Ο βασικός του Κλοπ που διψά για... εκδίκηση από την Σίτι!

Όλοι στο στρατόπεδο της Λίβερπουλ θέλουν την πρόκριση επί της Σίτι για να γράψουν ιστορία όμως ένας "κόκκινος" άσος έχει και έξτρα κίνητρο απέναντι στους "πολίτες": την εκδίκηση!

Liverpool's Emre Can, Loris Karius, Joel Matip, Virgil van Dijk, from left to right, react during the English Premier League soccer match between Liverpool and Tottenham Hotspur at Anfield, Liverpool, England, Sunday, Feb. 4, 2018. (AP Photo/Rui Vieira)
Liverpool's Emre Can, Loris Karius, Joel Matip, Virgil van Dijk, from left to right, react during the English Premier League soccer match between Liverpool and Tottenham Hotspur at Anfield, Liverpool, England, Sunday, Feb. 4, 2018. (AP Photo/Rui Vieira) AP PHOTO/RUI VIEIRA

Στην Premier League τους χωρίζουν 17 βαθμοί διαφορά και η Μάντσεστερ Σίτι ήταν εκείνη που χαμογέλασε (παρά την εντός έδρας ήττα από την Γιουνάιτεντ το Σάββατο) αφού είναι θέμα χρόνου να πανηγυρίσει και μαθηματικά τον τίτλο όμως η Ευρώπη είναι μία εντελώς διαφορετική υπόθεση.

Αυτό φάνηκε σε μεγάλο βαθμό στον πρώτο προημιτελικό του "Άνφιλντ", με την Λίβερπουλ να θριαμβεύει με το "καθαρό" 3-0 και να δείχνει ικανή μετά την πρόκρισή της εις βάρος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Europa League το 2016 (στη φάση των "16") να πληγώσει και την έτερη εκπρόσωπο του Μάντσεστερ, την Σίτι του Γκουαρδιόλα.

Στην προσπάθειά της μάλιστα να φτάσει στους "4" του Champions League μετά από μία σχεδόν δεκαετία θα έχει για μπροστάρη και έναν παίκτη που πέρασε αλλά δεν... ακούμπησε στην Μάντσεστερ Σίτι και ο οποίος ετοιμάζεται για τον πρώτο του αγώνα στο "City of Manchester" επτά χρόνια μετά το αντίο του.

Liverpool goalkeeper Loris Karius celebrates after his team scored their first goal during the Champions League quarter final first leg soccer match between Liverpool and Manchester City at Anfield stadium in Liverpool, England, Wednesday, April 4, 2018. (AP Photo/Dave Thompson)
Liverpool goalkeeper Loris Karius celebrates after his team scored their first goal during the Champions League quarter final first leg soccer match between Liverpool and Manchester City at Anfield stadium in Liverpool, England, Wednesday, April 4, 2018. (AP Photo/Dave Thompson) AP PHOTO/DAVE THOMPSON

Ποιος είναι; Ο Λόρις Κάριους, ο οποιός την 1η Ιουλίου του 2009 είχε κάνει ένα μεγάλο άλμα στην καριέρα του αφού σε ηλικία 16 ετών άφησε τα τμήματα υποδομής της Στουτγκάρδης και μετακόμισε στους "πολίτες" έναντι ενός διόλου ευκαταφρόνητου ποσού.

Παρά το γεγονός πως εθεωρείτο μεγάλο ταλέντο για την ηλικία του, ο Γερμανός γκολκίπερ δεν κατάφερε ποτέ να αντέξει στον έντονο συναγωνισμό και να βρει θέση στην πρώτη ομάδα της Σίτι (έπαιξε μόνο για την Κ18 και Κ21 του συλλόγου) και έτσι μετα από δύο χρόνια δόθηκε δανεικός στην Μάιντς, που λίγο αργότερα τον πήρε με κανονική μεταγραφή.

Τότε,που ήταν ακόμα έφηβος, οι Τζο Χαρτ και Σέι Γκίβεν ήταν τα εμπόδια που δεν μπόρεσε ποτέ να ξεπεράσει για να πάρει έστω μία ευκαιρία να αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα όμως τώρα στην Λίβερπουλ έχει κερδίσει φανέλα βασικού εκτοπίζοντας τον Μινιολέ και με τον Γιούργκεν Κλοπ να τον περιβάλλει με εμπιστοσύνη δείχνει ικανός να κάνει καριέρα.

Στο δε ματς κόντρα στην πρώην ομάδα του, που δεν πίστεψε ποτέ σε αυτόν, έχει μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία να την αφήσει εκτός ημιτελικών Champions League και να πάρει μία άτυπη ρεβάνς, αυξάνοντας παράλληλα τις δικές του ελπίδες για συμμετοχή στον μεγάλο τελικό...

News 24/7

24MEDIA NETWORK