Απασφάλισε ο Τουρέ: "Είμαι αηδιασμένος με τους δημοσιογράφους"

Ο Γιάγια Τουρέ ξέσπασε κατά των δημοσιογράφων σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική "Equipe", ενώ δήλωσε πως σε καμία περίπτωση δεν θέλει τα παιδιά του να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο.

Πολλά γράφτηκαν το τελευταίο διάστημα για τον Γιάγια Τουρέ. Δημοσιεύματα τον ήθελαν να διατηρεί εξωσυζυγικό δεσμό, ενώ άλλοι έγραψαν πως βρίσκεται κοντά στην αποχώρησή του από την Μάντσεστερ Σίτι. Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού παραχώρησε συνέντευξη στη γαλλική "Equipe" και ξέσπασε κατά των δημοσιογράφων:

"Ο κόσμος σκεφτόταν ότι θα άφηνα τις Σίτι για οικονομικούς λόγους και γιατί δεν ήμουνα ευχαριστημένος με το συμβόλαιό μου, αλλά εγώ είμαι ένας τίμιος άνθρωπος και εάν δώσω τον λόγο μου, αυτό δεν αλλάζει. Εχουν προσπαθήσει να αμαυρώσουν το όνομά μου, λέγοντας πράγματα που δεν ήταν αλήθεια. Για καλή μου τύχη έχω μία καριέρα και ένα βιογραφικό που μιλάνε για εμένα".

Ενώ συνέχισε λέγοντας: "Τις τελευταίες εβδομάδες οι δημοσιογράφοι μίλησαν για ένα νέο δικό μου ξεκίνημα. Τι νέο ξεκίνημα; Ερχόμαστε από μία σεζόν όπου η Σίτι ήταν δεύτερη στην Premier League, το πιο δύσκολο πρωτάθλημα στον κόσμο. Σημείωσα 12 γκολ, αν και αναγκάστηκα να αφήσω την ομάδα μου για να παίξω στο Κύπελλο Αφρικής. Ελειπα σχεδόν δύο μήνες κι επικρίθηκα ότι δεν σκόραρα όπως την περασμένη σεζόν . Όταν έφτασα από την Μπαρτσελόνα το 2010, άκουσα ορισμένους να λένε ότι σκοτώνω το ποδόσφαιρο. Εφτασαν σαν ένας παίκτης που είχε παίξει λίγο και έλεγαν ότι το συμβόλαιό μου ήταν υπερβολικό, μία ντροπή. Όμως ήρθα στην Σίτι για να την βοηθήσω να αναπτυχθεί και να κερδίσει. Πολλοί άνθρωποι γελούσαν μαζί μου. Όμως μετά τα κερδίσαμε όλα. Είμαι αηδιασμένος".

Καταλήγοντας, τόνισε: "Δεν θέλω οι δύο γιοι μου να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο. Δεν θέλω να περάσουν όσα έχω υπομείνει εγώ.  Με έχει βλάψει όλο αυτό"