Αποκαλυπτικός Τζέραρντ: "Κανείς σαν τον Σουάρες, τρελός ο Μπαλοτέλι"

Ο Στίβεν Τζέραρντ τα "χώνει" στην αυτοβιογραφία του στον πρώην τεχνικό της Λίβερπουλ, Ράφαελ Μπενίτεθ για την πώληση του Τσάμπι Αλόνσο στη Ρεάλ Μαδρίτης,αποκαλύπτει και τον χειρότερο συμπαίκτη που είχε ποτέ, αποθεώνει τον Λουίς Σουάρες και μιλάει για τον Μάριο Μπαλοτέλι.

Αποκαλυπτικός Τζέραρντ: "Κανείς σαν τον Σουάρες, τρελός ο Μπαλοτέλι"
© LIVERPOOL FC VIA GETTY IMAGES

Αναμφίβολα ο Τσάμπι Αλόνσο υπήρξε ένας από τους καλύτερους μέσους που φόρεσαν τη φανέλα της Λίβερπουλ.

Αυτή άλλωστε είναι και η άποψη του πρώην αρχηγού της ομάδας, Στίβεν Τζέραρντ, ο οποίος τον χαρακτηρίζει στην αυτοβιογραφία του ως τον καλύτερο συμπαίκτη που είχε ποτέ, ενώ δεν διστάζει να τα "χώσει" στον Ράφαελ Μπενίτεθ που τον άφησε να φύγει:

"Ήταν μια καταστροφή η πώληση του Αλόνσο. Ειδικά όταν βλέπεις όλα αυτά που κατάφερε μετά τη Λίβερπουλ. Κατηγορώ τον Μπενίτεθ για την πώλησή του στη Ρεάλ. Μπορούσε να παίξει πολλά χρόνια στους "Reds". Ήταν με διαφορά ο καλύτερο μέσος που είχα συμπαίκτη.

Αποκαλυπτικός Τζέραρντ: "Κανείς σαν τον Σουάρες, τρελός ο Μπαλοτέλι"

Όσον αφορά τον χειρότερο, πιστεύω πως ήταν ο Ελ Χατζί Ντιούφ. Κάθε φορά που κάποιος νέος παίκτης ερχόταν στη Λίβερπουλ του έλεγα θα γίνει ή Τσάμπι Αλόνσο ή Ντιούφ, ή Σουάρες ή Μπαλοτέλι".

Αποθέωση για Σουάρες-Τόρες

Ωστόσο ο Άγγλος δεν έμεινε εκεί: "Όταν παίζαμε με τον Σουάρες ήταν σαν να ήταν όλη η ομάδα υπό την επήρεια κάποια μαγικής δύναμης. Με είχε συναρπάσει το ταλέντο του. Ο Φερνάντο Τόρες ήταν ότι πιο κοντινό στο Σουάρες. Για δύο χρόνια με έκανε να νιώθω ανίκητος. Αλλά σαν τον Λουίς δεν ήταν κανένας. Θα ήθελα να τον είχα συμπαίκτη όταν ήμουν πιο νέος γιατί θα μπορούσαμε να κάνουμε απίστευτα πράγματα οι δυο μας για πολλά χρόνια".

Αποκαλυπτικός Τζέραρντ: "Κανείς σαν τον Σουάρες, τρελός ο Μπαλοτέλι"
© AFP/GETTY IMAGES

Η ωδή στον Σουάρες συνεχίζεται: "Σε αντίθεση με τα όσα πιστεύει ο κόσμος, ο Σουάρες δεν είναι εγωιστής, μπορεί να πεθάνει για την ομάδα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ένα ματς με την Έβερτον το 2012 όταν σκόραρα χατ-τρικ. Τότε ο Λουίς έκανε τα πάντα για μένα, με έκανε να νιώθω σαν βασιλιάς. Έφτιαχνε κάθε γκολ μου. Αυτό δεν θα το είχε κάνει για τον Στάριτζ, γιατί οι δυο τους είχαν αντιπαλότητα. Ένιωθα ότι με τον Σουάρες στην ομάδα η Λίβερπουλ μπορούσε να κερδίσει οποιονδήποτε στον κόσμο".

