Η Άρσεναλ κατέκτησε το Asian Trophy

Επιτυχημένο ήταν το ντεμπούτο του Πετρ Τσεχ κάτω από τα γκολπόστ της Άρσεναλ, αφού η νέα του ομάδα επικράτησε 3-1 της Έβερτον και κατέκτησε το Asian Trophy.

Η Άρσεναλ κατέκτησε το Asian Trophy
Άρσεναλ

Ο Θίο Γουόλκοτ εκμεταλλεύθηκε μία ωραία μπαλιά του Σάντι Καθόρλα και άνοιξε το σκορ στο 22ο λεπτό, ενώ τόσο η Άρσεναλ όσο και η Έβερτον δημιούργησαν ευκαιρίες μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Πετρ Τσεχ έδειξε την κλάση του στο Εθνικό Στάδιο της Σιγκαπούρης αποκρούοντας εντυπωσιακά μία κεφαλιά του Στίβεν Νέισμιθ στο 41ο λεπτό (στη συνέχεια η μπάλα βρήκε και στο οριζόντιο δοκάρι).

Ένα τετράλεπτο χρειάστηκαν οι "κανονιέρηδες" για να κλειδώσουν τη νίκη και κατ' επέκταση να κατακτήσουν αυτόν τον άτυπο τίτλο: στο 58' ο Καθόρλα μετατράπηκε από δημιουργός σε σκόρερ με μία υπέροχη ενέργεια και στο 62' ο Μεσούτ Εζίλ εκμεταλλεύθηκε ακόμα μία ασίστ του Καθόρλα.

Η Έβερτον απλώς είπε την τελευταία λέξη με ένα εκπληκτικό σουτ του Ρος Μπάρκλεϊ στο 75ο λεπτό, αλλά η Άρσεναλ ήταν ανώτερη και άξιζε τη νίκη.

Άρσεναλ: Τσεχ, Μπεγερίν (76' Ντεμπισί), Κοσιελνί, Τσέιμπερς, Γκιμπς, Ράμσεϊ, Καθόρλα (77' Κοκλέν), Γουίλσιρ (46' Τσάμπερλεϊν), Εζίλ, Γουόλκοτ (71' Αρτέτα), Ζιρού (77' Ακπόμ).

Έβερτον: Ρομπλς, Κόουλμαν, Στόουνς (84' Μπράουνινγκ), Τζαγκιέλκα (84' Χίμπερτ), Γκάρμπατ, Μπάρι, Μακάρθι (61' Όσμαν), Ντεουλοφέου (46' Μιραλάς), Νέισμιθ (46' Μπάρκλεϊ), Κλέβερλι, Κονέ (61' Λουκάκου).

News 24/7

24MEDIA NETWORK