Σοβαρός κίνδυνος "καμπάνας" για το Financial Fair Play σε Λίβερπουλ

Αρκετά από τα έσοδα του φετινού Champions League κινδυνεύει να απολέσει η Λίβερπουλ αν αποδειχθεί πως δεν έχει τηρήσει τους κανόνες του Financial Fair Play (FFP). Την υπόθεση ερευνά η UEFA.

Σοβαρός κίνδυνος "καμπάνας" για το Financial Fair Play σε Λίβερπουλ

Δημοσίευμα των "Times" αναφέρει πως η UEFA ερευνά το φάκελο των οικονομικών ισολογισμών της Λίβερπουλ και συμπληρώνει πως είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να τιμωρηθούν οι "Ρεντς" εφόσον αποδειχθεί πως δεν έχουν συμμορφωθεί με τους κανόνες του Financial Fair Play (FFP).

Η Λίβερπουλ επέστρεψε στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση έπειτα από πέντε χρόνια απουσίας αλλά η είσπραξη των εσόδων που απορρέουν από τη συμμετοχή στο Champions League βρίσκεται σε κίνδυνο καθώς ο σύλλογος ανακοίνωσε απώλειες ύψους 63.000.000 ευρώ για το δωδεκάμηνο 2012-2013.

Σύμφωνα με τους κανόνες του FFP οι σύλλογοι δεν πρέπει να εμφανίζουν απώλειες μεγαλύτερες των 45.000.000 ευρώ σε διάστημα τριετίας .

Οι σύλλογοι που δεν προκρίθηκαν στο Champions League ή στο Europa League την προηγούμενη χρονιά δεν είναι αναγκασμένοι να στείλουν για έλεγχο στην εξεταστική επιτροπή της UEFA τους ισολογισμούς τους για τις χρονιές 2011-2012 και 2012-2013.

Η Λίβερπουλ ωστόσο, που τερμάτισε πέρσι στην δεύτερη θέση του αγγλικού πρωταθλήματος κερδίζοντας έτσι μια θέση στο Champions League της φετινής περιόδου πρέπει να περάσει από τον έλεγχο των εξεταστικών επιτροπών.

"Εφόσον μια ομάδα προκρίνεται (στις διοργανώσεις της UEFA), βρίσκεται αναγκαστικά υπό το βλέμμα του FFP" δήλωσε ο Αντρέα Τραβέρσο, πρόεδρος του FFP στην UEFA.

Στην Αγγλία ,πάντως, τα πράγματα είναι διαφορετικά στο συγκεκριμένο κομμάτι καθώς η Premier League επιτρέπει απώλειες ύψους 134.000.000 ευρώ σε διάστημα τριετίας, ποσό που ξεπερνά κατά πολύ τα όρια του FFP.

Μεταξύ των ομάδων που στο παρελθόν τιμωρήθηκαν από το FFP είναι η Μάντσεστερ Σίτι, η Παρί Σεν Ζερμέν, η Γαλατασαράι, η Ζενίτ και η Ανζί.

Διαβάστε ακόμη

Φάκελος Financial Fair Play: Το Contra.gr απαντάει σε 15 ερωτήματα

News 24/7

24MEDIA NETWORK