχίζει την προπονητική καριέρα του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Μετά από 152 ματς στην Premier League, 38 νίκες (25%), 43 ισοπαλίες (28%), 166 γκολ υπέρ, 275 γκολ κατά και 157 βαθμούς, καθώς και εντυπωσιακά φίνις στις σεζόν, σε αντίθεση με τις κακές εκκινήσεις (για τις οποίες φημίζεται και η Έβερτον), ο προπονητής του μήνα τον Απρίλιο του 2012 αλλάζει έδρα και αναλαμβάνει την 6η ομάδα της Premier League.

News 24/7

24MEDIA NETWORK