Η επιστολή ενός συντάκτη στον Σαμαρά: "Γιώργο, μην πας στην Αλ-Χιλάλ"

Ένας ποδοσφαιρικός hater του Γιώργου Σαμάρα στέλνει ανοιχτή επιστολή στον Έλληνα επιθετικό, ζητώντας του να μην (!) επιβεβαιώσει τις φήμες και πάει δανεικός στην ομάδα από τη Σαουδική Αραβία. Διαβάστε τους λόγους στο κείμενο που ακολουθεί.

Η επιστολή ενός συντάκτη στον Σαμαρά: "Γιώργο, μην πας στην Αλ-Χιλάλ"
INTIME SPORTS

Αγαπητέ Γιώργο,

θέλω να ξεκινήσω αυτή την επιστολή με ένα μεγάλο ευχαριστώ για αυτή την ασίστ:

για την ελπίδα που μου δωσε αυτό το γκολ:

και επειδή μου χάρισες μία από τις 4-5 πιο σημαντικές αθλητικές στιγμές στη ζωή μου:

Για το παραπάνω πέναλτι μετά από αυτό το κείμενο του Ηλία Αναστασιάδη, δεν μπορώ να προσθέσω κάτι.

Αφού πέρασαν μερικά λεπτά που για άλλη μια φορά βλέποντας τα παραπάνω videos το δάκρυ στέγνωσε στο μάγουλό μου, οι παλμοί της καρδιάς μου επανήλθαν στα φυσιολογικά τους και οι τρίχες μου στη θέση τους, έκανα την εξής σκέψη: "Γιώργο Σαμαρά είσαι γεννημένος για να παίζεις στην Αλ-Χιλάλ".

Πριν λίγες μέρες έμαθα πως η Γουέστ Μπρόμιτς βρίσκεται κοντά στην οριστικοποίηση του δανεισμού σου στην ομάδα της Σαουδικής Αραβίας για έξι μήνες και δεν μπορώ να σου κρύψω το γεγονός πως αρχικά ενθουσιάστηκα.

Ένιωσα πως επιβεβαιώθηκα που για τόσα χρόνια συμφωνούσα με φιλάθλους που έλεγαν ότι είσαι καλύτερος σε διαφημίσεις για σαμπουάν παρά μέσα στο γήπεδο, αν και με έχεις κάνει αρκετές φορές, όπως στα παραπάνω videos, να καταπιώ την πιτυρίδα μου.

Ένιωσα δικαιωμένος που ήμουν εκεί σε κάθε στιγμή της καριέρας σου για να εκφράζω την δυσπιστία μου για τις ποδοσφαιρικές σου ικανότητες. Περίμενα, μάλιστα, πως και πως το πού θα πας μετά από την Σέλτικ για να δικαιωθώ.

Όταν το καλοκαίρι μετά το Μουντιάλ, έλεγαν πως θα πας στη Μάλαγα και σε άλλες δυνατές ευρωπαϊκές ομάδες, δεν σου κρύβω πως μειδιούσα. Δεν πίστευα με τίποτα ότι θα μπορούσες να πάρεις μεταγραφή σε καλύτερη ομάδα από την Σέλτικ και όταν ανακοινώθηκε η απόκτησή σου από την Γουέστ Μπρόμιτς έτρεξα στους φίλους μου και αναφώνησα "σας τα λεγα εγώ".

Αν και αρχικά για μένα η σκέψη του να πας στην Αλ-Χιλάλ φάνταζε ως η ποδοσφαιρική σου νέμεσις, κάθισα και το ξανασκέφτηκα. Κάτι δεν πάει καλά σε αυτή την απόφαση σου Γιώργο. Τίποτα στην μέχρι τώρα καριέρα σου δεν δείχνει ότι θα έκανες μια τέτοια επιλογή.

Όταν τόσα χρόνια μας "έριχνες στάχτη στα μάτια" για την ευρωπαϊκή σου καριέρα με ένα σωρό μαεστρικές επιλογές που θα ζήλευε ακόμα και ο μάνατζερ του Τζάστιν Μπίμπερ, πιστεύω πως ο μοναδικός τρόπος για να σε πείσουν οι άνθρωποι της Γουέστ Μπρομ να πας στη Σαουδική Αραβία είναι να βάλουν στους κροτάφους σου δύο καπνισμένες κάννες.

