Κορυφαίος στην Premier League ο Μαχρέζ

Ο Ριάντ Μαχρέζ ψηφίστηκε κορυφαίος παίκτης της Premier League για τη σεζόν 2015/16. Ο Αλγερινός διεθνής έγινε έτσι ο πρώτος Αφρικανός που κατακτά το βραβείο "PFA Player of the Year", ενώ είναι παράλληλα και ο πρώτος παίκτης της Λέστερ που το κατακτά.

Κορυφαίος στην Premier League ο Μαχρέζ

Αναγνώριση από συμπαίκτες και αντιπάλους για τον Ριάντ Μαχρέζ. ο οποίος ψηφίστηκε κορυφαίος παίκτης της χρονιάς στην Premier League, για τις επιδόσεις του στη σεζόν που ολοκληρώνεται σε λίγες εβδομάδες. Ο Αλγερινός διεθνής που φέτος έχει πετύχει 17 γκολ με τη φανέλα της Λέστερ, έχοντας μοιράσει και 11 ασίστ σε 34 ματς πρωταθλήματος, έγινε ο πρώτος Αφρικανός παίκτης που κατακτά τον τίτλο, ενώ είναι παράλληλα και ο πρώτος παίκτης της Λέστερ που τα καταφέρνει.

Η απονομή του βραβείου στον Μαχρέζ έγινε στο ξενοδοχείο "Grosvenor" του Λονδίνου, λίγες ώρες μετά τ ο νικηφόρο 4-0 της Λέστερ επί της Σουόνσι.

Ο 25χρονος άσος νίκησε στη σχετική ψηφοφορία τον Χάρι Κέιν της Τότεναμ, τον Μεσούτ Οζίλ της Άρσεναλ, τον Ντιμιτρί Παγιέ της Γουέστ Χαμ, τους συμπαίκτες του, Τζέιμι Βάρντι και Ενγκολό Καντέ.

Ο Μαχρέζ αφιέρωσε στους συμπαίκτες του, αλλά και όλους τους ανθρώπους της Λέστερ το βραβείο, τονίζοντας: "Τα πάντα πιστώνονται στους συμπαίκτες μου και τον προπονητή μου και όλο το επιτελείο. Χωρίς αυτούς δεν θα κατακτούσα αυτό το βραβείο. Είναι ομαδικό το πνεύμα και θέλω να το αφιερώσω σε αυτούς".

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΝΕΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ Ο ΝΤΕΛΕ ΑΛΙ

Κορυφαίος στην Premier League ο Μαχρέζ

Το βραβείο του καλύτερου ξένου παίκτη κατέληξε στον 20χρονο Ντέλε Άλι της Τότεναμ, ο οποίος φέτος έχει πετύχει 10 γκολ σε 32 ματς πρωταθλήματος. Οι εμφανίσεις του Ντέλε Άλι τον έφεραν στην Εθνική Αγγλίας, με την οποία έχει καταφέρει να πραγματοποιήσει έξι εμφανίσεις, πετυχαίνοντας ένα γκολ. Υπενθυμίζεται ότι ο νεαρός άσος αποκτήθηκε από τους Λονδρέζους το Φεβρουάριο του 2015 έναντι 5 εκ. λιρών από τη Μίλτον Κέινς Ντονς.

ΓΝΩΣΤΗ Η 11ΑΔΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Κορυφαίος στην Premier League ο Μαχρέζ

Από εκεί και πέρα γνωστή έγινε και τυπικά η 11άδα της χρονιάς. Λέμε τυπικά, καθώς είχε διαρρεύσει από την προηγούμενη εβδομάδα. Σε αυτή βρίσκονται 4 ποδοσφαιριστές της πρωτοπόρου Λέστερ, καθώς και ακόμη 4 της Τότεναμ. Η κορυφαία 11άδα αποτελείται από τους: Νταβίντ Ντε Χέα, Έκτορ Μπεγερίν, Τόμπι Αλντερβάιρελντ, Γουές Μόργκαν, Ντάνι Ρόουζ, Ενγκολό Καντέ, Ντέλε Άλι, Ριιάντ Μαχρέζ, Ντιμιτρί Παγέ, Τζέιμι Βάρντι και Χάρι Κέιν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

H "μάχη" της Premier League: Το πρόγραμμα και τα σενάρια

News 24/7

24MEDIA NETWORK