"Η χειρότερη μεταγραφή στην ιστορία της Λίβερπουλ"

"Ο Ελ Χατζί Ντιούφ πιστεύω ότι ήταν μια άχρηστη μεταγραφή, μια σπατάλη χρημάτων. Ο Ζεράρ Ουγιέ τον έφερε το 2002 για πάνω από 12.000.00 ευρώ από την Λανς, επειδή ήταν μια εισήγηση του πρώην βοηθού του, Πατρίς Μπεργκέ. Για μένα ο Ντιούφ δεν έδειξε ενδιαφέρον για το ποδόσφαιρο και την ομάδα. Για παράδειγμα το 2003 όταν έφτυσε έναν οπαδό της Σέλτικ σε ματς για το Europa League καταλάβανε όλοι το ποιόν αυτού του ανθρώπου.

Αρκετοί με έχουν ρωτήσει αν νιώθω το ίδιο και για τον Μπαλοτέλι. Η απάντησή μου είναι πως για τον Μπαλοτέλι τρέφω σεβασμό, για τον Ντιούφ όχι".

Το στοίχημα Μπαλοτέλι, η αντίδραση και ο τσακωμός με Ρότζερς

Ο Στίβεν Τζέραρντ προχωράει σε αποκαλύψεις για τη μεταγραφή του Μάριο Μπαλοτέλι στη Λίβερπουλ: "Την τελευταία μου σεζόν στη Λίβερπουλ ήρθε ο Ρότζερς και μου είπε πως έχασε τους μεταγραφικούς του στόχους και πως έπρεπε να ρισκάρει. Αυτό το ρίσκο ήταν ο Μάριο Μπαλοτέλι. Η αντίδρασή μου ήταν "Ωχ".

Αποκαλυπτικός Τζέραρντ: "Κανείς σαν τον Σουάρες, τρελός ο Μπαλοτέλι"
© IAN HODGSON

Ποτέ δεν είχα γνωρίσει τον Μπαλοτέλι, αλλά είχα διαβάσει ιστορίες για αυτόν. Τον χαρακτήριζαν μη διαχειρίσιμο παίκτη, αλλά κανείς δεν αμφέβαλε για την ποιότητά του. Ο Ρότζερς μου τόνισε πως ο Μπαλοτέλι δεν είχε πουθενά αλλού να πάει και πως η Λίβερπουλ ήταν η τελευταία ευκαιρία του. Θα του προσφέραμε ένα συμβόλαιο με αυστηρούς όρους: στην πρώτη λάθος συμπεριφορά θα έπρεπε να τιμωρηθεί".

Τα πρώτα σημάδια του γνωστού... Μάριο Μπαλοτέλι δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους: " Από την αρχή ξεκίνησε λάθος. Στα στημένα που αμυνόμασταν ο Μπαλοτέλι είπε στον Ρότζερς πως δεν θέλει να μαρκάρει, πως δεν μπορούσε. Πήγα να γονατίσω. Σκέφτηκα τι είναι αυτός!

Ήταν ο δυνατότερος και ο πιο υψηλόσωμος παίκτης μας και έλεγε πως δεν μπορούσε να μαρκάρει σε κόρνερ; Ο Ρότζερς ήταν αυστηρός μαζί του. Του είπε: "ωραία δεν μπορείς; τώρα θα μάθεις".

Αποκαλυπτικός Τζέραρντ: "Κανείς σαν τον Σουάρες, τρελός ο Μπαλοτέλι"

Εκεί ήταν η πρώτη σύγκρουσή τους, όμως τελικά τον έκανε να μαρκάρει. Μετά τον τραυματισμό του Στάριτζ, ο Μπαλοτέλι ήταν η μόνη μας επιλογή και ήξερα ότι κάτι δεν θα πήγαινε καλά. Όλα έγιναν πιο δύσκολα. Από το ντεμπούτο του κόντρα στην Τότεναμ και μετά, άρχισε να πέφτει κατακόρυφα. Εγώ προσπαθούσα συνεχώς να βρω ευκαιρίες να τον επιβραβεύσω προκειμένου να του ανεβάσω την ψυχολογία. Έχει απίστευτο ταλέντο, αλλά δεν θα καταφέρει να γίνει παγκόσμιας κλάσης εξαιτίας της νοοτροπίας του και τους ανθρώπους γύρω του.

Είναι σαν να παλεύεις μια χαμένη μάχη με τον Μπαλοτέλι. Κάνει πολλά λάθη, τα οποία θα του στοιχίσουν".

Διαβάστε ακόμη

Συγκλονιστικός Τζέραρντ: "Έψαχνα λόγο να μην αυτοκτονήσω"

News 24/7

24MEDIA NETWORK