Η επιστολή ενός συντάκτη στον Σαμαρά: "Γιώργο, μην πας στην Αλ-Χιλάλ"

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Στο δημοτικό όταν χωριζόμασταν σε ομάδες για να παίξουμε διπλό, συνήθως κάποιος ξέμενε, αφού δεν τον διάλεγε κανείς και τον έπαιρνε η λιγότερο καλή ομάδα, ώστε με την αριθμητική υπεροχή να καλύψει τα ποδοσφαιρικά της μειονεκτήματα. Πάντα Γιώργο θεωρούσα πως εσύ ήσουν αυτός. Αυτός που ξέμενε.

Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, όμως, με την πάροδο του χρόνου άλλαζε και δεν ενδιαφερόταν πια για παιδιά που ήξεραν μπάλα, αφού ήταν εύκολο να τους μάθει, αλλά για παιδιά που είχαν τα κατάλληλα σώματα να παίξουν μπάλα. Εσύ ήσουν ψηλός και γεροδεμένος, οπότε η συγκυρία σε ευνόησε και χάρη στην πολλή δουλειά που έκανες, διακρίθηκες στις ακαδημίες του ΟΦΗ.

Η επιστολή ενός συντάκτη στον Σαμαρά: "Γιώργο, μην πας στην Αλ-Χιλάλ"

Στη συνέχεια έπραξες πολύ σωστά και ακολούθησες τον πατέρα σου από τις ακαδημίες του ΟΦΗ στις ακαδημίες της Χέρενφεν. Αυτομάτως, οι ποδοσφαιρικές σου μετοχές εκτοξεύτηκαν. Αυτή η κίνηση σου, μου θυμίζει κάτι που είχε πει ο φυσικός που μου έκανε ιδιαίτερα στο λύκειο: "Αν σπουδάζεις στο "φυσικό", με τόσους (πολλούς) άντρες εκεί μέσα, για να σε παρατηρήσει μια γκόμενα, θα πρέπει να είσαι ο Ρουβάς. Αν όμως πας στη φιλοσοφική, με τόσους (λίγους) άντρες εκεί μέσα, ακόμα και αν μοιάζεις με τον Τσάκωνα, όλες σε βλέπουν για Ρουβά".

Η επιστολή ενός συντάκτη στον Σαμαρά: "Γιώργο, μην πας στην Αλ-Χιλάλ"

Αυτό δεν είναι μομφή για την εμφάνιση σου Γιώργο, μιας και οι κατακτήσεις σου στο ελληνικό jet set μιλάνε από μόνες τους.

Η επιστολή ενός συντάκτη στον Σαμαρά: "Γιώργο, μην πας στην Αλ-Χιλάλ"

Αλλά μια απλή εξήγηση του ότι έγινες απευθείας "hot prospect" και μόνο που πήρες μεταγραφή σε μια ομάδα του εξωτερικού, σε μια εποχή που ήταν λίγοι οι Έλληνες παίκτες που έπαιζαν στο εξωτερικό.

Σε 4 χρόνια στην πρώτη ομάδα της Χέρενφεν και 88 παιχνίδια, έβαλες 25 γκολ. Δεν τα λες και άσχημα, αλλά ούτε και κάτι σπουδαίο. Μιλάμε για την Ολλανδία, μια χώρα που στο στοίχημα το "under" έχει φραγεί, ενώ είναι η μοναδική χώρα στην οποία αγωνίστηκε Έλληνας παίκτης και πήρε "Χρυσό Παπούτσι" (ο Μαχλάς στην Φίτεσε το 1997).

Η επιστολή ενός συντάκτη στον Σαμαρά: "Γιώργο, μην πας στην Αλ-Χιλάλ"

Από εκεί πήρες μεταγραφή για την Μάντσεστερ Σίτι έναντι 8,5 εκατομμυρίων ευρώ! Ποσό που δεν δίνεται ούτε στο Football Manager, αλλά εκείνη την εποχή ήταν παχιές οι αγελάδες στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, ενώ οι ιθύνοντες της Χέρενφεν φημίζονται ότι πουλάνε πιο ακριβά και από μαυραγορίτη.

Και μην ξεχνάμε ότι εκείνη την περίοδο στη Σίτι ήταν προπονητής ο παπατζής, Σβεν Γκόραν Έρικσον, ο οποίος είχε μεγαλύτερη μαεστρία στο να παίρνει παχυλές αποζημιώσεις ακόμα και από τον Κλαούντιο Ρανιέρι. Επίσης, η Σίτι εκείνη την περίοδο είχε φέρει ως δανεικό και τον...Νέρι Καστίγιο.

