Τα βασανιστήρια του Μάγκατ

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγες μέρες από την απόλυση του Φέλιξ Μάγκατ από τη Φούλαμ και ήρθαν στο προσκήνιο λεπτομέρειες από τα... βασανιστήρια που έκανε στους παίκτες του ο Γερμανός κατά τη διάρκεια των προπονήσεων!

Τα βασανιστήρια του Μάγκατ

Λίγες μέρες μετά την απόλυση του Φέλιξ Μάγκατ από τη Φούλαμ, ο "Guardian" έφερε στο προσκήνιο, όλα τα... βασανιστήρια που έκανε στους παίκτες του ο Γερμανός κατά τη διάρκεια των προπονήσεων.

Τα βασανιστήρια του Μάγκατ
Μάγκατ Ιαπωνία

Ο Χάνγκελαντ και το τυρί

Προς το τέλος της περσινής σεζόν ο Νορβηγός, Μπρέντε Χάνγκελαντ τραυματίστηκε και ο Στέφεν Λιούις, τότε γιατρός της ομάδας, του είπε να ακολουθήσει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα αποθεραπείας. Ωστόσο, ο Μάγκατ δεν συμφωνούσε με τη μέθοδο αυτή και του είπε να ακολουθήσει την δική του. Ποια ήταν αυτή;

Τα βασανιστήρια του Μάγκατ

Να πάρει ένα μεγάλο κομμάτι τυρί, να το ποτίσει με αλκοόλ και να το βάλει πάνω στο σημείο που είχε πρόβλημα για όλο το βράδυ! Ο παίκτης λίγο καιρό μετά αποφάσισε να πάει στην Μπράιτον.

Η απομόνωση

Επόμενος άτυχος ήταν ο Νταν Μπερν, ύψους 2.01 κεντρικός αμυντικός, τον οποίο ο Μάγκατ στο ματς με την Στόουκ πέρυσι τον έβαλε δεξί μπακ! (ήττα με 4-1). Μετά το τέλος του αγώνα ο παίκτης είχε δηλώσει πως: "Eίχε έρθει στα αποδυτήρια και μου ξεκαθάρισε ενώ δεν είχα παίξει ποτέ στη ζωή μου στη συγκεκριμένη θέση, ότι θα μπω σε απομόνωση για την εμφάνιση που έκανα".

Τα βασανιστήρια του Μάγκατ

Σκληρή προπόνηση και πρόστιμα

Ο Μάγκατ συχνά πυκνά ακύρωνε τα ρεπό των παικτών του, βάζοντάς τους διπλές προπονήσεις, ενώ δεν δίσταζε να βάζει και τρεις προπονήσεις μέσα στην ίδια μέρα, φτάνοντας τους ποδοσφαιριστές του στα όριά τους!

Μια μέρα είχε καλέσει τους παίκτες στο γραφείο του και δεν τους μίλαγε για 2-3 λεπτά, ενώ μια άλλη φορά τιμώρησε αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές που έκαναν προπονήσεις με την πρώτη ομαδα επειδή άργησαν λίγα λεπτά στην προπόνηση. Το πρόστιμο μάλιστα ήταν τόσο μεγάλο που οι παίκτες αδυνατούσαν να πληρώσουν και κανόνισαν συνάντηση με τη διοίκηση για να το διευθετήσουν.

Τα βασανιστήρια του Μάγκατ

Τελικά αποφασίστηκε να πάει ο αρχηγός Σκοτ Πάρκερ και να μιλήσει μαζί του. Ο Πάρκερ προσπάθησε να τον συνετίσει, αλλά δεν κατάφερε τίποτα αφού ο Μάγκατ τόνιζε ότι "πρέπει να πάρουν το μάθημά τους". Τελικά ο Πάρκερ πλήρωσε το πρόστιμο για τους δύο νεαρούς.

Μάλιστα, ο Φαρφάν που τον είχε προπονητή στη Σάλκε είχε δηλώσει: " Όλοι οι προπονητές που δούλεψαν στη Σάλκε είχαν αφήσει κάτι στον σύλλογο. Ο μόνος που δεν άφησε τίποτα θετικό είναι ο Μάγκατ. Μόνο πρόστιμα έμειναν".

Τα βασανιστήρια του Μάγκατ
© EPA

Αξίζει τέλος να σημειώσουμε πως με τον Μάγκατ συνεργάστηκαν κι αρκετοί Έλληνες παίκτες σε Γερμανία και Αγγλία, όπως οι Γιώργος Καραγκούνης, Κώστας Μήτρογλου, Κώστας Σταφυλίδης, Γιάννης Αμανατίδης, Σωτήρης Κυργιάκος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Βασίλης Πλιάτσικας και Άγγελος Χαριστέας, οι οποίοι θα γνώρισαν από πρώτο χέρι τον τρελό Γερμανό.

Διαβάστε ακόμη

Κώστας Μπράτσος: Ο "βασανιστής" που έχει ανάγκη ο Μήτρογλου

Αφιέρωμα: Ο Φέλιξ Μάγκατ στη ζώνη του λυκόφωτος

News 24/7

24MEDIA NETWORK