3η αγ.: Εννέα γκολ και τελική νικήτρια η Τσέλσι, θύματα έκπληξης οι ομάδες του Μάντσεστερ (VIDEOS)

Ένα ματς που οι λάτρεις του επιθετικού ποδοσφαίρου θα βλέπουν και θα ξαναβλέπουν σε video πραγματοποιήθηκε στο "Γκούντισον Παρκ", όπου η Τσέλσι επικράτησε 6-3 της Έβερτον. Νωρίτερα, η Στόουκ πανηγύρισε την πρώτη της εκτός έδρας νίκη επί της Μάντσεστερ Σίτι σε επίπεδο πρωταθλήματος (1-0) και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς γκολ με την Μπέρνλι στο ντεμπούτο του Άνχελ ντι Μαρία.

3η αγ.: Εννέα γκολ και τελική νικήτρια η Τσέλσι, θύματα έκπληξης οι ομάδες του Μάντσεστερ (VIDEOS)

Εννέα γκολ, 29 τελικές προσπάθειες, ο Σάμουελ Ετό σκόραρε στο ντεμπούτο του και, μάλιστα, κατά της πρώην ομάδας του, ο Ντιέγκο Κόστα έβαλε δύο γκολ... Αυτά και άλλα πολλά συνέβησαν στο τρομερό ματς του "Γκούντισον Παρκ", όπου η Τσέλσι επικράτησε 6-3 της Έβερτον.

Τα "ζαχαρωτά" προέρχονταν από τέσσερις νίκες στα πέντε τελευταία εντός έδρας ματς πρωταθλήματος με τους "μπλε", εντούτοις το ξεκίνημα ήταν εφιαλτικό για εκείνα, αφού ο Ντιέγκο Κόστα χρειάστηκε μόλις 35 δευτερόλεπτα για να ανοίξει το σκορ κι ο Μπράνοσλαβ Ιβάνοβις διπλασίασε τα γκολ στο 3ο λεπτό.

Στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου ο Κέβιν Μιραλάς μείωσε και ακολούθησε... πόλεμος. Η Τσέλσι πήρε εκ νέου προβάδισμα δύο γκολ με το αυτογκόλ του Σίμους Κόουλμαν στο 67', ο Στίβεν Νέισμιθ απάντησε άμεσα, ο Νεμάνια Μάτιτς βρήκε δίχτυα στην πρώτη εφετινή τελική του προσπάθεια, ο νεοεισελθών Σάμουελ Ετό "πλήγωσε" τον Ζοζέ Μουρίνιο στο 76' και ο Ραμίρες έγραψε το 3-5 στο 78'.

Το ματς όδευε προς το φινάλε και όλα έδειχναν ότι τα πολλά γκολ του θα σημειωθούν από ισάριθμους σκόρερ, εντούτοις ο Ντιέγκο Κόστα χάλασε το... γλυκό, αφού έβαλε το κερασάκι στην τούρτα λίγες στιγμές πριν από το τελευταίο σφύριγμα.

Έβερτον (4-2-3-1): Χάουαρντ, Κόουλμαν, Τζαγκιέλκα, Ντεστέν, Μπέινς, Μακάρθι, Μπάρι, Μιραλάς, Νέισμιθ, Μακγκίντι (70' Ετό), Λουκάκου (89' Μπέσιτς).

Τσέλσι (4-2-3-1): Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Ραμίρες, Μάτιτς, Γουίλιαν (75' Όμπι Μίκελ), Φάμπρεγκας (89' Ντρογκμπά), Αζάρ (83' Λουίς), Κόστα.

3η αγ.: Εννέα γκολ και τελική νικήτρια η Τσέλσι, θύματα έκπληξης οι ομάδες του Μάντσεστερ (VIDEOS)

Ήττα-σοκ με 1-0 από την Στόουκ γνώρισε η Μάντσεστερ Σίτι στο "Έτιχαντ" και, βέβαια, ο μη καταλογισμός πέναλτι στον Γιάγια Τουρέ (στην εκπνοή) δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι από τη στιγμή που στο 19ο λεπτό δεν δόθηκε πέναλτι στον Μαμέ Μπιράμ Ντιούφ.

Οι πρωταθλητές Αγγλίας, που άρχισαν με βασικό τον Σέρχιο Αγκουέρο για πρώτη φορά εφέτος, είχαν συντριπτική κατοχή στο μεγαλύτερο διάστημα, άγγιξαν το γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με τον Γιάγια Τουρέ (δοκάρι σε εν κινήσει πλασέ), ενώ στάθηκαν άτυχοι, αφού τραυματίστηκε νωρίς-νωρίς ο Φερναντίνιο.