Η επιστολή ενός συντάκτη στον Σαμαρά: "Γιώργο, μην πας στην Αλ-Χιλάλ"

Στο πρώτο πέρασμά σου από την Αγγλία σε 2 σεζόν και 55 συνολικά εμφανίσεις έβαλες 8 γκολ και έκανες την σοφότατη κίνηση να πας ως δανεικός στην Σέλτικ. Σε μια χώρα που μπορεί να βγει πρώτος σκόρερ και ο τερματοφύλακας της Σέλτικ ή της Ρέιντζερς, έβαλες 57 γκολ σε 171 ματς. Και δεν ξέρω αν έβαλες το χεράκι σου, αλλά οι Ρέιντζερς, ο μοναδικός σου ουσιαστικός αντίπαλος, έπεσε εκείνη την περίοδο κάμποσες κατηγορίες, λόγω χρεών.

Αφού ολοκλήρωσες ένα πολύ καλό Μουντιάλ το 2014 με την Εθνική, ήταν αναμενόμενο, όπως έχεις δείξει πανέξυπνα στο παρελθόν, ότι θα έκανε την πιο safe επιλογή. Όντως. Πήρες μεταγραφή για την Μπρόμιτς. Δεν ξαναπήγες σε μια ομάδα τύπου Σίτι με απαιτήσεις, αλλά στην Μπρόμιτς, που από την αρχή φαινόταν πως θα πάλευε για τη σωτηρία και όσα γκολ και να έβαζες, θα ξεχώριζες. Επιλογή με ρίσκο στο -1, όπως μας έχεις συνηθίσει από εποχή Χέρενφεν με εξαίρεση την μεταγραφή σου στη Σίτι.

Η επιστολή ενός συντάκτη στον Σαμαρά: "Γιώργο, μην πας στην Αλ-Χιλάλ"

Έλα, όμως, που η υπόθεση, για λόγους που δεν ξέρω, στράβωσε. Στον πρώτο γύρο της Premiership έκανες μόλις 5 εμφανίσεις με την νέα σου ομάδα, χωρίς να πετύχεις κάποιο γκολ και τότε άρχισαν τα σενάρια για μεταγραφή. Πριν προλάβουν να πέσουν πολλά ονόματα ομάδων στο τραπέζι, έσκασε η είδηση πως βρίσκεσαι πολύ κοντά στο να δοθείς δανεικός στην Αλ-Χιλάλ της Σαουδικής Αραβίας.

Ωπα! Εδώ κάτι πάει στραβά. Ένας άνθρωπος που έχει κάνει πιο safe και έξυπνες επιλογές στην καριέρα του από ότι οι Υπουργοί Εξωτερικών της Αγγλίας τα τελευταία 300 χρόνια, πώς μπορεί να πηγαίνει στην Σαουδική Αραβία και μάλιστα ΔΑΝΕΙΚΟΣ;

Να ταν για τα πετροδόλαρα, θα το καταλάβαινα. Αλλά δανεικός; Γιατί; Για να αποκτήσεις εμπειρίες στα αραβικά γήπεδα; Γιώργο σέβομαι το γεγονός πως δεν θες με τίποτα να επιστρέψεις στην Ελλάδα, αλλά κάτι δεν μου κολλάει. Και παρόλα αυτά που σου χω σούρει παραπάνω, δεν το αξίζεις ούτε εσύ, ούτε η Εθνική, η οποία σε αυτή τη φάση ίσως σε έχει πιο ανάγκη από ποτέ, να κάνεις μια τέτοια στραβοτιμονιά στην καριέρα σου.

Η επιστολή ενός συντάκτη στον Σαμαρά: "Γιώργο, μην πας στην Αλ-Χιλάλ"

Γιώργο ελπίζω πως στην απόφαση σου αυτή παίζει καθοριστικό ρόλο ο Βίνι Τζόουνς, τον οποίο έχουν βάλει οι άνθρωποι της Μπρόμιτς να σε απειλήσει, αν δεν υπογράψεις να πας δανεικός στη Σαουδική Αραβία. Αν παρόλα αυτά η επιλογή είναι στο χέρι σου, Γιώργο σε παρακαλώ μην πας στην Αλ-Χιλάλ.

Με τιμή,

Γιώργος Μυλωνάς

ΥΓ:Αν και εδώ που τα λέμε, λίγο το χρώμα και λίγο τα γένια, φέρνεις αρκετά σε Άραβα.

Διαβάστε ακόμη:

Όταν οι παίκτες κάνουν του κεφαλιού τους: Από τον Μήτρογλου στον Μιραλάς

Το καλύτερο για τον Σαμαρά είναι να επιστρέψει στην Ελλάδα

Για περισσότερο "αγάπη" για τον Γιώργο Σαμαρά

News 24/7

24MEDIA NETWORK