Μία από τις μεγαλύτερες κόντρες στο ποδόσφαιρο... έσβησε!

Η... τετράχρονη κόρη του Κένι Νταλγκλίς το 1988 ήταν πιο "έξυπνη" από τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον σύμφωνα με τον πάλαι ποτέ ηγέτη της Λίβερπουλ, κι όσο η Γιουνάιτεντ ανέβαινε τόσο η κόντρα των δύο Σκωτσέζων φούντωνε... Γιατί όμως το 2017 γίνεται σημαδιακό γι' αυτή την τεράστια ποδοσφαιρική αντιπαλότητα.

Μία από τις μεγαλύτερες κόντρες στο ποδόσφαιρο... έσβησε!

Η κόντρα του Φέργκιουσον με τον Νταλγκλίς κόντευε να ξεπεράσει την αιώνια αντιπαλότητα των ομάδων που εκπροσωπούσαν δηλαδή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Λίβερπουλ.

Οι δύο άνδρες δεν συμπαθούσαν καθόλου ο ένας τον άλλο σε σημείο που τα αγγλικά μίντια μετέφραζαν τη συνεχόμενη σύγκρουση σε μίσος.

Ένα από τα πιο ιστορικά γεγονότα στη "μάχη" του "Βασιλιά του Άνφιλντ" με την "Αλεπού" διαδραματίστηκε το 1988 μετά το 3-3 σ' ένα μεταξύ τους ντέρμπι.

Ο "Φέργκι" είχε βγει να παραπονεθεί για τη διαιτησία και λίγο αργότερα, ο Νταλγκλίς με την τετράχρονη τότε κόρη του, Λορέν καθώς έφευγε από το γήπεδο γύρισε και είπε στους δημοσιογράφους ότι από τα λόγια της τετράχρονης θυγατέρας του θα έβγαζαν καλύτερο νόημα σε σύγκριση μ' αυτά που έλεγε για τους ρέφερι ο λίντερ των "Κόκκινων Διαβόλων".

Η ΚΟΝΤΡΑ "ΕΣΒΗΣΕ"

Τα χρόνια όμως πέρασαν και καθώς το δίδυμο... γέρασε έβαλε μυαλό. Η κόντρα τους μετριάστηκε και όπως όλα δείχνουν λήγει έπειτα από την ιπποτική κίνηση του Κένι να καλέσει τον Φέργκιουσον στην εκδήλωση που θα γίνει στο "Άνφιλντ" προς τιμήν του.

Οι "Κόκκινοι" θα ονομάσουν μετονομάσουν μία θύρα σε: Κένι Νταλγκλίς και ο "Βασιλιάς" ανάμεσα στους καλεσμένους του συμπεριέλαβε και τον "άσπονδο" φίλο του πλέον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Από πλευράς Γιουνάιτεντ στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και ο Σερ Μπόμπι Τσάρλτον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα αυτά θα γίνουν μία ημέρα πριν το ντέρμπι Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (14/10, 14:30).

Photo Credits: AP Photo/Tim Hales

News 24/7

24MEDIA NETWORK