Κλοπ: "Εγώ είμαι ο Normal One"

Ο Γίργκεν Κλοπ παρουσιάστηκε κι επίσημα από τη Λίβερπουλ το μεσημέρι της Παρασκευής (9/10) κι άρχισε να μοιράζει ατάκες. Διαβάστε τα όσα δήλωσε.

Κλοπ: "Εγώ είμαι ο Normal One"

Και με τη βούλα προπονητής της Λίβερπουλ είναι πλέον ο Γίργκεν Κλοπ. Ο 48χρονος Γερμανός αφού έβαλε την υπογραφή του στο νέο του συμβόλαιο το απόγευμα της Πέμπτης (8/10), μια ημέρα αργότερα παρουσιάστηκε κι επίσημα από το σύλλογο.

Όπως ήταν φυσικό έκλεψε από νωρίς τις εντυπώσεις με τις ατάκες του. Διαβάστε τα όσα δήλωσε:

Για την ομάδα: "Για έμενα η Λιβερπουλ αποτελεί ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα μου. Με κέρδισε το πάθος της πόλης για την ομάδα και το ποδόσφαιρο. Οι φίλοι της Λίβερπουλ και εδώ και σε όλο το κόσμο, ζουν για την ομάδα και το ποδόσφαιρο. Δεν είναι μια κανονική ομάδα, είναι κάτι διαφορετικό. Είναι το τέλειο βήμα για μένα. Λατρεύω την ιστορία της Λίβερπουλ. Το Άνφιλντ είναι από τα ωραιότερα μέρη στον ποδοσφαιρικό κόσμο".

Ο Μουρίνιο αποκαλεί τον εαυτό του "Special One" (μοναδικός), ο ίδιος πώς θα περιέγραφε τον εαυτό του: "Εγώ είμαι ο Normal One" (ο κανονικός).

Για την Premier League: "Είναι από τα δυσκολότερα πρωταθλήματα του κόσμου. Το πιο σημαντικό είναι η βελτίωση. Είναι μια καλή στιγμή για ένα νέο ξεκίνημα. Τώρα δεν μας νοιάζει ποιος θα την κατακτήσει. Πρέπει να αρχίσουν οι παίκτες να πιστεύουν πως θα καταφέρουμε να είμαστε αντάξιοι των προσδοκιών του κόσμου και του Τύπου. Πρέπει να αλλάξουμε την απόδοσή μας γιατί προς το παρόν κανείς δεν είναι ευχαριστημένος. Θέλετε να δείτε μαχητικό πνεύμα, τρεξίματα, σουτ και το αποτέλεσμα έρχεται μετά από όλα αυτά".

Για τις μεταγραφές και το αν θα έχει τον έλεγχο: "Είναι μια τρελή κουβέντα. Ήταν θέμα 10 δευτερολέπτων. Δεν είμαι ηλίθιος. Αρκεί το ότι έχω τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Στο ενδιάμεσο μπορούμε να συζητάμε. Δεν είμαι ούτε ιδιοφυΐα. Χρειάζομαι κι άλλα άτομα να με συμβουλεύουν".

Για το αν είχε σκεφτεί πως θα αναλάβει τη Λίβερπουλ: "Δεν είμαι ονειροπόλος, αλλά ρομαντικός. Μου αρέσουν οι ιστορίες του Άνφιλντ. Όταν ήρθα για πρώτη φορά εδώ σκέφτηκα πώς θα ήταν να είμαι προπονητής της Λίβερπουλ. Είμαι τυχερός και ανυπομονώ για το πρώτο παιχνίδι".

Για το στιλ παιχνιδιού του: "Δεν θέλω να πω πολλά γι' αυτό προς το παρόν. Θέλω να μιλήσω με τα παιδιά. Θα έχει σίγουρα πάθος και ταχύτητα. Είναι transition game. Θέλω να δω όλα τα πράγματα που κάνουν το ποδόσφαιρο ενδιαφέρον".

Κλοπ: "Εγώ είμαι ο Normal One"

Για τις διακοπές του: "Πολύ νορμάλ. Είμαι 48 και τα περισσότερα χρόνια της ζωής μου δεν είχα πολλά χρήματα, πλέον δεν έχω πολύ χρόνο. Ήμουν χαλαρός. Έπαιζα τένις και ήμουν με την οικογένειά μου".

Για το πώς νιώθει: "Είναι σουρεαλιστικό. Ξύπνησα σήμερα το πρωί και ήμουν προπονητής στη Λίβερπουλ. Είμαι έτοιμος για όλο αυτό που θα ζήσω. Δεν έχει σημασία τι λέει ο κόσμος όταν πηγαίνεις κάπου, αλλά όταν φεύγεις. Αν κάτσουμε εδώ τέσσερα χρόνια πιστεύω ότι θα κατακτήσουμε τον τίτλο. Είμαι σίγουρος. Αν όχι τότε θα πάμε στην Ελβετία".

Για το αν υπάρχουν ομοιότητες μεταξύ Λίβερπουλ και Ντόρτμουντ: "Δεν μπορείς να συγκρίνεις δύο ομάδες. Μόνο η κατάσταση είναι ίδια με το όταν πήγα στη Ντόρτμουντ. Κανείς δεν ήταν ευχαριστημένος με την εικόνα της ομάδας. Οι παίκτες καλύτεροι σε κάποιες περιπτώσεις και πιο νέοι. Πιστεύω στις δυνατότητές τους. Όλοι είναι πολύ καλοί. Όσο καλός και να είσαι όμως δεν μπορείς να ελέγξεις τον αντίπαλο. Πρέπει να τον φέρεις στα μέτρα σου. Αν το πετύχεις μπορείς να σκοτώσεις τον οποιονδήποτε".

Για το πως θέλει να τον θυμούνται οι φίλοι της Λίβερπουλ: "Δεν θέλω να συγκρίνω τον εαυτό μου με άλλες ιδιοφυΐες που πέρασαν από την ομάδα. Κανείς τους δεν είπε θέλω να γίνω θρύλος. Τα κατάφεραν μέσα από τη δουλειά".

Στη συνέχεια φυσικά ξεναγήθηκε σε όλους τους χώρους του γηπέδου, βγάζοντας τις απαραίτητες φωτογραφίες:

Διαβάστε ακόμη:

Γίργκεν Κλοπ: Ένας Γερμανός επαναστάτης στην Premier League

Ευχήθηκε στον Κλοπ με στίχους των Beatles η Ντόρτμουντ!

News 24/7

24MEDIA NETWORK