Χίλσμπορο: "Μας είπαν να κατηγορήσουμε τους οπαδούς της Λίβερπουλ!"

Υψηλόβαθμος αστυνομικός που κλήθηκε να εργαστεί για να αποδοθούν ευθύνες για την τραγωδία του Χίλσμπορο το 1989 συγκλόνισε με την κατάθεσή του στην ακρόαση για την υπόθεση.

Χίλσμπορο: "Μας είπαν να κατηγορήσουμε τους οπαδούς της Λίβερπουλ!"

Ο Κλιβ Ντέιβις είπε αυτό που έτσι και αλλιώς είχαν γίνει γνωστό μετά από τόσα χρόνια έρευνας. Αλλά όταν το ακούς ξανά 26 χρόνια μετά είναι πραγματικά ανατριχιστικό.

" Θυμάμαι τα λόγια του επικεφαλής σαν να ήταν χθες. Πρόκειται, είπε, να ρίξουμε το φταίξιμο για την καταστροφή σ' αυτούς που πραγματικά την έχουν: στους μεθυσμένους φίλους της Λίβερπουλ που δεν είχαν καν εισιτήρια" τόνισε ο Ντέβις.

Στον αστυνομικό και τους συναδέλφους του είπαν ακόμα να κάνουν βόλτες στον κεντρικό δρόμο μέσω του οποίου έφτασαν οι οπαδοί της Λίβερπουλ στο γήπεδο για να βρουν κουτάκια μπύρας ή και άλλα άδεια μπουκάλια με οινοπνευματώδη ποτά.

Δόθηκε, επίσης, εντολής να παρθούν καταθέσεις από πολίτες των οποίων τα σπίτια βρίσκονται κοντά στο "Χίλσμπορο". "Μιλήστε στον κόσμο αλλά και στα μαγαζιά που πωλούν αλκοόλ για να διαπιστώσετε ποια ήταν η συμπεριφορά των οπαδών" ήταν η χαρακτηριστική ατάκα των επικεφαλής.

Διαβάστε ακόμα

Η αλήθεια για το Χίλσμπορο

Θάτσερ και ποδόσφαιρο: Παραμύθι χωρίς δράκο

News 24/7

24MEDIA NETWORK