Λίβερπουλ - Τσέλσι 0-2

Το τραγικό λάθος του Στίβεν Τζέραρντ δώρισε στον Ντεμπά Μπα το γκολ που άνοιξε τον δρόμο της νίκης στην Τσέλσι μέσα στο "Άνφιλντ". Το 2-0 επί της Λίβερπουλ έδωσε αβαντάζ στη Μάντσεστερ Σίτι και έβαλε ξανά τους "μπλε" στη μάχη του τίτλου.

Λίβερπουλ - Τσέλσι 0-2

Ο Ζοζέ Μουρίνιο δεν έβαλε τα δεύτερα, όπως είχε απειλήσει, με μοναδική εξαίρεση τον 20χρονο Τσέχο στόπερ Τόμας Κάλας, που προτιμήθηκε του Γκάρι Κέιχιλ και αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα με τους "μπλε". Οι απουσίες ενίσχυσαν ακόμα περισσότερο την αμυντική προσέγγιση στον αγώνα, με αποτέλεσμα η Λίβερπουλ να έχει τον απόλυτο έλεγχο, απέναντι σε μία πολύ οπισθοχωρημένη ομάδα.

Λίβερπουλ - Τσέλσι 0-2

Με ελάχιστες εξαιρέσεις, κάθε τελική προσπάθεια είχε κόκκινο χρώμα. Κορυφαία στιγμή, στο 14ο λεπτό, όταν μετά από αναμπουμπούλα στην περιοχή, ο Μαμαντού Σακό βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά έστειλε την μπάλα αρκετά ψηλά. Η Τσέλσι δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα, αλλά κι η Λίβερπουλ δεν είχε ψύχραιμες κάθετες πάσες με τις οποίες θα προκαλούσε σοβαρές ανησυχίες στον Μαρκ Σβάρτσερ.

Λίβερπουλ - Τσέλσι 0-2

Στο 38ο λεπτό, μάλιστα, σε μία σπάνια επίθεση των Λονδρέζων, ο Τζον Φλάναγκαν έκανε χέρι στην περιοχή που ο Μάρτιν Άτκινσον δεν θέλησε να μετατρέψει σε πέναλτι. Η Λίβερπουλ γλίτωσε σε αυτήν τη φάση, αλλά όχι και λίγο αργότερα, όταν ο Στίβεν Τζέραρντ γλίστρησε στο κοντρόλ μιας πάσας, ο Ντεμπά Μπα εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση και νίκησε τον Σιμόν Μινιολέ στο τετ α τετ.

Το 2ο ημίχρονο άρχισε με την ίδια εικόνα. Το πόδι στο γκάζι για την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ, με τον αρχηγό να επιχειρεί να διορθώσει το λάθος του σουτάροντας από κάθε απόσταση και με κάθε τρόπο. Ο 41χρονος Σβάρτσερ εξουδετέρωσε κάθε τέτοιο σουτ, ενώ στα γεμίσματα στην περιοχή των φιλοξενουμένων, ο πολυσύνθετος Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς ήταν ανίκητος.

Λίβερπουλ - Τσέλσι 0-2

Ο Μπρένταν Ρότζερς έριξε στο παιχνίδι τον Ντάνιελ Στάριτζ στο 58', αλλά ο 2ος σκόρερ της Premier League πέρασε απαρατήρητος δίχως χώρους να κινηθεί, σε μία πολύ συμπαγή άμυνα. Τα μακρινά σουτ συνεχίστηκαν τα σλάλομ του Λουίς Σουάρες στα τάκλιν αντιπάλων δεν ήταν αρκετά, ενώ η είσοδος του Γκάρι Κέιχιλ στο 77' "ατσάλωσε" τα μετόπισθεν της Τσέλσι. Το γκολ της ισοφάρισης δεν έδειχνε δυνατό και σε μία αντεπίθεση, Φερνάντο Τόρες και Γουίλιαν βρέθηκαν μόνοι τους με τον Μινιολέ και ο Βραζιλιάνος έγραψε το τελικό 2-0.

Λίβερπουλ (4-4-2): Μινιολέ, Τζόνσον, Σκέρτελ, Σακό, Φλάναγκαν (81' Άσπας), Τζέραρντ, Λούκας (81' Άσπας), Άλεν, Στέρλινγκ, Σουάρες, Κουτίνιο

Τσέλσι (4-3-3): Σβάρτσερ, Ιβάνοβιτς, Αθπιλικουέτα, Ιβάνοβιτς, Κάλας, Κόουλ, Λάμπαρντ, Μίκελ, Μάτιτς, Σαλάχ (60' Γουίλιαν), Μπα (84' Μπα), Σίρλε (77' Κέιχιλ)

Διαβάστε ακόμη

Ρότζερς: "Δύο λεωφορεία η Τσέλσι". Μουρίνιο: "Ποιες καθυστερήσεις;"

Ο έξαλλος πανηγυρισμός του Μουρίνιο (VIDEO)

Το live της αναμέτρησης

Το άγαλμα του Μόγες στο... Άνφιλντ (PHOTO)

Πανικός στο "Άνφιλντ" από τους φίλους της Λίβερπουλ

Παίκτης της χρονιάς ο Σουάρες - απούσα από την εκδήλωση η Τσέλσι

News 24/7

24MEDIA NETWORK