Αρχηγικό... χώσιμο Τζέραρντ σε Κουτίνιο!

Πολλοί έχουν τοποθετηθεί για το θέμα που έχει προκύψει με τη μεταγραφή ή όχι του Φελίπε Κουτίνιο από την Λίβερπουλ στην Μπαρτσελόνα. Καιρός ήταν το ζήτημα να σχολιαστεί και σε... αρχηγική βάση από τον θρύλο της ομάδας, Στίβεν Τζέραρντ. Ποιες οι διαφορές που αναλύει ο παλαίμαχος χαφ στην περίπτωση του Βραζιλιάνου με αυτή του Σουάρες.

Αρχηγικό... χώσιμο Τζέραρντ σε Κουτίνιο!

Ο Στίβεν Τζέραρντ παραχώρησε συνέντευξη και δεν είναι ήταν καθόλου μαζεμένος σχετικά με αυτά που είπε για τον πρώην συμπαίκτη του Φελίπε Κουτίνιο και τον τρόπο με τον οποίο επέλεξε να πιέσει τη Λίβερπουλ για να προχωρήσει η μεταγραφή στην Μπαρτσελόνα.

" Το πρόβλημα εδώ είναι η Μπάρτσα που έχει πει στον Κουτίνιο ότι η μεταγραφή του θα γίνει ή τώρα ή ποτέ. Λογικό είναι να αντιδράσει άσχημα όταν του θέτουν τέτοιο δίλημμα" είπε αρχικά ο Τζέραρντ και συνέχισε: " Ένα παιδί που έρχεται από τη λατινική Αμερική έχει όνειρο να παίξει στην Μπαρτσελόνα. Συμπαθώ τον Κουτίνιο και ξέρω πως δεν είναι κακός άνθρωπος και ούτε θέλει να προκαλέσει... πόλεμο. Στο τέλος όμως της ημέρας, αυτό που μένει είναι ότι μόλις υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο και η Λίβερπουλ του έχει συμπεριφερθεί καταπληκτικά."

Καθόλου ήπιος δεν ήταν ο παλαίμαχος αρχηγός των "Κόκκινων" και θυμήθηκε τα άσχημα χρόνια του Βραζιλιάνου στην Ίντερ: "Δεν ήταν καλά εκεί που βρισκόταν στην Ίντερ δηλαδή. Του δώσαμε την ευκαιρία, τον φτιάξαμε και το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να δώσει στο κλαμπ άλλη μία σεζόν."

Ερωτηθείς για το 2013 και τη μεταγραφή του Σουάρες στην Άρσεναλ που δεν έγινε ποτέ τελικά, ο Τζέραρντ αποκάλυψε: "Ο Σουάρες έφυγε και κράτησε μία καταπληκτική σχέση με το κλαμπ και τον κόσμο. Το έκανε στο σωστό τάιμινγκ. Του είχε πει τότε ότι δεν θα έχει κανένα κέρδος αν πάει σε μία ομάδα χωρίς εγγυημένη επιτυχία (σ.σ. εννοώντας την Άρσεναλ) και του τόνισα ότι πρέπει να μείνει άλλη μία σεζόν στη Λίβερπουλ. Με άκουσε και την επόμενη χρονιά πήγε στην Μπάρτσα. Κανείς δεν έχει να του προσάψει τίποτα. "

Εάν μίλησε με τον Κουτίνιο, ο Τζέραρντ ξεκαθάρισε πως δεν είναι δική του δουλειά αφού υπάρχει ο Γιούργκεν και τα αφεντικά της ομάδας, κλείνοντας σημείωσε: " Η διαφορά Κουτίνιο - Σουάρες είναι πως ο Φελίπε τον Γενάρη υπέγραψε συμβόλαιο, έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της ομάδας και είχε πει πως είναι πολύ ευτυχισμένος."

Photo Credits: AP Photo/Clint Hughes

News 24/7

24MEDIA NETWORK