Η Στόουκ προηγήθηκε στο 58ο λεπτό μετά από τρομερή ατομική προσπάθεια του Ντιούφ, ο οποίος άρχισε την κούρσα του λίγο μπροστά από τη μεγάλη περιοχή της ομάδας του και την ολοκλήρωσε με εύστοχο πλασέ κάτω από τα πόδια του Τζο Χαρτ. Όπως ήταν φυσικό, η Σίτι "εγκαταστάθηκε" στα αντίπαλα καρέ για το γκολ της ισοφάρισης, αλλά πλήρωσε το γεγονός ότι μόλις δύο από τις 16 τελικές της είχαν κατεύθυνση προς την εστία.

Μάντσεστερ Σίτι (4-4-1-1): Χαρτ, Σανιά, Κομπανί, Ντεμιτσέλις, Κολάροβ, Νασρί (63' Νάβας), Φερνάντο (38' Φερναντίνιο), Τουρέ, Σίλβα, Γιόβετιτς (83' Τζέκο), Αγκουέρο.

Στόουκ (4-4-1-1): Μπέγκοβιτς, Μπάρντσλεϊ, Σόκρος, Γουίλσον, Πίτερς, Γουόλτερς (45' Οντεμβίγκι), Γουίλαν, Ενζονζί, Μόουζες (80' Μουνιέσα), Ντιούφ, Κράουτς.

3η αγ.: Εννέα γκολ και τελική νικήτρια η Τσέλσι, θύματα έκπληξης οι ομάδες του Μάντσεστερ (VIDEOS)

Το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο του Άνχελ ντι Μαρία (αγωνίστηκε για 69 λεπτά στην τετράδα της μεσαίας γραμμής πίσω από τον Χουάν Μάτα και ήταν μέτριος) δεν έφερε γούρι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία ήταν τραγική σε ακόμη ένα ματς και, μοιραία, έμεινε στο 0-0 με την Μπέρνλι.

Τρία μόλις λεπτά μετά τη σέντρα οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντέιβιντ Τζόουνς, ενώ οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο 15' με ένα χαμένο τετ-α-τετ του Ρόμπιν φαν Πέρσι.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ντι Μαρία προωθήθηκε για να ενισχυθεί η γραμμή κρούσης των "κόκκινων διαβόλων" και στο 59' δημιούργησε μία καλή ευκαιρία που απώλεσε ο Φαν Πέρσι, αλλά επί της ουσίας δεν άλλαξε κάτι. Ο Αργεντινός ταλαιπωρήθηκε από κράμπες και, μοιραία, αποχώρησε, ενώ στο τελευταίο 20λεπτο οι παίκτες του Λουίς φαν Χάαλ δεν απείλησαν.

Μπέρνλι (4-4-2): Χίτον, Τρίπιερ, Σάκελ, Νταφ, Μι, Αρφιλντ, Μάρνι, Τζόουνς, Τέιλορ (88' Ριντ), Γιούτκιεβιτς, Ινγκς (79' Μπαρνς).

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (3-5-2): Ντε Χέα, Μπλάκετ, Έβανς, Τζόουνς, Γιανγκ, Φλέτσερ, Ντι Μαρία (69' Άντερσον), Βαλένσια, Μάτα (87' Γιανουζάι), Φαν Πέρσι (73' Γουέλμπεκ), Ρούνεϊ.

Σε ρυθμούς twitter

3η αγ.: Εννέα γκολ και τελική νικήτρια η Τσέλσι, θύματα έκπληξης οι ομάδες του Μάντσεστερ (VIDEOS)

# H κούρσα του Ντιούφ στη φάση του γκολ της Στόουκ επί της Μάντσεστερ Σίτι. Να σημειωθεί ότι αυτό ήταν το πρώτο τέρμα του Σενεγαλέζου στο πρωτάθλημα μετά από 1.341 ημέρες

# Η Μάντσεστερ Σίτι δεν σκόραρε εντός για μόλις 2η φορά στις τελευταίες 71 αναμετρήσεις πρωταθλήματος

# Ο Σάμουελ Ετό σημείωσε το 10ο του γκολ στην Premier και 1ο εκτός "Στάμφορντ Μπριτζ"

# Ο Φερνάντο Τόρες χρειάστηκε 39 ματς στο πρωτάθλημα για να βάλει 4 γκολ. Ο Ντιέγκο Κόστα το κατάφερε σε 3 αγώνες...

# Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέχρι στιγμής έχει παίξει με τις ομάδες που πέρυσι τερμάτισαν στη 12η, τη 14η και την 22η θέση αντίστοιχα. Απολογισμός: 2 βαθμοί, 31 τελικές υπέρ, 25 κατά

