Ανατριχίλα με το "You'll never walk alone"

Τα θύματα του Χίλσμπορο τιμούνται πλέουν σ'όλα τα γήπεδα της Ευρώπης. Κάποιοι όμως τραγούδησαν για τους 96 μόλις τέσσερις μέρες μετά την τραγωδία.

Ανατριχίλα με το "You'll never walk alone"

Το γύρο του διαδικτύου έκανε το βίντεο με τους οπαδούς της Μίλαν, που μετά το τέλος του αγώνα με την Κατάνια, έμειναν στις κερκίδες του Σαν Σίρο και τραγούδησαν το You'll never walk alone, ως φόρο τιμής στα 96 θύματα του Χίλσμπορο.

Η συγκεκριμένη κίνηση φέρνει στο μυαλό μια αντίστοιχη πριν από 25 χρόνια. Στις 19 Απριλίου του 1989, μόλις τέσσερις μέρες μετά την τραγωδία του Χίλσμπορο, η Μίλαν φιλοξενούσε τη Ρεάλ Μαδρίτης για τη ρεβάνς στον ημιτελικό του (τότε) Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Ο αγώνας ξεκίνησε με σιγή ενός λεπτού, που όμως έγινε με τον τότε καθιερωμένο τρόπο. Έγινε κανονικά η σέντρα και αμέσως ο διαιτητής σφύριξε για να σταματήσουν όλοι και να ανακοινωθεί απ'τα ηχεία του γηπέδου ο λόγος της διακοπής.

Αρκετοί χειροκρότησαν, οι παίκτες έμειναν ακίνητοι στις θέσεις τους και και προς έκπληξη όλων κάποια στιγμή ακούστηκε το You'll never walk alone απ'τις πάνω κερκίδες του Σαν Σίρο. Το τραγούδι μπορεί 25 χρόνια μετά να είναι αναγνωρίσιμο και αναμενόμενο, αλλά όπως βλέπετε και στο βίντεο, ο διαιτητής και ο Ντοναντόνι έστρεψαν το βλέμμα προς την κερκίδα για να καταλάβουν τι συμβαίνει.

Για την ιστορία, η εκπληκτική τότε Μίλαν είχε πάρει το 1-1 στο Μπερναμπέου και εκείνο το βράδυ σφράγισε την πρόκριση στον τελικό, συντρίβοντας με 5-0 τη Ρεάλ Μαδρίτης, που είχε φυσικά βασικό τον Μίτσελ.

Η συγκεκριμένη κίνηση των οπαδών της Μίλαν έμεινε για χρόνια σχεδόν άγνωστη, μέχρι που ήρθε το συγκεκριμένο βίντεο και το internet να το κάνουν γνωστό στους οπαδούς της Λίβερπουλ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK