Το συγκινητικό γράμμα του Τζέραρντ στον κόσμο της Λίβερπουλ

Ο Στίβεν Τζέραρντ αποχαιρέτησε με έναν συγκινητικό τρόπο τους φίλους της Λίβερπουλ, κοινοποιώντας ένα γράμμα στο οποίο κάνει κατάθεση ψυχής.

Το συγκινητικό γράμμα του Τζέραρντ στον κόσμο της Λίβερπουλ

Ο μεγάλος αρχηγός της Λίβερπουλ ήταν συγκλονιστικός. Χειμαρρώδης από συναισθήματα, ευχαρίστησε και αποθέωσε ουκ ολίγες φορές τον κόσμο των "ρεντς".

Δήλωσε απίστευτα περήφανος που φόρεσε για πολλά χρόνια την φανέλα της Λίβερπουλ και χαρακτήρισε αξέχαστα τα όσα έζησε, με την ομάδα της καρδιάς του. Έκανε ειδική μνεία στην βραδιά της Κωνσταντινούπολης, στην επική ανατροπή της Λίβερπουλ κόντρα στην Μίλαν, λέγοντας πως ήταν η καλύτερη στιγμή της καριέρας του.

Αναλυτικά το γράμμα του εμβληματικού αρχηγού Στίβεν Τζέραρντ:

Προς όλους τους φιλάθλους μου

Το να σας αποχαιρετήσω δεν ήταν καθόλου εύκολο

"Η Λίβερπουλ είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο της ζωής μου απ΄όταν ήμουν 8 χρονών και ξέρω ότι θα μου λείψει πάρα πολύ. Ήταν μία συγκινητική στιγμή για εμένα και την οικογένεια μου το τελευταίο μου παιχνίδι στο Άνφιλντ με την Κρίσταλ Πάλας αλλά και την τελευταία εμφάνιση μου με την Στόουκ.

Θέλω να ευχαριστήσω έναν έναν όλους τους φιλάθλους για όλη την στήριξη τους. Είναι κάτι το τρομερό και θα νιώθω ευλογημένος για αυτό σε όλη μου την ζωή. Ήταν ένα απίστευτο προνόμιο να εκπροσωπώ τόσα χρόνια την Λίβερπουλ.

Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι θα φτάσω τόσο κοντά να πετύχω όλα αυτά στην πρώτη ομάδα με 710 συμμετοχές σε 17 χρόνια. Είμαι απίστευτα περήφανος. Λάτρεψα κάθε λεπτό που έπαιζα για τους καλύτερους οπαδούς του κόσμου. Ήταν ένα απίστευτο ταξίδι. Υπήρχαν κάποιες κορυφαίες στιγμές αλλά και κάποιες άσχημες. Αλλά εσείς μου δώσατε μια απίστευτη υποστήριξη την οποία δεν θα την ξεχάσω ποτέ. Οι αξέχαστες στιγμές συνέβησαν γιατί το πέτυχα με την αγαπημένη μου ομάδα. Έχουμε μοιραστεί μαζί πολύ ιδιαίτερες στιγμές.

Σίγουρα το πικ της καριέρας μου ήταν στην Κωνσταντινούπολη πριν 10 χρόνια. Ήταν η καλύτερη νύχτα της ζωής μου. Όταν κέρδισα το ευρωπαϊκό δεν υπήρχε πιο περήφανος άνθρωπος από μένα στον πλανήτη. Ήταν πάρα πολύ σημαντικό για εμένα ότι έφερα το ευρωπαϊκό σε εσάς. Οι οπαδοί μας που ήταν στο γήπεδο έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο στο να κάνουμε την μεγάλη ανατροπή με την Μίλαν. Δεν θα ξεχάσω ποτέ πόσο μας βοήθησαν να μαζέψουμε τα κομμάτια μας και να επιστρέψουμε μετά τον εφιάλτη του πρώτου ημιχρόνου.

Οι άνθρωποι συχνά για το πόση πίεση έχω στις πλάτες μου για να οδηγήσω την Λίβερπουλ ψηλά αλλά ποτέ δεν με ενόχλησε αυτό. Υπήρχε τεράστια υπευθυνότητα και είμαι πάντα θα το αγαπώ αυτό. Είναι μία τεράστια τιμή να είναι είσαι αρχηγός σε αυτή την ομάδα για τόσο καιρό. Πάντα εδινα τον καλύτερο μου εαυτό και προσπαθούσα να δίνω το καλύτερο παράδειγμα.

Ήταν επίσης τρομερό να παίξω δίπλα σε απίστευτους παίκτες και για προπονητές οι οποίοι με βοήθησαν να βελτιωθώ και να ανελιχθώ σαν παίκτης. Είμαι περήφανος για όσα πήρα, τις θυσίες και την αφοσίωση για όλα αυτά τα χρόνια. Η Λίβερπουλ είναι το σπίτι μου και αγαπώ αυτή την πόλη. Πιστεύω όμως πως ήρθε η ώρα για ένα καινούργιο κεφάλαιο στην ζωή μου για αυτό πάω και στην Αμερική.

Θέλω να συνεχίσω να παίζω κάθε βδομάδα στα τελευταία χρόνια της καριέρας μου και τώρα η καινούργια δοκιμασία είναι οι Λος Άντζελες Γκάλαξι στο πρωτάθλημα του MLS.

θα είμαι μακριά για τα επόμενα χρόνια αλλά αυτό δεν είναι το τέλος της σχέσης μου με την Λίβερπουλ. Είμαι οπαδός της για όλη μου την ζωή και θα συνεχίσω.

Ελπίζω να έχω την ευκαιρία να γυρίσω πίσω να υπηρετήσω την ομάδα. Πιστεύω πως θα μπορώ να συνεισφέρω από έναν ρόλο στο μέλλον.

Σήμερα όμως κοιτώντας το παρελθόν θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς για αυτή την απίστευτη υποστήριξη που μου δώσατε αυτές τις δεκαετίες. Με βοηθήσατε να εκπληρώσω τους στόχους μου ξανά και ξανά και μου δώσατε αναμνήσεις τις οποίες δεν πρόκειται να τις αλλάξω για τίποτα".

Σας ευχαριστώ

Στίβεν Τζέραρντ

Διαβάστε ακόμη:

Στίβεν Τζέραρντ: Ο απόλυτος ποδοσφαιρικός ήρωας

News 24/7

24MEDIA NETWORK