Ρανιέρι: "Ποια Μπαρτσελόνα; Εδώ δεν ξέρω εάν νικάμε την Κρίσταλ Πάλας"

Ο προπονητής της χρονιάς στην Αγγλία, Κλάουντιο Ρανιέρι, έβαλε στόχο το... Europa League και όχι τον τίτλο για τη Λέστερ, ενώ απάντησε για το εάν θα μπορούσε να κοντράρει την Μπαρτσελόνα.

Ρανιέρι: "Ποια Μπαρτσελόνα; Εδώ δεν ξέρω εάν νικάμε την Κρίσταλ Πάλας"
Ρανιέρι Λέστερ

Ο Κλάουντιο Ρανιέρι κρατάει χαμηλά τον πήχη παρότι η Λέστερ του απέχει πέντε βαθμούς από τον πλησιέστερο ανταγωνιστή τίτλου της Premier League, τονίζοντας ότι αυτήν τη στιγμή στοχεύει στο "εισιτήριο" για το Europa League.

Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του στις "αλεπούδες", ωστόσο πρόσθεσε ότι εάν ικανοποιηθεί, αυτή θα είναι και τελευταία δουλειά του στον χώρο.

Εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι στο τέλος της σεζόν η ομάδα του δεν θα... διαλυθεί, χάνοντας όλα τα αστέρια της και απάντησε με αφοπλιστικό τρόπο για το εάν θα μπορεί να ανταγωνιστεί στο άμεσο μέλλον την Μπαρτσελόνα.

Οι δηλώσεις Ρανιέρι στη " Marca"

Για το αν θα φύγει από τη Λέστερ

"Είμαι καλά στη Λέστερ και δεν νομίζω να φύγω. Πιστεύω ότι αυτός θα είναι ο τελευταίος σύλλογός μου. Ελπίζω να μου δώσουν ένα μεγάλο συμβόλαιο, έξι επτά ετών, και μετά να αποσυρθώ εδώ. Πάντοτε είχα πολλές ευκαιρίες. Είμαι τυχερός άνθρωπος, αφού δουλεύω πάνω σε αυτό που αγαπάω περισσότερο για σχεδόν 30 χρόνια. Έχω απολαύσει το μεγαλύτερο πάθος μου.

Για το εάν πιστεύει ότι θα κρατήσει τα "αστέρια"

"Νομίζω. Ο Μαχρέζ και ο Καντέ είναι μόνο η αρχή. Δεν είναι πάνω από 25 ετών, έχουν ποιότητα και πρέπει να προχωρήσουν σιγά. Και ο Βάρντι, ήδη ξέρουμε (σ.σ. ότι θα μείνει). Θα δούμε. Εδώ στο Λέστερ είναι βασιλιάδες. Όλα πηγαίνουν καλά και όλοι είναι χαρούμενοι, αλλά όταν πας σε έναν μεγάλο σύλλογο, η πίεση είναι τεράστια και πρέπει να δίνεις τα πάντα".

Για το μυστικό της επιτυχίας

"Δεν υπάρχει. Η επιτυχία μας βασίζεται σε συνδυασμό περιστάσεων. Οι μεγάλοι της Premier League δεν έχουν τη σεζόν που θα έπρεπε και εμείς έχουμε έναν χρόνο που κανείς δεν περίμενε. Όταν ήρθα στη Λέστερ το περασμένο καλοκαίρι, ο πρόεδρος μου είπε ότι δουλειά μου ήταν να κρατηθούμε για τις δύο πρώτες σεζόν του συμβολαίου μου στην κατηγορία. Ο πρόεδρος είναι φιλόδοξος, αλλά προσγειωμένος τύπος. Γνωρίζει ότι μπορείς να φτάσεις ψηλά εάν βάλεις τα θεμέλια πρώτα".

"Μετά από αυτά τα δύο χρόνια, η ιδέα είναι να σκεφτούμε την Ευρώπη. Αλλά όλα άλλαξαν φέτος. Έχω μικρά, υπέροχα αποδυτήρια και η ομάδα λειτουργεί, αλλά γνωρίζουμε ότι δεν έχουμε κάνει τίποτα. Όλοι περιμένουν να κερδίσουμε την Premier League. Όλοι μας υποστηρίζουν για την κατάκτηση. Είναι απίστευτο ότι στην εποχή των χρημάτων, μία μικρή ομάδα αποδίδει πάνω από τις δυνατότητές της. Εάν είμαστε η Τσέλσι, η Άρσεναλ, η Σίτι ή η Γιουνάιτεντ, θα σκεφτόμαστε για τον τίτλο. Δεν είμαστε, όμως".

Για το εάν αντέξει την πίεση για τον τίτλο

"Η Λέστερ είναι μικρός σύλλογος και πρέπει να πηγαίνεις αργά. Έχουμε πετύχει τον πιο σημαντικό στόχο, να αγωνιστούμε στην κατηγορία και του χρόνου. Τώρα ας παλέψουμε για το Europa League. Και εάν παραμείνουμε στην κορυφή, θα προσπαθήσουμε να μπούμε στο Champions League και μετά να γίνουμε πρωταθλητές, αλλά θα πρέπει να πάμε αργά".

Για το πώς μετέτρεψε μία ομάδα από ουραγό σε φαβορί τίτλου μέσα σε έναν χρόνο

"Αλλάξαμε το σύστημα. Είχα δει πολλά παιχνίδια πριν έρθω, γνώριζα πώς έπαιζαν και έκανα μερικές αλλαγές. Αισθάνθηκα ότι συγκεκριμένοι παίκτες μπορούσαν να παίξουν καλύτερα σε διαφορετικές θέσεις και αυτό αποδίδει".

Για το αν η Λέστερ μπορεί στο μέλλον να ανταγωνιστεί τη Ρεάλ Μαδρίτης ή την Μπαρτσελόνα

"Δεν ξέρω εάν μπορούμε να νικήσουμε την Κρίσταλ Πάλας στο επόμενο παιχνίδι μας! Για ένα πράγμα είμαι βέβαιος, ότι δεν θα αλλάξει το στιλ μας. Θέλουμε παίκτες με καρδιά και πνεύμα νικητή".

News 24/7

24MEDIA NETWORK