Γκουαρδιόλα: "Ο Μουρίνιο με βοήθησε να ανέβω επίπεδο"

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα παραχώρησε την πρώτη συνέντευξη Τύπου ως τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι κι αναφέρθηκε στους στόχους της νέας σεζόν, στην απόφαση να αποχωρήσει από την Μπάγερν Μονάχου, αλλά και στον Ζοζέ Μουρίνιο.

Γκουαρδιόλα: "Ο Μουρίνιο με βοήθησε να ανέβω επίπεδο"

Την πρώτη -επίσημη- συνέντευξη Τύπου ως προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι είχε ο Πεπ Γκουαρδιόλα. Ο Καταλανός τεχνικός αναφέρθηκε στους στόχους της νέας σεζόν, στο στυλ παιχνιδιού που θα έχουν οι "πολίτες", την απόφαση να αποχωρήσει από την Μπάγερν Μονάχου, αλλά και στους Βινσέντ Κομπανί και Ζοζέ Μουρίνιο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ:

"Θέλουμε να κάνουμε τους φιλάθλους υπερήφανους. Να είναι υπερήφανοι για το τι κάνουμε και τι βλέπουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο".

Για τις μεταγραφές: "Όλοι οι σύλλογοι στον κόσμο προσπαθούν να δημιουργήσουν την καλύτερη ομάδα, όσο αυτό είναι δυνατόν. Δεν είναι το κατάλληλο μέρος για να μιλήσουμε για νέες μεταγραφές".

Για τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Σίτι: "Αυτό το μέρος είναι απίστευτο. Είναι το καλύτερο μέρος προκειμένου τα νέα παιδιά να βελτιώσουν τις δεξιότητές του. Είτε παίζουμε καλά, είτε άσχημα το σίγουρο είναι πως δεν θα φταίνε οι εγκαταστάσεις".

Για τη δυναμικότητα του πρωταθλήματος: "Ξέρω πόσο δύσκολο είναι εδώ στην Αγγλία να βρεις μία ομάδα, η οποία θα κερδίσει 4-5-6 σερί παιχνίδια. Δεν είναι εύκολο, αλλά ίσως είναι μία πρόκληση.".

Για την απόφαση να έρθει στη Σίτι: "Θέλω να αποδείξω πράγματα στον εαυτό μου. Θα ήμουν άνετα, αν έμενα στην Μπάγερν, όμως ένιωσα πως είναι η κατάλληλη στιγμή να έρθω εδώ. Θα είμαι πάντα ευγνώμων στο σύλλογο που μου έδωσε την ευκαιρία να έρθω στην Premier League. Θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου μέχρι την τελευταία ημέρα".

Για τον αρχηγό της ομάδας, Βινσέντ Κομπανί, δήλωσε: "Το όνειρό μου είναι ο Κομπανί να είναι υγιής. Τα τελευταία δύο χρόνια δεν έπαιξε αρκετά παιχνίδια. Παρόλα αυτά, είναι ένας εκπληκτικός κεντρικός αμυντικός".

Για το στυλ παιχνιδιού του: " Αυτό που θέλω είναι απλό. Θέλω να ξαναπαίρνουμε την κατοχής της μπάλας το συντομότερο δυνατό. Όταν έχουμε την μπάλα θέλω να δημιουργούμε ευκαιρίες. Μου αρέσει να δουλεύω με νέα παιδιά. Έχω εντυπωσιαστεί από τους παίκτες που αγωνίζονται στη δεύτερη ομάδα της Σίτι, παρότι δουλεύουμε μαζί πολύ μικρό χρονικό διάστημα".

Για τον Ζοζέ Μουρίνιο: "Ο Ζοζέ τα είπε ωραία στη συνέντευξη Τύπου. Δεν έχει να κάνει με εμένα ή εκείνον. Αυτό που είδα ως εξωτερικός παρατηρητής τόσα χρόνια είναι πως η Αγγλία έχει ένα δύσκολο πρωτάθλημα. Παίξαμε πολλές φορές αντίπαλοι. Μπορώ να πω πως με βοήθησαν οι μεγάλοι προπονητές, κι ο Ζοζέ είναι ένας από αυτούς, να ανέβω επίπεδο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κοσμοσυρροή στο Μάντσεστερ για Γκουαρδιόλα

News 24/7

24MEDIA NETWORK