# O Τσάρλι Όστιν έχει βάλει 15 γκολ στις τελευταίες 18 συμμετοχές του στο "Λόφτους Ρόουντ" και 9 στα 9 τελευταία ματς

# Ο Ρολάντο Άαρονς έγινε, αλφαβητικά, ο πρώτος σκόρερ της Premier League, ξεπερνώντας τον Γκάρι Άμπλετ

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής

Σάββατο 30 Αυγούστου

14:45 Μπέρνλι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-0

17:00 Μάντσεστερ Σίτι - Στόουκ 0-1

(58' Ντιούφ)

17:00 Νιούκαστλ - Κρίσταλ Πάλας 3-3

(37' Γιάνμαατ, 73' Άαρονς, 88' Γουίλιαμσον - 1' Γκέιλ, 48' Πάντσεον, 95' Ζαχά)

17:00 ΚΠΡ - Σάντερλαντ 1-0

(45+2' Όστιν)

17:00 Σουόνσι - Γουέστ Μπρομ 3-0

(2' Ντάιερ, 24' Ρούτλετζ, 71' Ντάιερ)

17:00 Γουέστ Χαμ - Σαουθάμπτον 1-3

(27' Νόουμπλ - 45', 68' Σναϊντερλέν, 83' Πελέ)

19:30 Έβερτον - Τσέλσι 3-6

(45' Μιραλάς, 69' Νέισμιθ, 76' Ετό - 1', 90' Κόστα, 3' Ιβάνοβιτς, 67' αυτ. Κόουλμαν, 74' Μάτιτς, 78' Ραμίρες)

Κυριακή 31 Αυγούστου

15:30 Άστον Βίλα - Χαλ

15:30 Τότεναμ - Λίβερπουλ

18:00 Λέστερ - Άρσεναλ

Οι συνθέσεις και τα videos των υπολοίπων αγώνων

Νιούκαστλ (4-2-3-1): Κρουλ, Γιάνμαατ (79' Ανίτα), Γουίλιαμσον, Κολοτσίνι, Αϊνταρά, Κόλμπακ, Ντε Γιονγκ (79' Γκουτιέρες), Σισοκό, Καμπελά, Γκουφράν (67' Άαρονς), Ριβιέρ.

Κρίσταλ Πάλας (4-4-1-1): Σπερόνι, Μαριάπα, Νταν, Ντελάνεϊ, Κέλι, Πάντσεον, Τζέντινακ, Γουάρντ, Μπολάσιε (83' Μάρεϊ), Σαμάκ (52' Κάμπελ), Γκέιλ (70' Ζαχά).

ΚΠΡ (4-4-1-1): Γκριν, Ίσλα, Κόλκερ, Φέρντιναντ, Χιλ, Φίλιπς, Μουτς, Μπάρτον, Χόιλετ (83' Τραορέ), Φερ (90' Τααράμπτ), Όστιν (69' Σαμόρα).

Σάντερλαντ (4-3-3): Μανόνε, Βεργκίνι (82' Άλτιντορ), Οσέι, Μπράουν, Φαν Άανχολτ, Λάρσον, Κάτερμολ, Ρόντγουελ (69' Τζιακερίνι), Τζόνσον, Φλέτσερ (69' Μπάρκλεϊ), Γουίκαμ.

Σουόνσι (4-2-3-1): Φαμπιάνσκι, Ράνχελ, Αμάτ, Γουίλιαμς, Τέιλορ, Κι, Σέλβεϊ (84' Κάρολο), Ντάιερ, Σίγκουρτσον, Ρούτλετζ (66' Μοντέρο), Μπονί (76' Γκομίς).

Γουέστ Μπρομ (4-4-1-1): Φόστερ, Γουίσντομ, Ντόουσον, Όλσον, Ντέιβιντσον (72' Γκαμπόα), Μπεραϊνό, Γκάρντνερ, Μουλούμπου, Μπρουντ (72' Μόρισον), Ντόρανς (45' Σεσενιόν), Ιντέγε.

Διαβάστε ακόμη:

Το πέναλτι που ζήτησε η Σίτι (VIDEO)

Το πέναλτι που ζήτησε η Γιουνάιτεντ (VIDEO)

Το έχει ξανακάνει τρεις φορές η Γιουνάιτεντ

News 24/7

24MEDIA NETWORK