Οι μεταγραφικοί στόχοι της Σίτι: Αυτούς θέλει ο Γκουαρδιόλα

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έχει βάλει μπροστά την "επόμενη ημέρα" της Μάντσεστερ Σίτι. Διαβάστε ποιοι είναι οι βασικοί στόχοι του Καταλανού τεχνικού για την ενίσχυση των "πολιτών", αλλά και τι πρόκειται να συμβεί με τις περιπτώσεις των Γιάγια Τουρέ, Βινσέντ Κομπανί και Νικολάς Οταμέντι.

Οι μεταγραφικοί στόχοι της Σίτι: Αυτούς θέλει ο Γκουαρδιόλα

Απ' την 1η Ιουλίου ο Πεπ Γκουαρδιόλα θα είναι και τυπικά προπονητή της Μάντσεστερ Σίτι. Παρόλα αυτά, ήδη έχουν υπάρξει οι προεργασίες ώστε οι "πολίτες" να είναι έτοιμοι για τη καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο.

Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, παρότι δεν έχει καθίσει ούτε ημέρα στον πάγκο της Σίτι, υπάρχει πρόθεση από τους διοικούντες την αγγλική ομάδα να παραμείνει και μετά το 3ετές συμβόλαιό του προκειμένου να δημιουργήσει μία -ποδοσφαιρική- δυναστεία!

Οι περιπτώσεις Πογκμπά και Κρόος

Το παρελθόν έχει αποδείξει πως ο Καταλανός τεχνικός τιμά τις συμφωνίες του, έχοντας μείνει για 4 και 3 χρόνια σε Μπαρτσελόνα και Μπάγερν Μονάχου αντίστοιχα. Όμως και στις δύο περιπτώσεις ήθελε να έχει την "εν λευκώ" διαχείριση του ρόστερ και να εισακούονται οι προτάσεις τους, κάτι που αρκετές φορές δεν έγινε πραγματικότητα, με αποτέλεσμα να... αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την αποχώρησή του.

Κορυφαίο παράδειγμα ο Τόνι Κρόος, ο οποίος πωλήθηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι του 2014 παρότι ο Γκουαρδιόλα είχε ζητήσει επιτακτικά την παραμονή του. Κάπου εκεί άρχισε να "ψυχραίνεται" η σχέση του με τους Βαυαρούς.

Οι μεταγραφικοί στόχοι της Σίτι: Αυτούς θέλει ο Γκουαρδιόλα

Όσον αφορά στους μεταγραφικούς στόχους της Σίτι για το προσεχές καλοκαίρι, ο Πεπ έχει θέσει σε πρώτο πλάνο τέσσερις ποδοσφαιριστές. Ο Κρόος βρίσκεται στην κορυφή των επιλογών του, μαζί με τον Πολ Πογκμπά, καθώς πρωταρχικός στόχος του Γκουαρδιόλα είναι η ενίσχυση της μεσαίας γραμμής. Η περίπτωση του δεύτερου, παρότι θεωρείται πιο δύσκολη, αφού η "Γιουβέ" δύσκολα θα ζητήσει λιγότερα από 100.000.000 ευρώ, φαίνεται πως είναι πιο κοντά στην ολοκλήρωσή της.

Από εκεί και πέρα, ο 21χρονος αμυντικός της Έβερτον, Τζον Στόουνς κι ο Αϊμερίκ Λαπόρτ της Αθλέτικ Μπιλμπάο διεκδικούν μία θέση στο κέντρο της άμυνας, με τον Βάσκο να χαίρει -περισσότερο- της εκτίμησης του Καταλανού τεχνικού. Εκτός από τους τέσσερις προαναφερθέντες δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και μία κίνηση για τον Ιλκάι Γκιντογκάν, τον οποίο ήθελε και στην Μπάγερν Μονάχου, αλλά και για τον Τιάγκο Αλκάνταρα, με την προϋπόθεση πως θα έχει το "ΟΚ" των Γερμανών.

Το αμφίβολο μέλλον του Τουρέ κι ο Κομπανί

Στη Σίτι ο Γκουαρδιόλα θα συναντήσει δύο παλιούς γνώριμους και συγκεκριμένα τον Διευθύνοντα Σύμβολο, Φεράν Σοριάνο και τον Αθλητικό Διευθυντή, Τσίκι Μπεγκιριστάιν με τους οποίους συνυπήρξαν στην Μπαρτσελόνα με τα γνωστά αποτελέσματα. Βέβαια, ήδη με τον Μπεγκιριστάιν υπάρχει μία διαφωνία, καθώς ο Γκουαρδιόλα δεν έχει στα βασικά πλάνα του τον Βινσέντ Κομπανί εξαιτίας των συχνών τραυματισμών. Όμως, ο Βέλγος πολύ δύσκολα θα αποχωρήσει από το "Έτιχαντ", αφού οι διοικούντες θέλουν να του δώσουν ακόμη μία ευκαιρία. Είναι άλλωστε κι αρχηγός της ομάδας.

Στο Μάντσεστερ θα επιστρέψει και ο Τζέισον Ντεναγέ, ο οποίος έχει παραχωρηθεί με τη μορφή δανεισμού στη Γαλατασαράι κι έχει αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις. Ο 20χρονος κεντρικός αμυντικός δεν θα αποτελεί βασικό κι αναντικατάστατο μέλος της ομάδας, αλλά θεωρείται μία καλή εναλλακτική, απ' τη στιγμή μάλιστα που οι Ελιακίμ Μανγκαλά και Νικολάς Οταμέντι δεν έχουν θέλξει με την απόδοσή τους.

Οι μεταγραφικοί στόχοι της Σίτι: Αυτούς θέλει ο Γκουαρδιόλα
© SIMON STACPOOLE / OFFSIDE

Σε ό,τι αφορά τον Γιάγια Τουρέ, το μέλλον του είναι κάτι παραπάνω από αμφίβολο. Παρά το γεγονός πως δεν βρίσκονται πλέον στα "μαχαίρια", θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να συνεργαστούν οι δύο πλευρές. Ειδικά μετά τις --συχνές- απαξιωτικές δηλώσεις του μάνατζερ του Ιβοριανού μέσου, Ντμίτρι Σέλουκ για τον Γκουαρδιόλα.

Όπως και να έχει, το καλοκαίρι αναμένεται "θερμό" απ' όλες τις απόψεις για τη Σίτι, η οποία μπαίνει σε μία νέα εποχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

10 αθλητές που από το μηδέν έφτασαν στην κορυφή

News 24/7

24MEDIA NETWORK