Η ποινή για τη Σίτι: Στα 60.000.000 το πρόστιμο, 21 παίκτες την επόμενη σεζόν

Το (βαρύ) πρόστιμο που επιβλήθηκε στη Μάντσεστερ Σίτι για την παραβίαση των κανόνων του financial fair play επιβεβαιώθηκε την Παρασκευή από τη σχετική επιτροπή της UEFA.

Η ποινή για τη Σίτι: Στα 60.000.000 το πρόστιμο, 21 παίκτες την επόμενη σεζόν

Η διοίκηση των πρωταθλητών Αγγλίας κλήθηκε να πληρώσει 60.000.000 ευρώ πρόστιμο το οποίο αντιστοιχεί στο 1 δισεκατομμύρια δαπανών τις οποίες η ομάδα δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.

Εκτός αυτού, η Σίτι θα πρέπει την επόμενη σεζόν να δηλώσει 21 και όχι 25 παίκτες, εκ των οποίων οι 8 θα πρέπει να είναι γηγενείς. Ο αριθμός των ξένων, άρα, μειώνεται στους 13.

H Σίτι τέλος οφείλει να μην αυξήσει το μισθολογικό κόστος της ούτε κατά ένα ευρώ την επόμενη σεζόν.

Οι φετινοί ξένοι της πρωταθλήτριας Αγγλίας ήταν: 1 Κομπανί,2 Ζαμπαλέτα, 3 Νασρί, 4 Ντζέκο, 5 Κολάροφ, 6 Αγουέρο, 7 Σίλβα, 8 Κλισί, 9, Φερναντίνιο, 10 Ντεμικέλις, 11 Νάστασιτς, 12 Γιόβετιτς, 13 Τούρε.

Μεταξύ άλλων...

- Οι δαπάνες της Μάντσεστερ Σίτι το προσεχές καλοκαίρι για μεταγραφές δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 60εκ.

-Η μισθολογική δαπάνη για όλους τους υπαλλήλους της ομάδας δεν πρέπει να αυξηθεί ούτε ευρώ του χρόνου.

-Η Σίτι χάνει από 10εκ για τις δύο επόμενες σεζόν από τα πριμ της UEFA στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ίδια μοίρα για την Παρί Σεν Ζερμέν

Στην ίδια ακριβώς λογική ήταν η ποινή που επιβλήθηκε στην Παρί Σεν Ζερμέν, την έτερη μεγάλη "χαμένη" της επιβολής του financial fair play από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία. Οι πρωταθλητές Γαλλίας αποδέχθηκαν το πρόστιμο των 60 εκατ. ευρώ, καθώς και τη μείωση του ρόστερ που θα δηλώσουν στο Champions League της επόμενης περιόδου.

Με μικρότερες χρηματικές ποινές τιμωρήθηκαν η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (12 εκατ. ευρώ, 22 παίκτες στη λίστα), η Ρούμπιν Καζάν (6 εκατ. ευρώ, 21 παίκτες στην ευρωπαϊκή λίστα), η Ανζί, η Γαλατασαράι, η Μπούρσασπορ, η Τράμπζονσπορ και η Λέφσκι Σόφιας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK